Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie kan, door de huid strakker te maken, steeds dieper wegzakkende wallen verminderen of nagenoeg doen verdwijnen.

Hulp nodig?
Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is een ingreep die zich richt op het verstrakken en verjongen van het onderste ooglid. Bij normale veroudering verslapt de huid, ook bij de oogleden.

De wallen onder een ooglid ontstaan doordat het vetkussentje onder het oog als het ware naar voren uitpuilt bij het ouder worden. De weefsels voor het kussentje (septum) en de huid worden slapper en kunnen gaan hangen. Middels een onderooglidcorrectie kan de huid weer strak getrokken worden wat een verjongend effect heeft op uw gelaat.

Een onderooglidcorrectie is een chirurgisch-cosmetische ingreep die wij uitvoeren wanneer dit de beste behandeling voor de wallen is. Onze chirurg zal vooraf onderzoek doen naar uw klachten en een inschatting maken van het effect van de ingreep. Indien een andere behandeling zoals fillers, laseren of HIFU meer effect zal leveren dan zullen wij u dit adviseren.

Plan een intake gesprek in om de behandelmethodes en het behandelplan te bespreken!

Contactformulier Ooglidcorrecties

De resultaten van een ooglidcorrectie onder

Wanneer de onderooglidcorrectie achter de rug is kan het enkele maanden duren voordat u het volledige resultaat ziet. De huid moet herstellen van de ingreep, na enkele dagen tot weken zullen de blauwe plekken wegtrekken en zal de huid weer tot rust komen.

Het resultaat zal uiteindelijk zijn dat door de onderooglidcorrectie u weer een jonger en stralender aangezicht heeft. De dikte van de wallen zal minder worden waardoor er minder schaduw valt rondom de wallen en deze veel minder zullen opvallen. De schaduw naast de neus, bij het traangootje, worden niet doelbewust behandeld. Wel kan het voorkomen dat deze ook minder wordt doordat de huid strakker is getrokken.

Het resultaat is echter niet te vergelijken met die van een bovenooglidcorrectie. Daarbij heeft de correctie ook invloed het gevoel rondom de ogen, mogelijke hoofdpijn en het zichtveld. Bij een ooglidcorrectie onder zal het resultaat zich voornamelijk vertalen in een verbetering van het uiterlijk.

Om een optimaal resultaat te realiseren kan het soms voorkomen dat een extra andere behandeling nodig is. Hierbij moet u denken aan een combinatie van een onderste ooglidcorrectie met een andere behandeling zoals fillers. Indien dit wenselijk is zal de arts dit met u bespreken en een vervolgplan opstellen.

Onderooglidcorrectie

Verschillende redenen voor een onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie zorgt ervoor dat de wallen minder zichtbaar worden en de huid wat strakker getrokken is. Het effect hiervan is dat uw gelaat er doorgaans minder vermoeid uit zult zien en ook zult u er weer stralender uitzien.

Wallen onder uw ogen als gevolg van ouderdom ontstaan als volgt:

Onder het onderooglid zitten vetkussentjes, deze kussentjes worden aan de voorkant omgeven door een stevige vlies, het septum. Door veroudering zal het septum in de loop der tijd verslappen. Wat als gevolg heeft dat de vetkussentjes meer naar buiten komen. Het uitsteken van deze kussentjes onder de ogen kennen wij als wallen.

Een onderooglidcorrectie kan overwogen worden als:

 • Er sprake is van wallen met zwelling onder het ooglid, die berusten op het uitpuilen van het vetkussentje.
 • Er een huidoverschot is van de onderoogleden.

Voorbereiding op de correctie van de onderoogleden

Indien de chirurg na de intake van mening is dat een onderooglidcorrectie de beste behandeling is in uw situatie dan kan een ingreep ingepland worden.

Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt is het belangrijk dat u zelf ook goed bent voorbereid op de behandeling. Hiervoor zorgen wij doordat de arts de volledige behandeling met u doorneemt. Zo weet u precies wat u te wachten staat en ook wat de verwachting naderhand zijn.

