Ooglidcorrectie

Hulp nodig?

Ooglidcorrectie – de Milaan Methode

Een ooglidcorrectie is een chirurgisch-cosmetische ingreep die zich richt op het verwijderen van overtollige huid rondom de ogen. Heeft u last van een vermoeid uiterlijk of een van de volgende punten?

  • Hangende oogleden
  • Moeite met het optillen van een ooglid
  • Verstoring van het gezichtsveld
  • Droge of vermoeide ogen
  • Spierspanningshoofdpijn

Dan is een chirurgische correctie van de oogleden volgens de Milaan Methode wellicht de juiste ingreep voor u.

Contactformulier

Een Ooglidcorrectie met Milaan Methode

Bij een ooglidcorrectie met de Milaan Methode wordt de huid gecorrigeerd en het overschot verwijderd. In tegenstelling tot de traditionele techniek wordt er hier een groter, ellipsvormig stuk huid verwijderd. Er wordt hier echter alleen huid weggehaald, geen spierweefsel. Dit zorgt voor een sneller herstel en een beter resultaat. Het litteken ontstaat aan het zijkant van het oog en valt samen met het kraaienpootje.

Ooglidcorrectie volgens Traditionele Methode

Bij een traditionele ooglidcorrectie wordt de huid boven het oog weggehaald. Ook is het gedeelte dat weggehaald wordt minder groot dan bij de Milaan techniek. Vaak wordt hier naast huid ook spier- en vetweefsel weggehaald, wat er voor kan zorgen voor dat het herstel langer duurt. Het litteken valt hier in de oogplooi, boven het oog. Echter wordt hier vaak niet het grootste huidoverschot weggehaald, wat zich aan de zijkant van het oog bevindt.

Voordelen van de Milaan Methode

Enkele voordelen van de “Milaan Methode” t.o.v. een reguliere (boven)ooglidcorrectie:

  • Minder zwelling
  • Verminderde kans op blauwe plekken
  • Er wordt meer huid verwijderd
  • Huidoverschot wordt aan de zijkant weggehaald.

Ons doel bij een ooglidcorrectie: minste chirurgisch trauma met maximaal cosmetisch effect. Dit komt voor de patiënt neer op: minimale nabezwaren en maximaal effect. Wij corrigeren enkel de huid en verwijderen niet de onderliggende spier of het vetweefsel. Het voordeel hiervan is een sneller herstel! Het grote voordeel van deze techniek is dat het oog een sterkere verjonging krijgt ten opzichte van de traditionele ooglidcorrectie technieken.

Een ooglidcorrectie (blepharoplastiek) is een van de meest uitgevoerde cosmetisch chirurgische ingrepen. Het dient voornamelijk om overtollige huid en onderhuids (spier en/of vet) weefsel te verwijderen. Dit kan gedaan worden vanwege cosmetische en functionele redenen (Hollander et al. 2019).

Resultaten van een Ooglidcorrectie met de Milaan Methode

De Milaan Methode heeft over het algemeen een zeer fraai resultaat ten opzichte van een ooglidcorrectie volgens de traditionele methode. Voor zover bij ons bekend zijn wij de enige kliniek in Nederland die volgens deze methode werkt.

ooglidcorrectie voor ooglidcorrectie na

Volgens ons is deze techniek superieur aan de technieken die het meest aangeboden worden. Bekijk het resultaat in de bijgesloten foto’s. Bedenkt u zich, dat hoewel het litteken zich bij deze techniek ook aan de zijkant van het oog bevindt, u hier weinig tot niets van merkt! Alle afbeeldingen zijn tevens van onze eigen patiënten – deze zullen in de loop van de tijd worden toegevoegd.

Wetenschappelijk Onderzoek met het UMCG

Aangezien deze vernieuwende techniek niet in Nederland wordt toegepast, wordt hier natuurlijk ook wetenschappelijk onderzoek naar gedaan in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hierbij worden de verschillende technieken met elkaar vergeleken. Dr. J. Schortinghuis, MKA-chirurg bij JC Kliniek heeft zeer veel ervaring en is gespecialiseerd in het uitvoeren van chirurgische ingrepen zoals een onder- of bovenooglidcorrectie.

Wilt u meer weten over de Wetenschappelijke achtergrond van de Ooglidcorrectie? Hier kunt u alles rustig nalezen, evenals de bijgesloten wetenschappelijke publicaties.

Informatie over de behandeling

Hier vindt u alle informatie over de ooglidcorrectie. Voorafgaand aan de ingreep wordt uw huidige situatie geanalyseerd en de wensen besproken. Samen met uw arts bekijkt u de verschillende mogelijkheden en wordt de behandeling compleet doorgesproken. Op deze manier weet u precies waar u aan toe bent.

ooglidcorrectie voor vrouw 3 ooglidcorrectie na vrouw 3

Nazorg na de operatie

Na de operatie kan het zijn dat het behandelde gebied wat opgezwollen is, dit neemt na enkele dagen weer af. Daarnaast heeft u mogelijk een blauw oog door een bloeduitstorting. De pijn na de operatie is mild en hoeft vaak niet behandeld te worden met een pijnstiller.

