Hulp nodig?
Rokerslijntjes

Rokerslijntjes

Rokerslijntjes ontstaan daar waar de huid vaak bewogen wordt. Rond de mond is één van die plekken. We bewegen onze mond veelvuldig gedurende de dag. Daarom is met name de bovenlip een plaats waar deze verticale rimpels snel ontstaan.Vooral bij mensen die roken en de lippen vaak tuiten, bestaat een groter risico op het ontwikkelen van rimpels bij de bovenlip. Ook mensen met een gebitsprothese hebben een verhoogde kans op rimpels rond de mond omdat de bovenkaak in de loop van de jaren slinkt en het kunstgebit de bovenlip dan minder goed kan ondersteunen.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Resultaten van de rokerslijntjes behandeling

Na de rokerslijntjes behandeling zullen de rimpels rond uw mond verzacht zijn of geheel verdwenen zijn. U zult er hoe dan ook jonger en frisser uitzien. De hyaluronzuur filler blijft zo’n 6-12 maanden zitten. Door de nieuwe collageenaanmaak door het eiwit in de filler zal uw huid, ook nadat de filler verdwenen is, profiteren van deze behandeling.

Rokerslijntjes rond de mond geven ons een ouder uiterlijk, vandaar dat veel mensen deze definitief willen verwijderen met een filler behandeling.
Tijdens de behandeling wordt de huid geïnjecteerd met een hyaluronzuur filler.

De rokerslijntjes worden hierdoor verstevigd en opgevuld. Op deze manier worden de rimpels op de bovenlip zoveel mogelijk gladgestreken. Bent u benieuwd naar de resultaten van de behandeling? Bekijk dan de voor en na foto’s van onze patiënten!

Wetenschappelijk onderzoek door JC Kliniek

Bij JC Kliniek bent u altijd verzekerd van het beste advies. De artsen houden zich namelijk niet alleen bezig met cosmetische behandelingen, ook wetenschappelijk onderzoek staat hoog in het vaandel.

Meer lezen? Hier vindt u wetenschappelijke artikelen over rokerslijntjes. Lees hier de meest relevante onderzoeken in het werkveld.

Informatie over de rokerslijntjes behandeling

Rimpels rond de mond kunnen met een filler behandeld worden. Omdat de rimpels door beschadiging van de huid ontstaan kan ervoor gekozen worden om de huid te verstevigen en zo de rimpels te verzachten.

Er kan ook gekozen worden om de rimpel te vullen en zo de rimpels zoveel mogelijk te laten verdwijnen. Een combinatie van beide behandelingen is ook mogelijk waarbij eerst de huid verstevigd wordt en vervolgens de rimpel gevuld.

Door het injecteren van hyaluronzuur in de huid kan de huid worden verstevigd, door injecteren onder de huid kan de rimpel worden gevuld. De hyaluronzuur stimuleert de collageenaanmaak in de huid, waardoor het de elasticiteit van de huid voor lange tijd vergroot wordt.

Een behandeling tegen rimpels rond de mond met een filler kan eventueel voorafgegaan worden door een behandeling met botox de spieractiviteit te verminderen en op die manier de (verdere) vorming van rimpels tegen te gaan.

Hoe werkt het?

Voorafgaand aan de behandeling zal er een consult plaatsvinden. Na het eerste gesprek wordt de strategie voor de behandeling gevormd. De volgende stappen worden doorlopen tijdens de behandeling:

  1. U zult plaatsnemen in de behandelstoel;
  2. Het te behandelen gebied wordt ontsmet en van eventuele make-up ontdaan;
  3. De lippen worden verdoofd;
  4. De behandeling kan starten.

Afhankelijk of er gekozen wordt voor alleen versteviging, het opvullen van de rokerslijntjes of een combinatie van beiden, zullen enkele of meerdere injecties toegediend worden. De behandeling zal maximaal een uur in beslag nemen.

