Rokerslijntjes

Rokerslijntjes ontstaan daar waar de huid vaak bewogen wordt. Rond de mond is één van die plekken. Met fillers worden de lijntjes weer opgevuld.

Hulp nodig?
Rokerslijntjes

Last van rokerslijntjes? Een rokerslijntje ontstaat op plekken waar de huid veel beweegt. Eén van die plekken is rondom de mond. Door onze mond de gehele dag door te gebruiken, zoals tijdens praten en eten, ontstaan er rimpels. Vooral de bovenlip is de zone waar deze lijntjes ontstaan.

Mensen die roken hebben een grotere kans op deze rimpels. Door het tuiten van de lippen ontstaan er verticale rimpels. Dit geldt ook voor mensen met een gebitsprothese.

Voor het verwijderen van rokerslijntjes kunt u terecht bij JC Kliniek. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk; opvullen, fillers en botox. Bij ons kiest u uit de beste behandelingen voor het verwijderen van rokerslijntjes.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Rokerslijntjes voor en na

Na het behandelen van rokerslijntjes zullen ze er verfijnd en zacht uitzien. U ziet er dankzij de behandeling jonger en frisser uit, zoals u op de foto hiernaast ziet. De hyaluronzuurfiller blijft zo’n 6 tot 12 maanden zitten en ook na deze maanden heeft u nog plezier van de behandeling. Hyaluronzuur draagt namelijk bij aan de aanmaak van nieuw collageen in de huid. Uw huid zal, nadat de filler is uitgewerkt, daardoor nog steeds profiteren van deze behandeling.

Met een fillerbehandeling gaat u een duidelijk verschil zien tussen de voor en na foto’s. Op voorhand maken wij deze foto’s voor u, zodat u kunt genieten van het mooie resultaat. De rokersrimpels zijn na de behandeling verstevigd en opgevuld, waardoor ze nagenoeg niet meer zichtbaar zijn. De ervaringen met betrekking tot het eindresultaat zijn daarom vrijwel altijd positief.

Wat zijn rokerslijntjes?

Rokerslijntjes zijn fijne lijntjes en rimpels rondom de zone van de mond, die ontstaan door het bewegen van de huid. De mond gebruiken we de hele dag door, door dit frequente gebruik, ontstaan er lijntjes op de bovenlip. Ook het verslappen van de huid naarmate het ouder worden, draagt bij aan het ontstaan van rokersrimpels.

Rokerslijntjes zijn goed aan te pakken en kunnen opgevuld worden met een filler en gecombineerd worden met een botox behandeling. Naast deze behandelingen kunt u bij ons ook andere rimpels rondom de mond verwijderen, kijk bijvoorbeeld eens bij de methodes voor het verwijderen van de neuslippenplooi of de marionetlijnen.

De rimpels op de bovenlip worden doorgaans als vervelend ervaren. Voor het behandelen van de verticale lijntjes, is een consult inplannen een vereiste. Van te voren bespreken onze arts en u samen wat uw wensen zijn, om tot de meest geschikte behandeling te komen voor het verwijderen van uw rokerslijntjes.

Rokerslijntjes; wat nu?

Rokerslijntjes rondom uw mond en op zoek naar de beste behandeling? Bij JC Kliniek werken wij met verschillende behandelingen. Veel mensen laten deze rimpels verwijderen omdat het een erg centrale plek in het gezicht is. Door de huid te verstevigen met een filler worden de rokerslijntjes verzacht en verminderd.

Voor het opvullen van dit type lijntjes, staan de cosmetische artsen van JC Kliniek voor u klaar. Vraag een vrijblijvend consult aan om samen met ons alle stappen door te spreken. Van tevoren kijken wij samen met u naar de mogelijkheden en bepalen we de beste behandeling.

Onze prijzen zijn afhankelijk van uw wensen, de huidconditie, de diepte en de hoeveelheid rimpels. Wij hanteren een vanaf prijs van 350€ bij een behandeling met 1ML. Voor meer informatie over al onze behandelingen en prijzen voor de aanpak van rokerslijntjes, kunt u contact met ons opnemen.

Andere behandelingen voor rokersrimpels

De meest toegepaste behandeling voor de rimpels in de bovenlip is de fillerbehandeling. Echter is dit niet de enige behandeling. Wanneer u bij JC Kliniek komt voor uw consult, bespreken we alle mogelijkheden met u.

Wanneer de lijntjes erg oppervlakkig zijn, kunnen we in overleg met u besluiten een laserbehandeling toe te passen. Door de lijntjes te laseren hoeven we geen fillers in uw bovenlip te injecteren, wat u als prettig kunt ervaren. Ook een botox behandeling kan in sommige gevallen een optie zijn, wanneer er sprake is van dynamische lijntjes. Oftewel, lijntjes veroorzaakt door lichte spierspanning.