Wij willen dat de onderooglidcorrectie voor u zo plezierig als mogelijk verloopt. Daarom kunt u indien gewenst voorafgaand aan de ingreep een rustgever toegediend krijgen. De voorbereiding op de ingreep verloopt vervolgens in de onderstaande stappen:

 1. De huid van het ooglid en daarom heen wordt gedesinfecteerd;
 2. Het overtollige huisoverschot van het onderooglid wordt afgetekend;
 3. De positie van de vetkussentjes wordt gemarkeerd;

Nadat de bovenstaande stappen zijn voltooid kan de onderooglid correctie uitgevoerd worden.

De werkwijze van de ingreep

Zodra de voorbereiding op de ingreep zijn uitgevoerd dan kan de ingreep zelf beginnen. De werkwijze van een onderooglidcorrectie is als volgt:

 1. De verdoving wordt toegediend waarna de operatie kan beginnen;
 2. Een deel van de huid van het onderooglid wordt losgemaakt. Hierdoor komt een dunne spier die rond het oog zit bloot te liggen.
 3. Het septum en de vetkussentjes bevinden zich onder deze dunne spier. Om de vetkussentjes te bereiken maken wij een kleine tunnel in de spier en het onderliggende septum.
 4. Het vet wordt benaderd via de kleine tunnel en er zal op meerdere plekken een kleine hoeveelheid vet verwijderd worden.
 5. Hierna zal de spier rondom het oog strak getrokken worden naar de zijkant en daar wordt deze ook vastgemaakt.
 6. Als laatste wordt de huid weer gehecht.

Na de bovenstaande handelingen kan het herstel van de onderste oogleden beginnen. Hieronder leest u wat u kan verwachten tijdens het herstel van een ooglidcorrectie.

Het herstel van uw onderste ooglid na de correctie

Nadat de hechtingen zijn geplaatst dan kan de herstelperiode van het onderste ooglid beginnen. Let wel op u mag direct na de operatie niet zelf rijden. Neem dus altijd iemand mee die u naar kan brengen.

Kort na de correctie kan er zwelling ontstaan en u kunt een blauw oog krijgen. Dit kan een aantal dagen duren en zal in de loop van een week afnemen. Na een week kunnen de hechtingen verwijderd worden.

Nadat de hechtingen zijn verwijderd is de huid bij en rondom de hechtingen nog rood en soms geïrriteerd. Dit trekt binnen een paar weken tot paar maanden weg. Hierna zullen de littekens op het onderooglid ook nagenoeg niet meer zichtbaar zijn.

De onderooglidcorrectie kosten

Voor een standaard ingreep hebben wij vaste prijzen die vooraf met u besproken worden. De onderooglidcorrectie kosten vallen hoger uit dan die van het bovenooglid. De reden hiervoor is dat de correctie van het onderste ooglid een technisch complexere ingreep is dan die van het bovenste ooglid.

De verschillende prijzen vindt u in de tabel hieronder:

Behandeling Prijs (2 oogleden)
Bovenooglidcorrectie € 1.100,00
Onderooglidcorrectie € 1.500,00
Boven- en onderooglidcorrectie op aanvraag
Herstel ooglidcorrectie op aanvraag
Onderooglidcorrectie

Wij zoeken de behandeling die het beste bij uw wens past

Een onderooglidcorrectie is niet in alle gevallen de beste manier om uw klachten rondom het onderooglid te verhelpen. Wij kijken tijdens ons gratis consult naar de oorzaak van de klachten en de beste passende oplossing. Wij zullen altijd duidelijk met u communiceren en aangeven welke behandeling het meest geschikt is.

Vraag en antwoord

Een onderooglidcorrectie is een ingreep die doorgaans ongeveer een uur tot anderhalf uur duurt.

Neem vrijblijvend contact met ons op!                             

Contactformulier Ooglidcorrecties

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999