Bunny Lines

Bunny lines behandelen met botox zorgt ervoor dat uw neusrimpels niet meer gevormd worden en geeft u uw gewenste aanblik.

Hulp nodig?
Bunny lines

Bunny lines zijn horizontale lijntjes naast de neus, die ontstaan wanneer u lacht of in de zon kijkt. Na verloop van tijd kunnen deze bunny lines permanent zichtbaar worden, wat uw aanblik kan veranderen. Met botox kunnen deze bunny lines worden verzacht, waardoor u uw natuurlijke aanblik weer terugkrijgt.

Wat zijn bunny lines?

Bunny lines zijn anatomisch gezien rimpels, of lijntjes die ontstaan door intensieve activiteit van de neusspier, de musculus nasalis. In sommige gevallen is het erfelijke aandoening, maar in veel gevallen ontstaan de neusrimpels door veelvuldig lachen en door bijvoorbeeld langdurig tegen fel licht in te kijken. Het gevolg hiervan is dat de betrokken spier constant aangespannen blijft, waardoor het de huid naast de neus plooit.

De oorzaak van bunny lines

Oorzaken voor het ontstaan van bunny lines lopen uiteen. Zoals gezegd zijn de neusrimpels in sommige gevallen erfelijk en een gevolg van de vorm en anatomie van een gezicht. Er zijn echter enkele zaken die de bunny lines in de hand werken.

Fel licht

Bij fel licht kunt u denken aan fel zonlicht, waar u inkijkt tijdens bijvoorbeeld het autorijden. Maar ook het felle licht van computerbeeldschermen valt hieronder. Het gevolg van dit felle licht is dat u uw ogen gaat beschermen door uw neus op te trekken, met de plooien in de huid rondom de neus als gevolg.

Verouderde huid

Ook een verouderde huid speelt een rol bij het (sneller) ontstaan van bunny lines. Naarmate de huid ouder wordt, wordt deze namelijk minder elastisch en op den duur worden plooien permanente rimpels.

Roken

Ook roken kan een rol spelen, doordat, net als bij veroudering, de huid minder elastisch wordt. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat de plooien blijvend worden en zich vertalen naar permanente bunny lines.

Blootstelling aan zonlicht

Blootstelling aan zonlicht zelf kan het afbreken van collageen en elastine in de huid versnellen. Het gevolg hiervan is eigenlijk hetzelfde als bij een verouderde huid en bij roken: de elasticiteit vermindert, waardoor plooien sneller blijvende (neus)rimpels worden.

Bunny lines botox behandeling

De botox behandeling voor uw neusrimpels is een laag invasieve behandeling. Laag invasief betekent dat het om een relatief kleine ingreep gaat die over het algemeen als niet pijnlijk wordt beschouwd.

De behandeling bij JC Kliniek verloopt altijd volgens vooraf vastgestelde stappen, waarin we u graag meenemen. Zo bent u optimaal voorbereid op de behandeling.

Stappen van de behandeling

Als eerste wordt er na uw consult aanvraag een intakegesprek gepland. Tijdens dit gesprek nemen onze specialisten uw wensen door en vertellen we u wat u kunt verwachten van de behandeling.

De vervolgstap is het plannen van de daadwerkelijke behandeling en vervolgens de uitvoering daarvan op de afgesproken datum. Voor de behandeling zullen we u vragen uw neus maximaal op te trekken, zodat de neusrimpellijnen zichtbaar worden. De bunny lines zullen vervolgens worden gemarkeerd, zodat het te behandelen gebied duidelijk zichtbaar is voor de behandelend specialist.

Het resultaat van de behandeling

Het resultaat van de bunny lines botox behandeling is dat de neus minder opgetrokken kan worden, waardoor de vorming van de lijntjes wordt voorkomen. Het resultaat is zichtbaar na twee weken en is optimaal na 6 weken. Het totale effect zal tussen de vier en zes maanden aanhouden. Gedurende deze tijd zijn de rimpels rond de neus verzacht, waardoor u hier geen last meer van heeft en uw natuurlijk aanblik terug krijgt. Na afloop van de periode kunt u een afspraak maken voor een herhaalbehandeling.

Na de behandeling

Na de botox behandeling tegen bunny lines kunt u uw dagelijkse bezigheden direct weer hervatten. Dit is mogelijk omdat de behandeling een zeer laag invasieve behandeling is.

Er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden:

  • Het behandelde gebied mag niet gemasseerd worden.
  • Intensieve warmte zoals bij een sauna of zonnebank is niet gewenst, totdat de eerste roodheid verdwenen is. Douchen met lauw water is wel mogelijk.
  • Ook intensief sporten is niet toegestaan tot het moment dat de roodheid verdwijnt.
  • U kunt het behandelde gebied koelen, maar doe dit indirect door bijvoorbeeld een washandje om het koelelement heen te doen.

