Neuslippenplooi

Ouderdom maakt de neuslippenplooi, die loopt vanaf de neusvleugels door naar de mondhoeken dieper. Fillers kunnen dit verminderen.

Hulp nodig?
Neuslippenplooi

De neuslippenplooi, ook wel de nasolabiaal plooi genoemd, loopt vanaf de neusvleugels langs de zijkanten van de neus door naar de mondhoeken en soms verder. Vanaf de jeugd heeft iedereen deze plooi in meer of mindere mate. Naarmate we ouder worden zakt het onderhuidse vetweefsel in het gezicht waardoor deze plooi dieper wordt. Dit kan een vermoeid en ouder ogend uiterlijk geven. Wilt u deze laten opvullen met een filler?

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Resultaten Neuslippenplooi behandeling

Na de behandeling zal de neuslippenplooi verzacht zijn vanaf de neus tot geheel verdwenen dichter bij de mondhoeken. Het resultaat is afhankelijk van de gekozen behandeling en de hoeveelheid filler die gebruikt is. Het is wenselijk om richting de neus wat plooi te laten zien omdat dit een natuurlijker voorkomen heeft.

Het resultaat zal een jonger, frisser uiterlijk zijn. De filler blijft ongeveer 6-12 maanden aanwezig. Door de nieuwe collageenaanmaak zal uw huid, ook nadat de filler verdwenen is, profiteren van deze behandeling.

Bent u benieuwd naar de resultaten? Bekijk dan de voor en na foto’s van onze cliënten. Wij werken niet met modellen en gebruiken uitsluitend foto’s van onze eigen patiënten.

JC Kliniek: Wetenschappelijk Onderzoek

Bij JC Kliniek staan onze MKA-chirurg Dr. Jurjen Schortinghuis en cosmetisch arts Mark Contini klaar om uw wensen te behartigen. Binnen de kliniek staan wetenschappelijk onderzoek en uw wensen voorop.

Benieuwd naar de wetenschappelijke artikelen over de neuslippenplooi? Lees hier alle relevante informatie en wetenschappelijke artikelen in het werkveld.

Informatie over de neuslippenplooi filler behandeling

De neus lippen plooi kan opgevuld worden met een filler bestaande uit hyaluronzuur. Door hyaluronzuur onder de rimpel te leggen, wordt deze opgevuld en zal minder diep worden of geheel verdwijnen. Door de huid van de plooi zelf in dezelfde behandeling te verstevigen zal de huid ook minder plooien.

Omdat de plooi veroorzaakt wordt door verzakking van vetweefsel vanaf het jukbeen zal er meer huid over de plooi vallen en deze een dieper voorkomen geven. Daarom is het soms wenselijk om wat volume op strategische plekken in het gezicht te geven zoals wangen en jukbeen, zodat een ‘lift’ van de huid wordt verkregen. Dit is bijdragend aan het verbeteren van de contouren van het gezicht en het verminderen van de neuslippenplooi. Ook wanglijntjes en marionetlijnen kunnen zo verminderd worden.

Voor de behandeling

Wij willen u vragen om vanaf een week voor de behandeling geen alcohol te drinken en geen Aspririne, Ibuprofen of Naproxen te gebruiken. Door het opvullen van de neuslippenplooi met een filler kan deze plooi verminderd worden. Het is niet wenselijk om deze rimpel geheel te laten verdwijnen, dit geeft namelijk een onnatuurlijk uiterlijk. De neuslippenplooi opvullen kan gemakkelijk en snel bij JC Kliniek.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

In het eerste consult wordt de strategie voor de behandeling uitgestippeld. Vervolgens wordt er een vervolgafspraak gepland waarin de behandeling plaatsvindt. Tijdens de behandeling worden de volgende stappen doorlopen:

  1. U kunt plaatsnemen in de behandelstoel;
  2. Het te behandelen gebied wordt ontsmet en van eventuele make-up ontdaan;
  3. Op verzoek kan een verdoving in de vorm van een crème worden gegeven;
  4. Er zullen enkele of meerdere injecties toegediend worden. Dit is afhankelijk van of er gekozen is voor versteviging, het vullen van rimpels of een combinatie van beiden.

Afhankelijk van de gekozen neuslippenplooi behandeling kan deze tot een half uur in beslag nemen.

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u uw dagelijkse bezigheden meestal direct weer hervatten. We adviseren om zeker vier uren geen make-up op de insteekplaatsen van de injectienaald aan te brengen. Direct na de behandeling kunt u het behandelde gebied een half uurtje koelen. Dezelfde dag dient u niet te sporten en voorkom tenminste de eerste week contact met zon, zonnebank of sauna. Eventueel dagelijks sunblock gebruiken de eerste week. Binnen 2 weken na de behandeling geen huidbehandeling op het behandelde gebied zoals bijvoorbeeld laser, peeling of microdermabrasie.

