Hulp nodig?
Bunny lines

Bunny lines

Op deze pagina krijgt u antwoord op de volgende vragen: Hoe ontstaan bunny lines? Wat is er aan te doen? Hoe gaat een behandeling in zijn werk? Is de behandeling pijnlijk? Wat is het resultaat en hoe lang houdt het aan? Wat zijn de risico’s? Wat zijn de kosten? en Waar moet ik rekening mee houden na een behandeling?

Wat zijn ‘bunny lines’ en hoe ontstaan deze?

Bunny lines zijn lijntjes veroorzaakt door de ‘neusspier’. Deze lijntjes vormen zich bij het optrekken van de neus. Bij sommige mensen zijn deze lijntjes aanwezig tijdens het lachen of snuiven. Bij de een aanwezig bij een maximale lach en bij anderen bij een milde (glim)lach.

Wat kun je eraan doen?

Wanneer iemand zich hier aan stoort kan met Botox de spier verantwoordelijk voor deze lijntjes worden behandeld en zo de lijntjes doen verzwakken of geheel doen verdwijnen.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Na het eerste gesprek en onderzoek wordt de strategie voor de behandeling gemaakt. Vervolgens neemt u plaats in de behandelstoel en wordt het te behandelen gebied ontsmet en van eventuele make up ontdaan.

Er zal u gevraagd worden de neus op te trekken en maximaal te lachen zodat de juiste plaats van de injecties bepaald kan worden, daar waar de activiteit van de spier het grootst is. U kunt rekenen op 2 injecties. Een aan elke zijde van de neus.

Is de behandeling pijnlijk?

Een behandeling met Botox is vrijwel pijnloos. Er wordt geïnjecteerd met een fijne naald dus het ongemak zal minimaal zijn. Wanneer u dit wenst kunt u met een crème verdoofd worden. Soms kan het inspuiten van de Botox een branderige sensatie geven wat als onplezierig omschreven kan worden maar niet ondragelijk.

Wat is het resultaat en hoe lang blijft het?

Het resultaat is dat de neus minder goed opgetrokken kan worden en daarmee de vorming van de lijntjes tegengaat. Het resultaat is zichtbaar na 2 weken en na 6 weken optimaal. Het resultaat zal ongeveer 4-6 maanden aanhouden.

Zijn er risico’s?

Aan een behandeling met Botox kleven vrijwel geen risico’s. Allergische reacties zijn zeer zeldzaam en ook de handeling van injecteren door gekwalificeerde artsen is vrijwel zonder risico’s. Er kan wat zwelling of er kunnen wat blauwe plekken op de plaats van injectie ontstaan. Deze verdwijnen vanzelf en zijn eenvoudig te maskeren.

Wat kost het?

Een behandeling van de bunny lines wordt gerekend als behandeling van 1 zone.

1 zone € 150,00
2 zones € 275,00
3 zones € 400,00

Meer informatie? Laat het ons weten!

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Na de behandeling

In principe kunt u na uw behandeling meteen uw dagelijkse bezigheden hervatten. Wel dient u met enkele zaken rekening te houden:
– Het behandelde gebied niet masseren;
– Voorkom teveel warmte aan het behandelde gebied zoals sauna, zonnebank, zon en intensief sporten totdat de eerste roodheid en zwelling zijn verdwenen. Douchen kan gewoon;
– U kunt het behandelde gebied koelen maar doe dit indirect, bijvoorbeeld ijs in een washandje.

De wetenschappelijke achtergrond van bunny lines

De spier verantwoordelijk voor het optrekken van de neus is de m. nasalis (X). Deze ligt over de rug van de neus en breidt zich aan weerskanten zij- en neerwaarts uit. Bij een samentrekking van de spier vormen zich de karakteristieke ‘bunny lines’. Door op de aangegeven plaatsen met Botox te injecteren kan deze spier in activiteit geremd worden en de lijntjes doen vervagen.

Erickson BP, Lee WW, Cohen J, Grunebaum LD.The role of neurotoxins in the periorbital and midfacial areas. Facial Plast Surg Clin North Am. 2015 May;23(2):243-55.
Kontis T, Lacombe V. Cosmetic injectable techniques: A text and video guide to neurotoxins and fillers. New York: Thieme; 2013. P 34-37

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Botox

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 271 005