Hulp nodig?
Kraaienpootjes

Kraaienpootjes behandelen

Heeft u veel last van de lachrimpels rondom uw ogen, dan kan JC Kliniek uw kraaienpootjes behandelen met botox. Kraaienpootjes ontstaan als u veel lacht, en vallen vaak nog meer op als u rookt of veel in de zon zit. Naarmate u ouder wordt, kunnen de rimpels dieper worden, blijven staan of verder doortrekken naar de wangen. Een spierontspanner zoals botulinetoxine kan helpen om de rimpels rondom de ogen af te laten nemen.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Resultaten van een Kraaienpootjes behandeling

Het resultaat van een botox kraaienpootjes behandeling is dat de lachrimpels verminderd worden. De expressierimpels zijn dus niet geheel weg, door veel mensen wordt dit namelijk ook als mooi ervaren. Hierdoor is het resultaat heel natuurlijk.

Wij kijken altijd eerst naar uw natuurlijke gelaatstrekken wanneer we kraaienpootjes behandelen. Hierdoor weten we zeker dat de behandeling bij uw gezicht past en is het resultaat zo natuurlijk mogelijk. Het verminderen van de rimpels rond de ogen blijft 4-6 maanden zichtbaar en binnen 2-6 weken ziet u het uiteindelijke resultaat.

Wetenschappelijk onderzoek

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de behandeling botox kraaienpootjes en het probleem, oftewel: de herhaaldelijke samentrekking van de musculus orbicularis occuli. JC Kliniek baseert zich op wetenschappelijke onderzoeken en is altijd goed geïnformeerd.

Wilt u graag meer informatie over de wetenschappelijke achtergrond van kraaienpootjes behandelen? Lees hier alle informatie over de behandeling en de achterliggende anatomie. 

Informatie over de Kraaienpootjes Behandeling

De botox kraaienpootjes behandeling duurt ongeveer vijftien minuten. Voordat we beginnen, gaan we eerst het te behandelen gebied ontsmetten en aftekenen. Zo weten we precies waar de injectie geplaatst moet worden. Hiervoor moet u even lachen, zodat wij de prikpunten kunnen bepalen.

Vervolgens zal de behandelend arts door middel van kleine prikjes de spierontspanner injecteren. Dit gebeurt met een haarfijne naald. Hierdoor wordt het gevoel ook wel vergeleken met een speldenprikje. Het gebied kan gekoeld worden om eventuele pijn te verminderen.

De vloeistof (botuline toxine) wordt onder de huid aangebracht. In de spiertjes die de rimpels veroorzaken. In principe wordt er geen gebruik gemaakt van een verdoving. Maar indien u dit wenst dan is dit natuurlijk geen enkel probleem. Hiervoor gebruiken we verdovende crème.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Kraaienpootjes behandelen we volledig afgestemd op uw wensen en gelaatstrekken voor een optimaal en natuurlijk resultaat. De arts zal u vragen om te lachen, zo worden de prikpunten duidelijk.

  1. Een vrijblijvend (gratis) consult voorafgaand aan de behandeling
  2. Het gebied wordt afgetekend, prikpunten worden bepaald
  3. Uw kraaienpootjes worden geïnjecteerd met Botox
  4. De spieren rond uw oog ontspannen!

Na de behandeling

Verder zijn er een aantal dingen waarmee u rekening moet houden na de behandeling:

  • Tot 48 uur na de behandeling kunt u het geïnjecteerde gebied niet masseren of erop wrijven
  • 24 uur niet sporten, naar de zonnebank of sauna

De plekken waar er in de kraaienpootjes geprikt is kunnen na de behandeling blauw worden of zwellen. Dit mag u gewoon camoufleren met make-up. Verder kan de blootstelling aan UV het resultaat beïnvloeden. Daarom is het belangrijk dat u de zonnebank vermijdt. Verder is een botox behandeling een echte lunchtime treatment, wat wil zeggen dat u bijna in alle gevallen direct weer uw dagelijkse werkzaamheden kunt hervatten.

De Kosten van een Kraaienpootjes behandeling met botox

Voor elke botox behandeling werken wij met zones. Bekijk de onderstaande tabel om de prijs van uw behandeling te achterhalen.

Aantal zones Prijs in €
Botox 1 Zone € 150
Botox 2 Zones € 275
Botox 3 Zones € 400

Meer informatie? Laat het ons weten! Prijslijst JC Kliniek 2020

Vrijblijvend Consult Aanvragen

JC Kliniek, uw kliniek

Bij JC Kliniek staan uw wensen altijd centraal. Verder staan wij voor hoge kwaliteit. Wij waarborgen onze kwaliteit door ons regelmatig te blijven ontwikkelen. Dit doen we door aanvullende opleidingen te volgen en wettenschappelijk onderzoek uit te voeren. Onze artsen zijn zijn verbonden aan de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG) en de Nederlandse vereniging voor Dentofaciale Esthetiek (NVDFE). Zij beschikken over zeer veel ervaring en kennis die nodig is binnen hun vakgebied. Wilt u meer weten over de behandeling tegen kraaienpootjes? Neem dan gerust contact met ons op. Wij plannen graag een vrijblijvend consult met u in, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Wat zijn Kraaienpootjes?