De prijs van een Neuslippenplooi behandeling

De kosten zijn geheel afhankelijk van uw eigen wensen, de conditie van de huid en de diepte en de hoeveelheid van de rimpels. In de meeste gevallen is er minimaal 1 milliliter hyaluronzuur of meer nodig. De behandeling begint al vanaf 350 euro.

Behandeling (1 ml)
Neuslippenplooi € 350,00

 

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op!

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Behandelingszones

Tijdens de behandeling wordt de plooi welke vanaf de neusvleugels langs de zijkant van de neus naar de mondhoeken loopt behandeld. Het vetweefsel zakt af naarmate men ouder wordt. Hierdoor wordt de plooi zichtbaarder. Deze plooi kan verholpen worden met fillers.

Niet alleen de plooi vanaf de neus naar de lippen, ook andere zones in het gezicht kunnen opgevuld worden met fillers. Denk hierbij aan de marionetlijnen, de rokerslijntjes (rimpels op en rondom de bovenlip) of de mond. Het aanbrengen van volume in de lippen noemen we een lipvergroting. Benieuwd naar de andere mogelijkheden? Raadpleeg uw behandelend arts tijdens een vrijblijvend consult.

Waarom u JC Kliniek kiest

Bij JC Kliniek vinden wij het belangrijk dat uw wens voorop staat. Hiernaast vinden wij het belangrijk om hoge kwaliteit te leveren, zowel in de zorg als in het onderzoeksveld. Daarom ontwikkelen wij ons steeds verder binnen de cosmetische discipline door middel van aanvullende opleidingen en wetenschappelijk onderzoek.

Onze artsen, Dr. Jurjen Schortinghuis (MKA-chirurg) en Mark Contini (cosmetisch georiënteerd arts, gespecialiseerd in anti-aging medicine) geloven dat persoonlijke aandacht van belang is. In elk consult en tijdens de behandelingen wordt daarom veel aandacht aan het individu gegeven. Wij streven naar een natuurlijk resultaat, waarbij uw wens centraal staat.

Vraag en antwoord

Doet de behandeling pijn?

Het kan zijn dat u een klein steekje voelt tijdens de behandeling. De fillers worden geïnjecteerd door een klein naaldje. Mocht u toch liever verdoofd worden, dan is dit mogelijk met behulp van een verdovende crème.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is van nature aanwezig in het lichaam van de mens. Wanneer we ouder worden, verliezen we een deel van dit eiwit. Met een injectienaald kan het geïnjecteerd worden in of onder de huid. Het heeft een verbeterd effect op de huid, doordat het zorgt voor hydratatie en stimulatie van collageen.

Hoe lang is het resultaat merkbaar?

Gemiddeld wordt hyaluronzuur gemiddeld binnen zes tot twaalf maanden na de behandeling van de neuslippenplooi afgebroken door het lichaam. Na de afbraak van het eiwit zal uw huid nog steeds profiteren van de behandeling. Er is namelijk nieuw collageen aangemaakt op de plek waar de filler zat. Herhaal de behandeling periodiek voor blijvend resultaat.

Zijn er risico’s verbonden aan de behandeling?

In principe is een behandeling van de neuslippenplooi zonder grote risico’s. U moet rekening houden met wat zwelling of verkleuring op de plaats waar geïnjecteerd is. Dit verdwijnt vanzelf na een aantal dagen en is eenvoudig te verbergen met make up. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof en de kans op infecties is laag. Mocht u toch last hebben van bijvoorbeeld kapselvorming, dan kan de filler gemakkelijk opgelost worden met hyaluronidase.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Fillers

Wetenschappelijke artikelen over de Neuslippenplooi

Wilt u deze informatie zelf na lezen? Raadpleeg dan de onderstaande wetenschappelijke artikelen. Deze artikelen bevatten de meest recente informatie van dit moment (2019).

Narins RS, Dayan SH, Brandt FS, Baldwin EK. Persistence and improvement of nasolabial fold correction with nonanimal-stabilized hyaluronic acid 100,000 gel particles/mL filler on two retreatment schedules: results up to 18 months on two retreatment schedules. Dermatol Surg. 2008 Jun;34 Suppl 1:S2-8; discussion S8, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18547177

Richtlijn Injectables voor tandartsen en tandartsspecialisten, NVDFE versie 2016, Richtlijn Injectables NVDFE 2016

Kontis T, Lacombe V. Cosmetic injectable techniques: A text and video guide to neurotoxins and fillers. New York: Thieme; 2013. P 111-113 

 

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999