Kraaienpootjes

Kraaienpootjes ontstaan als u veel lacht, en vallen vaak nog meer op als u rookt of veel in de zon zit. Een spierontspanner zoals botox kan het verminderen.  

Hulp nodig?
Kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn een andere benaming voor de lachrimpels rondom de ogen, die duidelijker worden naarmate u ouder wordt en vooral zichtbaar zijn wanneer u lacht. Vooral mensen die roken of veel tijd doorbrengen in de zon, kunnen last krijgen van deze rimpels.

Hoewel lachrimpels zeer natuurlijk zijn, kunnen ze u er al snel ouder doen lijken. Hierdoor vragen veel mensen zich af wat ze kunnen doen om hun kraaienpootjes te verwijderen of op zijn minst te verminderen.

Omdat spierspanning in het gezicht rimpels zoals kraaienpootjes meer doet opvallen, is het mogelijk om gebruik te maken van een spierontspanner als botox om van de diepste plooien af te komen. Voor deze behandeling met botox kunt u een gratis consult aanvragen bij JC Kliniek.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Resultaten van botox tegen kraaienpootjes voor en na

Kraaienpootjes verminderen wordt in een beginnend stadium vaak geprobeerd met crèmes en andere cosmetica. Wanneer dit niet het gewenste resultaat oplevert, is de volgende stap botox. Kraaienpootjes verminderen daardoor in korte tijd aanzienlijk.

Om u een goed beeld te geven van de resultaten van botox als behandeling tegen kraaienpootjes in uw gezicht, kunt u deze het best met eigen ogen zien. De foto’s hiernaast zijn gemaakt van onze eigen patiënten en tonen de situatie voor en na de ingreep.

Zoals u ziet verwijderen we de lachrimpels niet volledig, maar verminderen we ze alleen. Anders zou u namelijk helemaal geen expressierimpels meer hebben, wat onnatuurlijk en levenloos kan ogen.

Omdat botox pas na 2 tot 6 weken optimaal werkt, is de na-foto ook pas na deze periode vastgelegd.

De botox werkt tussen de 4 en 6 maanden. Na deze periode neemt het resultaat af en kunt u besluiten een nieuwe behandeling te ondergaan, als u tevreden bent over het resultaat.

Waarom u voor uw botox kraaienpootjesbehandeling naar JC Kliniek komt

JC Kliniek is úw kliniek voor het behandelen van kraaienpootjes bij uw ogen. We werken met hoogopgeleide artsen met een specialisatie op het gebied van cosmetische chirurgie, die exact weten hoe zij u het jeugdige uiterlijk van uw dromen kunnen teruggeven.

Bij ons staan uw wensen altijd centraal en luisteren we uitgebreid naar wat u wilt. Hierop passen wij vervolgens onze eigen expertise en ervaring toe om uw huid weer te doen stralen. Bovendien blijven we continu op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van anti-aging medicine, zodat we u altijd optimaal en met de beste zorg van dienst kunnen zijn.

Heeft u interesse in deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op voor het inplannen van een vrijblijvend consult, zodat we samen kunnen kijken hoe we uw kraaienpootjes het beste kunnen behandelen.

Wetenschappelijk onderzoek naar botox en kraaienpootjes

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de behandeling botox kraaienpootjes en het probleem, oftewel: de herhaaldelijke samentrekking van de musculus orbicularis occuli. JC Kliniek baseert zich op wetenschappelijke onderzoeken en is altijd goed geïnformeerd. Wilt u graag meer informatie over de wetenschappelijke achtergrond van botox tegen kraaienpootjes? Volg de link dan naar enkele relevante artikelen die aansluiten op onze werkwijze. Verder vertellen wij hieronder meer over de behandeling zoals we die binnen onze kliniek uitvoeren, naar de inzichten van recente wetenschappelijke onderzoeken.

Informatie over de Kraaienpootjes behandeling

Kraaienpootjes in uw gezicht ontstaan wanneer de ogen herhaaldelijk samengeknepen worden, met vouwen of rimpels in de huid tot gevolg. Aangezien dit bij het lachen gebeurt, worden ze ook wel lachrimpels genoemd. Omdat deze rimpels het resultaat zijn van spierspanning, kunnen ze behandeld worden door die spierspanning te verminderen.

Botuline toxine (botox in de volksmond) is een natuurlijke spierverslapper. Als deze met een zeer fijne injectienaald in de spieren wordt gespoten die de lachrimpels veroorzaken, neemt de spierspanning af en trekt uw huid strak. Het resultaat is een strakke, egale huid.

