Ooglidcorrectie

Bij een ooglidcorrectie worden hangende oogleden, de huidplooien eromheen en wallen gecorrigeerd middels een kleine operatieve ingreep.

Hulp nodig?
ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd bij de bovenoogleden, onderoogleden of bij zowel de boven- als onderoogleden. De ingreep heeft veelal cosmetische beweegreden. Een ooglidcorrectie kan echter ook medische reden kennen zoals last van overmatige spierspanningshoofdpijn. Andere veel gehoorde klachten zijn:

  • Vermindering of verstoring van het gezichtsveld;
  • Bovenoogleden die niet tot nauwelijks op te tillen zijn;
  • Hangende oogleden;
  • Spierspanningshoofdpijn door het optrekken van de bovenoogleden;
  • Erg droge of vermoeide ogen;
  • Wallen;
  • Een vermoeid uiterlijk;
  • Een verouderd uitziend gelaat.

Herkent u zich in één of meerdere van de bovenstaande punten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen de klachten met u bespreken en bekijken wat voor behandelmethode, zoals een ooglidcorrectie, het beste bij uw klachten past.

Contactformulier Ooglidcorrecties

Resultaten van een ooglift met de Milaan Methode

Een ooglidcorrectie heeft als doeleinde om overtollige huid boven, onder en rondom de ogen te verwijderen. Een bovenooglidcorrectie heeft veelal medische én cosmetische beweegredenen. Hangende bovenoogleden kunnen tot dagelijks fysieke ongemakken leiden. Daarnaast zijn bij esthetisch fraaie ogen de bovenoogleden geheel gelijkmatig zichtbaar waarbij het linker en het rechter oog ook op elkaar lijken (Prantl et al., 2019).

Een ooglidcorrectie middels de innovatie Milaan Methode kan de overtollige huid bij de bovenoogleden verwijderen. Deze methode neemt in tegenstelling tot de traditionele methode meer huid aan de zijkant van uw oog weg. Het verwijdert huid in een ellipsvorm boven het oog terwijl traditioneel een meer maanvormig stuk huid verwijdert. Zie de bijstaande afbeeldingen ter illustratie.

Deze ooglidcorrectie verwijdert vooral de overtollige huid en niet het (spier)weefsel daaronder. Dit gebeurt zonder een groot litteken of veel pijn te veroorzaken. Uw gezichtsveld wordt ruimer en mogelijk zullen uw hoofdpijnklachten verminderen. Hieronder vindt u de voor en na foto’s van verschillende ooglidcorrecties.

Geen wallen meer bij uw onderste oogleden dankzij een ooglidcorrectie

Bij de onderoogleden kan door veroudering de huid en onderliggend weefsel verslappen en gaan hangen. Hierdoor hangen de vetzakjes onder de ogen meer en steken deze meer uit naar buiten. Hetgeen kennen wij als wallen.

Uw wallen zullen (bijna) volledig verdwijnen wanneer wij een ooglidcorrectie bij uw onderste oogleden uitvoeren. Uw gelaat zal weer energieker worden en ook zult u er weer jonger uitzien!

Ooglidcorrectie onder en boven voor een verjongd resultaat

Een ooglidcorrectie onder en boven kan ervoor zorgen dat uw gezicht er weer jonger uitziet. Doordat de huid verouderd, gaat dit hangen bij uw bovenste oogleden. Dit zal vooral aan de zijkant van uw ooglid zorgen voor veel overtollige huid. Dit kan ervoor zorgen dat uw gelaat er meer verouderd uit gaat zien. Door overtollige huid te verwijderen zal het gelaat weer jonger ogen. Daarbij kan het zijn dat u uw ogen minder optrekt wat voor minder voorhoofdrimpels zorgt.

Wallen bij de onderoogleden kunnen voor een vermoeid en verouderd aangezicht zorgen. De zwelling zorgt voor schaduw bij neuszijde, onder de wal en aan de zijkant hierdoor kan het gelaat er vermoeider uit kan gaan zien. Middels een ooglidcorrectie kan het vetweefsel verwijderd worden en het ondersteunde weefsel onder de wallen weer strak getrokken worden. Minder tot geen wallen zullen uw gezicht weer een energieke en jonge uitstraling geven.

ooglidcorrectie voor vrouw 1 ooglidcorrectie na vrouw 1

De behandeling

Om ervoor te zorgen dat de behandeling soepel verloopt nemen wij altijd samen met u de algehele ooglidcorrectie met u door. Wij zullen middels een intake beoordelen welke behandelingen voor u geschikt zijn. Wanneer onze arts concludeert dat een niet chirurgische behandeling beter is dan zullen wij dat ook altijd aan u voorleggen. In sommige gevallen kunnen fillers, laseren of HIFU betere adviezen zijn die wij dan ook zullen voorleggen.

Wij krijgen ook vaak de vraag: “hoe lang duurt een ooglidcorrectie?”. Hoewel de exacte duur afhangt van de situatie duurt de ingreep normaliter tussen de 1 en 2 uur. Voorafgaand aan de ingreep zal de arts een inschatting kunnen maken naar aanleiding van uw situatie.

Let op: Op de dag van de operatie raden wij aan om samen met iemand naar onze kliniek te komen. Het is namelijk niet toegestaan om na de behandeling zelf weer terug te rijden.

ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie herstel

De ooglidcorrectie herstel periode kent twee momenten waarop het herstel aanzienlijk is. Na 1 week zullen de mogelijk ontstane zwellingen en blauwe plekken veelal weggetrokken zijn. Ook worden de hechtingen een week na de ooglidcorrectie verwijderd. Houd er wel rekening mee dat de huid rondom de hechtingen nog rood kan zijn doordat deze enigszins geïrriteerd is.