Risico’s

Een bunny lines behandeling met botox is zeer veilig en kent vrijwel geen risico’s. Allergische reacties zijn zeldzaam en doordat wij uitsluitend met gekwalificeerde en ervaren artsen werken, is het risico op complicaties vrijwel nihil. Wel kan er wat zwelling ontstaan en kleine blauwe plekken op de plek van de injectie is komt soms ook voor. Deze zijn echter klein en verdwijnen na korte tijd weer. Bovendien zijn ze eenvoudig te maskeren.

Nazorg bij een bunny lines botox behandeling

Wanneer u na de behandeling de bovenstaande aandachtspunten voor na de behandeling goed opvolgt, is er eigenlijk geen nazorg nodig. Wanneer u merkt dat het herstel na de behandeling anders verloopt dan de arts met u heeft besproken raden wij u aan contact met ons op te nemen. Samen kijken we dan of het nodig is om een afspraak in te plannen voor eventuele nazorg. In de praktijk komt dit echter nagenoeg niet voor.

Kosten van de behandeling?

De kosten van een bunny lines behandeling is gebaseerd op het aantal te behandelen zones. Het overzicht ziet u hieronder.

1 zone € 150,00
2 zones € 275,00
3 zones € 400,00

Heeft u vragen over de behandeling en de kosten ervan? Of wilt u weten hoeveel zones in uw situatie behandeld moeten worden? Neem dan gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een consult aan.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

 

Afspraak maken bij JC Kliniek

Wilt u een afspraak maken voor het verwijderen van uw neusrimpels? Of wilt u wellicht een botoxbehandeling voor fronsrimpels, kraaienpootjes, een gummy smile of een voorhoofdsrimpel? Neem dan contact met ons op. Bij JC Kliniek staat uw wens centraal en onze specialisten lichten alle mogelijkheden toe in een vrijblijvend consult. Persoonlijke aandacht en een eerlijk advies zijn onze kernwaarden waar u op kunt vertrouwen als het gaat om een bunny lines botox behandeling.

De wetenschappelijke achtergrond van bunny lines

De spier verantwoordelijk voor het optrekken van de neus is de m. nasalis (X). Deze ligt over de rug van de neus en breidt zich aan weerskanten zij- en neerwaarts uit. Bij een samentrekking van de spier vormen zich de karakteristieke ‘bunny lines’. Door op de aangegeven plaatsen met Botox te injecteren kan deze spier in activiteit geremd worden en de lijntjes doen vervagen.

Erickson BP, Lee WW, Cohen J, Grunebaum LD.The role of neurotoxins in the periorbital and midfacial areas. Facial Plast Surg Clin North Am. 2015 May;23(2):243-55.
Kontis T, Lacombe V. Cosmetic injectable techniques: A text and video guide to neurotoxins and fillers. New York: Thieme; 2013. P 34-37

Vraag en antwoord

Wat zijn bunny lines?

Bunny lines is een informele term voor verticale lijntjes aan de zijkanten van de neus die verschijnen bij lachen of gezichtsbewegingen. Ze ontstaan door een combinatie van herhaalde spiercontracties en verminderde elasticiteit van de gezichtshuid, waardoor plooien in de huid blijvende rimpels worden.

Hoe kom ik af van bunny lines?

Met botoxinjecties kunt u van uw bunny lines afkomen. Botox zorgt namelijk het ontspannen van de spiertjes die de neusrimpels doen veroorzaken.

Hoe ziet de behandeling van bunny lines met botox eruit?

Na een intake gesprek volgt de behandeling zelf. De behandeling omvat kleine botoxinjecties die de spiertjes die de rimpels doen ontstaan, ontspannen. Na de behandeling kunt u uw dagelijkse handelingen in principe gewoon weer hervatten.

Hoe helpen spierontspanners tegen bunny lines?

De rimpels zijn het gevolg van samengetrokken spiertjes die de huid doen plooien. Doordat de spierontspanner botox deze spiertjes doet ontspannen, verdwijnen de plooien en wordt de huid zo weer strak en glad.

Hoe lang is het effect van de behandeling zichtbaar?

Het effect is maximaal zes maanden zichtbaar. In de praktijk profiteert u tussen de drie en zes maanden van het effect van de botox tegen bunny lines. Hierna kunt u uiteraard een vervolgbehandeling inplannen, om het gewenste effect te behouden.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Botox

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999