Kraaienpootjes zijn de lachrimpels die zich vormen naast uw ogen wanneer u ouder wordt. U ziet ze het meest wanneer u lacht, ofwel uw ogen samenknijpt. De oogspier knijpt dan samen, waardoor een vouw ontstaat. Een injectie met botulinetoxine kan dit proces tijdelijk tegengaan.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Na het eerste gesprek en onderzoek wordt de strategie voor de behandeling bepaald. Vervolgens neemt u plaats in de behandelstoel en wordt het te behandelen gebied ontsmet en van eventuele make up ontdaan. Het is belangrijk om goed overeen te komen wat de wensen zijn en waar de rimpels zich bevinden. Er zal u gevraagd worden om de ogen samen te knijpen of te lachen zodat goed gekeken kan worden waar de Botox geïnjecteerd zal worden. Vervolgens wordt de botox in de lachrimpel gespoten en ontspant u deze spier.

Ziet het er niet onnatuurlijk uit?

Ondanks dat er iets in uw gezicht verandert, zal het resultaat er niet onnatuurlijk uitzien. Wanneer u een behandeling met botox te heftig vindt, kunt u er in sommige gevallen ook voor kiezen om de kraaienpootjes met HIFU of een filler te laten behandelen. Tijdens het consult brengen wij uw wensen in kaart en kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Komen de kraaienpootjes heviger terug als de Botuline Toxine is uitgewerkt?

Dit is zeker niet altijd het geval. De spieren rondom uw ogen zijn een aantal maanden niet gebruikt. In sommige gevallen bent u het zelfs verleerd om deze spieren te gebruiken. Verder heeft de huid rondom uw ogen zich goed kunnen herstellen.

Zitten er ook risico’s verbonden aan de behandeling?

Aan de behandeling zijn vrijwel geen risico’s verbonden en complicaties zoals een blauw plekje is zeldzaam. Een allergische reactie zeer zeldzaam.

Kunnen de wenkbrauwen gaan hangen na de behandeling?

Wanneer u wordt behandeld door professionele deskundige artsen hoeft u hier niet bang voor te zijn. Wij weten precies welke hoeveelheid Botuline Toxine wij moeten toedienen voor het juiste resultaat. Sommige mensen ervaren eerder een liftend effect. Dit komt doordat de spieren die de kraaienpootjes veroorzaken, de wenkbrauwen vaak ook een beetje naar beneden trekken.

Is het pijnlijk?

Een behandeling met Botox is vrijwel pijnloos. Er wordt gebruik gemaakt van een fijne naald dus het ongemak zal minimaal zijn. Hierdoor wordt er meestal ook geen gebruik gemaakt van een verdoving. Maar indien u dit wenst dan kunt u natuurlijk verdoofd worden. Dit doen wij door middel van een verdovende crème. In sommige gevallen kan het inspuiten van botox een branderig gevoel geven. Dit wordt door patiënten als onplezierig, maar niet ondragelijk omschreven.

Wat is het resultaat van een behandeling tegen kraaienpootjes?

Door de behandeling zullen de rimpels rondom uw ogen grotendeels verdwijnen. Het resultaat is niet direct na de behandeling zichtbaar. Dit duurt ongeveer twee tot maximaal zes weken. Doordat de expressierimpels niet helemaal verdwijnen is het resultaat zeer natuurlijk. U Behoudt hierdoor uw natuurlijke gezichtsuitstraling.

Hoelang houdt het resultaat aan?

Het resultaat blijft ongeveer vier tot zes maanden zichtbaar. Hierna kunt u een vervolgbehandeling inplannen.

Wetenschappelijke achtergrond

Kraaienpootjes zijn rimpels rond de ogen die vooral ontstaan wanneer de ogen samengeknepen worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer u lacht. Daarom worden het ook wel lachrimpels genoemd. Het zijn, net als de fronsrimpel en voorhoofdsrimpel, expressierimpels. De rimpels worden gevormd door veelvuldige spieractiviteit. Wanneer dit slechts een klein beetje zichtbaar is vinden mensen dit vaak niet erg. Maar in ergere mate kan ook als zeer storend beschouwd worden. Net als bij andere rimpels is de herhaling van het vouwen van de huid verantwoordelijk voor het meer en dieper worden van de rimpels.

Wat kan eraan gedaan worden?

Door de verantwoordelijke spieren rond de ogen met Botox te behandelen worden de rimpels verminderd of ze verdwijnen helemaal. Kraaienpootjes kunnen al op jonge leeftijd ontstaan. Hierdoor kunt u er ouder uitzien dan u eigenlijk bent.

Na een behandeling met Botox wordt de huid gladder en ziet u er zichtbaar jonger uit. Het is wel belangrijk om zorgvuldig te injecteren. De lachrimpels geven ook expressie en zijn van jongs af aan te zien als we lachen. Wanneer de mond en het hoofd bedekt zijn, kunnen we toch nog zien of iemand lacht aan de kraaienpootjes.

Onze mening is dat deze expressie niet volledig verloren mag gaan. Omdat dit ook een sprankelende en natuurlijke uitstraling geeft.

Wat is Botuline Toxine?

Botuline Toxine wordt vaak botox genoemd. Het is een natuurlijk eiwit dat wordt gemaakt door een bacterie. Het product kan zenuwimpulsen die normaliter naar de spieren gaan, blokkeren. Door middel van kleine injecties in de spieren worden de spieren verslapt. Meer informatie over botox lezen?

Doordat de spieren in ruststand zijn kan de huid herstellen. Hierdoor krijgt u een minder gespannen of vermoeide look. Wanneer u last heeft van diepe rimpels is het ook mogelijk om fillers toe te passen. Zo ontspannen we de spier en vullen we de rimpels op.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Botox

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 271 005