Na circa 3 maanden kunt u het eindresultaat goed zien. In principe zijn alle zwelling, irritaties van de huid en mogelijke blauwe plekken weggetrokken. Het litteken bij het bovenooglid zal doordat wij de Milaan methode gebruiken aan de zijkant te vinden zijn. Het litteken zal samenvallen met het kraaipootje en zal daardoor ogenschijnlijk onzichtbaar zijn.

Het onderste ooglid zal na de correctie ongeveer hetzelfde herstelpatroon aanhouden. Een week na de ooglidcorrectie mogen de hechtingen eruit. Na ongeveer 3 maanden zou de huid hersteld moeten zijn en zal het litteken nagenoeg niet meer zichtbaar zijn.

Ooglidcorrectie kosten en vergoedingen

De ooglidcorrectie kosten bij JC kliniek zijn deels van tevoren vastgestelde tarieven en deels op aanvraag. De prijs voor het herstellen van een eerdere ooglidcorrectie is op aanvraag. Doordat dit per individueel geval erg kan verschillen kan de prijs variëren. Uiteraard zullen wij de kosten van de ooglidcorrectie duidelijk en transparant met u doornemen alvorens de ingreep start.

Behandeling Prijs (2 oogleden)
Bovenooglidcorrectie € 1.150
Onderooglidcorrectie € 1.500
Boven- en Onderooglidcorrectie op aanvraag
Herstel ooglidcorrectie op aanvraag

 

Vraag en antwoord

Kan ik na de operatie mijn lenzen weer in?

Lenzen kunnen na de operatie weer gedragen worden. Wel moet het oog dan voorzichtig open gehouden worden om geen onnodige spanningen op de wondranden te geven. Als het mogelijk is wordt aangeraden de eerste week een bril te dragen. Een bril kan dan ook het operatiegebied bedekken zodat het minder opvalt dat u geopereerd bent.

Is het resultaat permanent?

De verwijderde huid komt niet meer terug. De resultaten van een ooglidcorrectie zijn vaak langduring aanwezig; de normale veroudering gaat echter door, waarbij na lange tijd de huid weer slapper wordt en kan zakken. Dan is een tweede correctie mogelijk.

Helpt een Ooglidcorrectie tegen hoofdpijn?

Sommige mensen trekken de wenkbrauwen ver op om zodoende het huidoverschot van het bovenooglid op te trekken en meer zich te krijgen. Hierdoor ontstaat er een hogere spierspanning bij het voorhoofd en kan hoofdpijn ontstaan. Deze hoofdpijn klachten kunnen verminderen na een ooglidcorrectie. Als de voorhoofdsspier zich verder ontspant, kunnen de wenkbrauwen iets zakken, waardoor op termijn het effect van de ooglidcorrectie minder lijkt.

Hoe lang is de hersteltijd?

De hersteltijd na de ingreep is ongeveer 1 week.  Dan is de zwelling, als deze al optreed, bijna verdwenen en kunnen de hechtingen worden verwijderd. Soms ontstaat er een bloeduitstorting (blauwe plek) bij het ooglid; deze zal na een week grotendeels verdwenen zijn. Onze ervaring is dat mensen weinig last hebben na de ingreep en weinig dagen uit de roulatie zijn.

Neem vrijblijvend contact met ons op!                             

Contactformulier Ooglidcorrecties

De Wetenschappelijke achtergrond van een ooglidcorrectie

Wilt u meer weten over de wetenschappelijke achtergrond van een Ooglidcorrectie? Hieronder kunt u enkele publicaties lezen die verdere informatie bieden over het onderwerp.

Onlangs heeft dr. Jurjen Schortinghuis nieuw onderzoek gedaan naar de Milaan techniek als ooglidcorrectie methode. Kort samengevat komt het hierop neer:

“In dit onderzoek werd op nauwkeurige wijze gekeken of de Milaan techniek (laterally extended technique) voordelen heeft ten opzicht van de traditionele ooglid correctie techniek. Dit werd bij 28 patiënten onderzocht met vragenlijsten en nauwkeurige metingen. Het bleek dat na 1 jaar het ooglid aan de zijkant iets beter zichtbaar was in de Milaan techniek groep. Ook vonden vrouwen zich er naar 1 jaar iets jonger uitzien. De wenkbrauw zakte na de ingreep 0.8 mm in de Milaan groep, terwijl dat in de traditionele groep 3.0 mm was. Het litteken zag er hetzelfde uit in beide groepen.”

Het gehele onderzoek vindt u hier:

Hollander MHJ, Contini M, Delli K, Vissink A, Schepers RH, Jansma J, Schortinghuis J.
Plast Reconstr Surg. 2023 Jan 1;151(1):73-82. doi: 10.1097/PRS.0000000000009801. Epub 2022 Oct 7.
PMID: 36205656

Lees hier alles over de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie.

Wetenschappelijke artikelen

Hollander M, Schortinghuis J, Vissink, A, Jansma J, Schepers R. Aesthetic outcomes of upper eyelid blepharoplasty: a systematic review. Int J Oral Maxillofac Surg, 2019, accepted for publication. https://doi.org/10.1016/j.ijom.2019.10.014

Giacomo Bellinvia, MD, Francesco Klinger, MD, Luca Maione, MD, Pietro Bellinvia, MD. Upper Lid Blepharoplasty, Eyebrow Ptosis, and Lateral Hooding. Aesthetic Surgery Journal, Volume 33, Issue 1, January 2013, Pages 4–30, https://doi.org/10.1177/1090820X12468751

JC Kliniek dr. Schortinghuis
Lorem

lorem ipsum dolor

Lorem

lorem ipsum dolor

Lorem

lorem ipsum dolor

Lorem

lorem ipsum dolor

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999