Rokerslijntjes verwijderen

Bij JC Kliniek behandelen we rokerslijntjes en rimpels veelal met een filler. Wij werken met injecties van hyaluronzuur die onder de huid geïnjecteerd worden, met als resultaat opgevulde rimpels. Ook dragen deze injecties bij aan de elasticiteit van uw huid door stimulatie van de collageenaanmaak.

Ook is een gecombineerde behandeling van een filler met botox mogelijk. In dit geval wordt er voor de injectie met fillers, botox geïnjecteerd. Dit zorgt ervoor dat de verdere vorming van een rokerslijntje wordt tegengegaan.

Welke behandeling, of een combinatie van de behandelingen, het beste past bij uw situatie, bespreekt onze arts met u tijdens het consult. Hier wordt u ook alles verteld over hoe het in zijn werk gaat en wat u mag verwachten van de behandeling voor het verwijderen van rokerslijntjes.

Hoe verloopt de behandeling?

Voorafgaand aan de behandeling zal er een consult plaatsvinden. Na het eerste gesprek wordt de strategie voor de behandeling gevormd. De volgende stappen worden doorlopen tijdens de behandeling:

  1. U zult plaatsnemen in de behandelstoel;
  2. Het te behandelen gebied wordt ontsmet en van eventuele make-up ontdaan;
  3. De lippen worden verdoofd;
  4. De behandeling kan starten.

Afhankelijk of er gekozen wordt voor alleen versteviging, het opvullen van de rokerslijntjes of een combinatie van beiden, zullen enkele of meerdere injecties toegediend worden. De behandeling zal maximaal een uur in beslag nemen.

Wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling door JC Kliniek

Bij JC Kliniek bent u verzekerd van het beste advies en de beste behandelingen. Dat komt omdat wij uitsluitend werken met de hoogst mogelijk opgeleide artsen. Daarnaast dragen onze specialisten ook actief bij aan wetenschappelijke onderzoeken met betrekking tot rokerslijntjes en andere cosmetische onderwerpen. Zo blijven ze constant op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties omtrent cosmetische behandelingen.

Wilt u meer lezen en weten over wetenschappelijke onderzoeken omtrent rokerslijntjes? Onderaan de pagina vindt u meerdere wetenschappelijke artikelen omtrent dit onderwerp.

Kosten van de behandeling

JC Kliniek is graag transparant als het gaat om onze behandelingen. We hanteren daarom een vaste prijs per milliliter van € 350 euro. Afhankelijk van uw wensen en de mate waarin de rimpels zich uiten, bepalen we hoeveel milliliter nodig is voor het gewenste resultaat. We zullen u hiervoor altijd van tevoren informeren.

Behandeling (1 ml)
Rokerslijntjes € 350,00

 

Wilt u meer weten, of heeft u vragen over onze prijzen? Neem dan gerust contact met ons op.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Rokerslijntjes behandelen bij JC Kliniek

Voor de beste ervaring voor, tijdens én na het opvullen van uw rokerslijntjes, kiest u voor JC Kliniek. Onze cosmetische artsen staan voor u klaar. Wij kijken samen met u naar uw wensen en onze kennis en expertise zal voor het beste resultaat zorgen.

Neem contact met ons op als u weer een jonge en frisse uitstraling in uw gezicht wil. Onze consulten zijn geheel vrijblijvend en wij bespreken alle mogelijkheden met u voor het verwijderen van uw rokerslijntjes.

Vraag en antwoord

Is de behandeling pijnlijk?

Omdat het gebied rond de mond erg gevoelig is kunt u een verdoving van het gebied tussen de neus en de bovenlip krijgen door middel van een injectie. U wordt verdoofd met de verdoving die tandartsen doorgaans gebruiken. Daarna zal de behandeling (vrijwel) pijnloos zijn. Ook het hyaluronzuur bevat een verdoving zodat pijn wordt voorkomen.

Zijn er risico’s?

In principe zijn behandelingen rond de mond niet zonder risico’s, maar deze zijn klein. Er kan een bloedvat geraakt worden wat een blauwe plek kan veroorzaken en er kan wat zwelling van het behandelde gebied optreden. Dit verdwijnt vanzelf na een aantal dagen.

Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

U kunt uw dagelijkse bezigheden meestal direct weer hervatten. Wel is het advies om zeker vier uur geen make up op de insteekplaatsen aan te brengen. Direct na de behandeling kunt u het behandelde gebied een half uurtje koelen. Dezelfde dag dient u niet te sporten en voorkom tenminste de eerste week contact met zon, zonnebank of sauna. Eventueel dagelijks sunblock gebruiken de eerste week. Binnen twee weken na de behandeling geen huidbehandeling op het behandelde gebied zoals bijvoorbeeld laser, peeling of microdermabrasie.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Fillers

Wetenschappelijke artikelen

Wilt u de informatie over het onderwerp zelf na kunnen lezen? Bekijk dan de volgende wetenschappelijke artikelen met de meest relevante informatie van dit moment (2019).

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999