Wat zijn de prijzen van Rokersrimpels behandelen?

Dus bent u benieuwd wat echt helpt tegen rimpels in de bovenlip? Met een rokerslijntjes behandeling maakt u korte metten met de rokersrimpels. De kosten zijn geheel afhankelijk van uw wensen, de huidconditie, de diepte en de hoeveelheid rimpels. U kunt zich al laten behandelen vanaf 350 euro.

Behandeling (1 ml)
Rokerslijntjes € 350,00

 

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op!

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Welke zones worden behandeld?

Tijdens deze behandeling worden de verticale lijntjes boven de mond, ook wel de rokerslijntjes, rokersrimpels of barcode genoemd, behandeld. Deze lijntjes zorgen ervoor dat u er ouder uitziet dan u daadwerkelijk bent en hiernaast komt het bij vrouwen ook vaak voor dat de lippenstift uitloopt als gevolg van deze rimpels. Met fillers geplaatst boven de lip of zelfs in de bovenlip kan dit aangepakt worden.

Hiernaast bieden wij tevens fillerbehandelingen aan voor de rimpels rondom de mond, ook wel de neuslippenplooi of de marionetlijnen genoemd. Ook is het mogelijk om fillers aan te brengen in het decolleté, of om een lipvergroting toe te passen met behulp van fillers.

Waarom JC Kliniek?

Bij JC Kliniek staan onze cosmetisch georiënteerde artsen Jurjen Schortinghuis (MKA-chirurg) en Mark Contini (cosmetisch georiënteerd arts, gespecialiseerd in anti-aging medicine) voor u klaar. Uw wens staat voorop en bovendien blijven wij onszelf constant ontwikkelen op het gebied van kennis. Zo weet u zeker dat wij u van een hoge kwaliteit kunnen voorzien en dat uw wens altijd uitkomt! JC Kliniek is úw kliniek.

Vraag en antwoord

Is de behandeling pijnlijk?

Omdat het gebied rond de mond erg gevoelig is kunt u een verdoving van het gebied tussen de neus en de bovenlip krijgen door middel van een injectie. U wordt verdoofd met de verdoving die tandartsen doorgaans gebruiken. Daarna zal de behandeling (vrijwel) pijnloos zijn. Ook het hyaluronzuur bevat een verdoving zodat pijn wordt voorkomen.

Zijn er risico’s?

In principe zijn behandelingen rond de mond niet zonder risico’s, maar deze zijn klein. Er kan een bloedvat geraakt worden wat een blauwe plek kan veroorzaken en er kan wat zwelling van het behandelde gebied optreden. Dit verdwijnt vanzelf na een aantal dagen.

Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

U kunt uw dagelijkse bezigheden meestal direct weer hervatten. Wel is het advies om zeker vier uur geen make up op de insteekplaatsen aan te brengen. Direct na de behandeling kunt u het behandelde gebied een half uurtje koelen. Dezelfde dag dient u niet te sporten en voorkom tenminste de eerste week contact met zon, zonnebank of sauna. Eventueel dagelijks sunblock gebruiken de eerste week. Binnen twee weken na de behandeling geen huidbehandeling op het behandelde gebied zoals bijvoorbeeld laser, peeling of microdermabrasie.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Fillers

Wetenschappelijke artikelen

Wilt u de informatie over het onderwerp zelf na kunnen lezen? Bekijk dan de volgende wetenschappelijke artikelen met de meest relevante informatie van dit moment (2019).

Ali MJ, Ende K, Maas CS. Perioral rejuvenation and lip augmentation. Facial Plast Surg Clin North Am. 2007 Nov;15(4):491-500, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18005890 

Barton FE Jr, Carruthers J, Coleman S, Graivier M. The role of toxins and fillers in perioral rejuvenation. Aesthet Surg J. 2007 Nov-Dec;27(6):632-40, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19341696

Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan een gratis consult en laat de rokerslijntjes verwijderen!

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 271 005