Voordelen van de Milaan Methode Ooglidcorrectie

Bij een traditionele ooglidcorrectie wordt een maanvormig stukje huid met of zonder spier en vetweefsel verwijderd, waarbij het meeste huidoverschot boven het oog wordt verwijderd, en niet aan de zijkant. Met de Milaan techniek wordt juist dit gebied wel behandeld waardoor er een mooier resultaat ontstaat.

Waarom behandelen wij dit gebied in tegenstelling tot de bovenkant van het oog? Simpel gezegd gaat de huid door het ouder worden over het ooglid hangen. De overtollige huid zakt met name aan de zijkant van het oog, dit wordt ‘lateral hooding’ genoemd. Als hier overtollige huid verwijderd wordt, behaalt men over het algemeen een beter esthetisch resultaat.

Ook mensen die ontevreden zijn over een eerdere ooglidcorrectie, kunnen met de Milaan techniek worden behandeld. Dit geldt voor namelijk bij patienten waarbij na de eerdere correctie de overtollige huid aan de zijkant alsnog als storend wordt ervaren. Wij merken ook dat patiënten weinig zwelling, pijn of blauwe plekken hebben na de ooglidcorrecties volgens de Milaan techniek. Dit komt omdat bij de Milaan techniek alleen huid wordt verwijderd, en in principe niet de diepere spier- of vetlagen.

Het litteken bij een traditionele boven ooglidcorrectie valt in de ooglidplooi. Het nadeel van deze techniek is dat de zijkant, waar vaak het meeste huidoverschot zit, niet optimaal wordt behandeld. Bij de Milaan Methode ontstaat wel een litteken aan de zijkant van het oog, evenwijdig aan een kraaienpootje. Na enkele maanden is het litteken nagenoeg onzichtbaar.

Kosten Ooglidcorrectie

In deze tabel vindt u de kosten van een Ooglidcorrectie met de Milaan methode. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op of bekijk onze volledige prijslijst.

Behandeling Prijs (2 oogleden)
Bovenooglidcorrectie € 975,00
Onderooglidcorrectie € 1.200,00
Herstel ooglidcorrectie op aanvraag

 

Vrijblijvend Consult Aanvragen

 

Vraag en antwoord

Kan ik na de operatie mijn lenzen weer in?

Lenzen kunnen na de operatie weer gedragen worden. Wel moet het oog dan voorzichtig open gehouden worden om geen onnodige spanningen op de wondranden te geven. Als het mogelijk is wordt aangeraden de eerste week een bril te dragen. Een bril kan dan ook het operatiegebied bedekken zodat het minder opvalt dat u geopereerd bent.

Neem Contact met ons op

Is het resultaat permanent?

De verwijderde huid komt niet meer terug. De resultaten van een ooglidcorrectie zijn vaak langduring aanwezig; de normale veroudering gaat echter door, waarbij na lange tijd de huid weer slapper wordt en kan zakken. Dan is een tweede correctie mogelijk.

Neem Contact met ons op

Helpt een Ooglidcorrectie tegen hoofdpijn?

Sommige mensen trekken de wenkbrauwen ver op om zodoende het huidoverschot van het bovenooglid op te trekken en meer zich te krijgen. Hierdoor ontstaat er een hogere spierspanning bij het voorhoofd en kan hoofdpijn ontstaan. Deze hoofdpijn klachten kunnen verminderen na een ooglidcorrectie. Als de voorhoofdsspier zich verder ontspant, kunnen de wenkbrauwen iets zakken, waardoor op termijn het effect van de ooglidcorrectie minder lijkt.

Neem Contact met ons op

Hoe lang is de hersteltijd?

De hersteltijd na de ingreep is ongeveer 1 week.  Dan is de zwelling, als deze al optreed, bijna verdwenen en kunnen de hechtingen worden verwijderd. Soms ontstaat er een bloeduitstorting (blauwe plek) bij het ooglid; deze zal na een week grotendeels verdwenen zijn. Onze ervaring is dat mensen weinig last hebben na de ingreep en weinig dagen uit de roulatie zijn.

Neem Contact met ons op

De Wetenschappelijke achtergrond van een ooglidcorrectie

Wilt u meer weten over de wetenschappelijke achtergrond van een Ooglidcorrectie? Hieronder kunt u enkele publicaties lezen die verdere informatie bieden over het onderwerp.

Wetenschappelijke artikelen

Hollander M, Schortinghuis J, Vissink, A, Jansma J, Schepers R. Aesthetic outcomes of upper eyelid blepharoplasty: a systematic review. Int J Oral Maxillofac Surg, 2019, accepted for publication. https://doi.org/10.1016/j.ijom.2019.10.014

Giacomo Bellinvia, MD, Francesco Klinger, MD, Luca Maione, MD, Pietro Bellinvia, MD. Upper Lid Blepharoplasty, Eyebrow Ptosis, and Lateral Hooding. Aesthetic Surgery Journal, Volume 33, Issue 1, January 2013, Pages 4–30, https://doi.org/10.1177/1090820X12468751

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier op onze contactpagina of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op 0591245999
© 2021
Ontwikkeld door Convident