Nu zijn lachrimpels een zeer natuurlijk verschijnsel, dat bij alle mensen voorkomt. Daarom moet er bij deze behandeling wel op worden gelet dat de kraaienpootjes niet volledig verdwijnen als gevolg van de behandeling. Bij JC Kliniek zijn we hier zeer ervaren mee en weten we dus exact waar we de botox moeten injecteren om een mooi, natuurlijk resultaat te bewerkstelligen. Om deze reden hebben we al veel cliënten naar tevredenheid geholpen.

Wat moet u weten over de behandeling?

Nu u heeft kunnen lezen wat de effecten van botox tegen kraaienpootjes zijn, wilt u, begrijpelijk, graag weten hoe de behandeling in zijn werk gaat. Hierover vertellen wij u graag het volgende:

Voorafgaand aan de behandeling

Voordat we botox onder uw huid gaan injecteren, komt u bij ons langs voor een vrijblijvend consult. Hierbij bespreken we uw wensen en maken we een behandelplan. Hierna wordt een vervolgafspraak gemaakt.

De kraaienpootjesbehandeling met botox

De behandeling zelf duurt circa 15 minuten. Voordat we beginnen, moeten we eerst het behandelgebied ontsmetten en aftekenen. Zo zien we precies waar we moeten injecteren, zodat de botox precies op de juiste plek terechtkomt.

We zullen u vragen te lachen, zodat de rimpels duidelijk zichtbaar worden. Op deze plekken plaatsen we onze markeringen.

De volgende stap is het injecteren van de spierontspanner. Hiervoor maken we gebruik van een haarfijne naald, die ook wel wordt vergeleken met een speldenprikje. Dit zou zeer weinig pijn moeten doen en hier komen dan ook geen verdovende injecties aan te pas. Wel zouden we u een verdovende crème kunnen geven, mocht u dit wensen, om het gevoel te verminderen.

Waar moet u op letten na de behandeling?

Een botoxbehandeling tegen kraaienpootjes is niet invasief, waardoor u hier niet lang van hoeft te herstellen. Wel is het goed om rekening te houden met het volgende:

  • Een halfuur na de behandeling kunt u het gebied koelen met bijvoorbeeld een icepack, om zwelling tegen te gaan
  • De eerste 24 uur mag u niet sporten en niet naar de zonnebank of sauna (niet zweten)
  • De eerste 48 uur mag u niet over het geïnjecteerde gebied heen wrijven, omdat dit de botox over het gezicht kan doen verspreiden.
  • Make-up dragen om eventuele zwelling of blauwe plekken te camoufleren mag wél, mits u voorzichtig bent bij het aanbrengen hiervan.

Prijs van de botoxbehandeling tegen kraaienpootjes

Onze botoxbehandelingen betaalt u altijd per zone. Tijdens het intake-consult bepalen we op basis van uw wensen hoeveel zones nodig zijn om te behandelen. De prijs van onze botoxbehandelingen per zone ziet u in onderstaande tabel.

Aantal zones Prijs 
Botox 1 Zone € 150
Botox 2 Zones € 275
Botox 3 Zones € 400

Meer informatie? Laat het ons weten! Prijslijst JC Kliniek 2020

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Andere mogelijke behandelingen

Bij JC Kliniek kunt u ook andere zones dan enkel uw kraaienpootjes rondom uw ogen laten behandelen met botox. Denk hierbij onder andere aan voorhoofdrimpels of bunny lines. Ook fillers kunnen soms een optie zijn, zoals bij marionetlijnen of diepe neuslippenplooien.

Vraag en antwoord

Wat zijn Kraaienpootjes?

Kraaienpootjes zijn de lachrimpels die zich vormen naast uw ogen wanneer u ouder wordt. U ziet ze het meest wanneer u lacht, ofwel uw ogen samenknijpt. De oogspier knijpt dan samen, waardoor een vouw ontstaat. Een injectie met botulinetoxine kan dit proces tijdelijk tegengaan.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Na het eerste gesprek en onderzoek wordt de strategie voor de behandeling bepaald. Vervolgens neemt u plaats in de behandelstoel en wordt het te behandelen gebied ontsmet en van eventuele make up ontdaan. Het is belangrijk om goed overeen te komen wat de wensen zijn en waar de rimpels zich bevinden. Er zal u gevraagd worden om de ogen samen te knijpen of te lachen zodat goed gekeken kan worden waar de Botox geïnjecteerd zal worden. Vervolgens wordt de botox in de lachrimpel gespoten en ontspant u deze spier.

Ziet het er niet onnatuurlijk uit?

Ondanks dat er iets in uw gezicht verandert, zal het resultaat er niet onnatuurlijk uitzien. Wanneer u een behandeling met botox te heftig vindt, kunt u er in sommige gevallen ook voor kiezen om de kraaienpootjes met HIFU of een filler te laten behandelen. Tijdens het consult brengen wij uw wensen in kaart en kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Komen de kraaienpootjes heviger terug als de Botuline Toxine is uitgewerkt?

Dit is zeker niet altijd het geval. De spieren rondom uw ogen zijn een aantal maanden niet gebruikt. In sommige gevallen bent u het zelfs verleerd om deze spieren te gebruiken. Verder heeft de huid rondom uw ogen zich goed kunnen herstellen.

Zitten er ook risico’s verbonden aan de behandeling?

Aan de behandeling zijn vrijwel geen risico’s verbonden en complicaties zoals een blauw plekje is zeldzaam. Een allergische reactie zeer zeldzaam.

Kunnen de wenkbrauwen gaan hangen na de behandeling?

Wanneer u wordt behandeld door professionele deskundige artsen hoeft u hier niet bang voor te zijn. Wij weten precies welke hoeveelheid Botuline Toxine wij moeten toedienen voor het juiste resultaat. Sommige mensen ervaren eerder een liftend effect. Dit komt doordat de spieren die de kraaienpootjes veroorzaken, de wenkbrauwen vaak ook een beetje naar beneden trekken.

Is het pijnlijk?

Een behandeling met Botox is vrijwel pijnloos. Er wordt gebruik gemaakt van een fijne naald dus het ongemak zal minimaal zijn. Hierdoor wordt er meestal ook geen gebruik gemaakt van een verdoving. Maar indien u dit wenst dan kunt u natuurlijk verdoofd worden. Dit doen wij door middel van een verdovende crème. In sommige gevallen kan het inspuiten van botox een branderig gevoel geven. Dit wordt door patiënten als onplezierig, maar niet ondragelijk omschreven.

Wat is het resultaat van een behandeling tegen kraaienpootjes?

Door de behandeling zullen de rimpels rondom uw ogen grotendeels verdwijnen. Het resultaat is niet direct na de behandeling zichtbaar. Dit duurt ongeveer twee tot maximaal zes weken. Doordat de expressierimpels niet helemaal verdwijnen is het resultaat zeer natuurlijk. U Behoudt hierdoor uw natuurlijke gezichtsuitstraling.

Hoelang houdt het resultaat aan?

Het resultaat blijft ongeveer vier tot zes maanden zichtbaar. Hierna kunt u een vervolgbehandeling inplannen.

Wetenschappelijke achtergrond

Kraaienpootjes zijn rimpels rond de ogen die vooral ontstaan wanneer de ogen samengeknepen worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer u lacht. Daarom worden het ook wel lachrimpels genoemd. Het zijn, net als de fronsrimpel en voorhoofdsrimpel, expressierimpels. De rimpels worden gevormd door veelvuldige spieractiviteit. Wanneer dit slechts een klein beetje zichtbaar is vinden mensen dit vaak niet erg. Maar in ergere mate kan ook als zeer storend beschouwd worden. Net als bij andere rimpels is de herhaling van het vouwen van de huid verantwoordelijk voor het meer en dieper worden van de rimpels.

Wat kan eraan gedaan worden?

Door de verantwoordelijke spieren rond de ogen met Botox te behandelen worden de rimpels verminderd of ze verdwijnen helemaal. Kraaienpootjes kunnen al op jonge leeftijd ontstaan. Hierdoor kunt u er ouder uitzien dan u eigenlijk bent.

Na een behandeling met Botox wordt de huid gladder en ziet u er zichtbaar jonger uit. Het is wel belangrijk om zorgvuldig te injecteren. De lachrimpels geven ook expressie en zijn van jongs af aan te zien als we lachen. Wanneer de mond en het hoofd bedekt zijn, kunnen we toch nog zien of iemand lacht aan de kraaienpootjes.

Onze mening is dat deze expressie niet volledig verloren mag gaan. Omdat dit ook een sprankelende en natuurlijke uitstraling geeft.

Wat is Botuline Toxine?

Botuline Toxine wordt vaak botox genoemd. Het is een natuurlijk eiwit dat wordt gemaakt door een bacterie. Het product kan zenuwimpulsen die normaliter naar de spieren gaan, blokkeren. Door middel van kleine injecties in de spieren worden de spieren verslapt. Meer informatie over botox lezen?

Doordat de spieren in ruststand zijn kan de huid herstellen. Hierdoor krijgt u een minder gespannen of vermoeide look. Wanneer u last heeft van diepe rimpels is het ook mogelijk om fillers toe te passen. Zo ontspannen we de spier en vullen we de rimpels op.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Botox

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999