Fillers

Fillers zijn een behandeling met hyaluronzuur. Het kan gebruikt worden om de rimpels, lippen, ogen, het gezicht en het voorhoofd te behandelen.

Hulp nodig?
Fillers

Wat zijn fillers?

Fillers zijn injectables of opvulmiddelen die gebruikt worden voor diverse behandelingen in het gelaat, zoals:

  • Volumeherstel (lippen, ogen)
  • Rimpels opvullen
  • Verjonging van de huid

Naarmate men ouder wordt ontstaan er rimpels in het gezicht door volumeverlies. De oorzaak: een verlaagde productie van hyaluronzuur en collageen, gecombineerd met verplaatsing van onderhuids vet en afname van de botstructuur. Een filler kan volume en een jeugdige uitstraling teruggeven aan de huid.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Resultaten van fillers

Het resultaat is natuurlijk afhankelijk van de behandeling: als er volume is aangebracht dan zullen de rimpels gedeeltelijk of geheel verdwijnen. Wanneer de huid verstevigd is zal deze frisser ogen en een zacht uiterlijk weergeven.

Duur: ongeveer 6 tot 12 maanden. Na deze periode heeft u nog steeds profijt van de behandeling. Immers, door het hyaluronzuur heeft uw huid heeft meer collageen aangemaakt en kan deze dus jonger lijken. Herhaal de behandeling periodiek voor permanent resultaat.

Bekijk de voor en na foto’s van onze fillerbehandelingen en lipvergrotingen om een eerlijke inschatting te krijgen van het verwachte resultaat.

Onze behandelende artsen zijn ervaren en gespecialiseerd in cosmetische aangezichtschirurgie en cosmetische geneeskunde. Wij werken uitsluitend met lichaamseigen stoffen (hyaluronzuur) en bieden fillers aan van de merken: Restylane & Juvederm. JC Kliniek is úw Kliniek.

Wetenschappelijk onderzoek door JC Kliniek

Wilt u verzekerd zijn van het beste advies? Bij JC Kliniek zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het werkveld. Onze artsen Mark Contini (arts) en Jurjen Schortinghuis (MKA-chirurg) zijn naast het uitvoeren van cosmetische behandelingen ook bezig met wetenschappelijk onderzoek.

Wilt u ook meer weten over de wetenschappelijk achtergrond van Fillers? Hier kunt u alle informatie doorlezen, compleet met wetenschappelijke artikelen.

Informatie over de behandeling met fillers

Voorafgaand aan een behandeling zal eerst een consult plaatsvinden. Hierin zullen wij uw wensen en onze mogelijkheden op elkaar afstemmen. Er zal een diagnose gesteld worden en uitleg gegeven worden over het ontstaan van het probleem en de conditie van de huid. Wanneer er wordt besloten welke behandeling het beste werkt voor uw huid, gaat het proces als volgt in zijn werk:

  1. U neemt plaats in de stoel, uw gezicht wordt ontsmet en eventuele make-up wordt verwijderd;
  2. Het hyaluronzuur wordt middels enkele of meerdere injecties onder de huid aangebracht;
  3. Er kan een zwelling optreden en/of blauwe plekken kunnen ontstaan. Deze verdwijnen na enige tijd vanzelf en kunnen eenvoudig gemaskeerd worden met make-up;
  4. Het hyaluronzuur zal in de weken na de behandeling vocht aantrekken. Hierdoor is het resultaat na enkele weken pas optimaal.

Hoe werkt de behandeling?

Er zal een diagnose gesteld worden en uitleg gegeven over het ontstaan van het probleem en de conditie van de huid. Afhankelijk daarvan zal er besloten worden welke behandeling het beste bij u past en wat dit mogelijk gaat kosten. Dit kan variëren van het aanbrengen van volume voor het wegwerken van rimpels of opvullen van de lippen en van gezicht, of het verstevigen van de huid. Wanneer er meerdere onderdelen moeten worden opgepakt kunt u uiteraard ook kiezen voor een liquid facelift of een behandeling in combinatie met botox.

Meestal zit er tussen het consult en behandeling enige dagen tot weken. Dit omdat een behandeling met hyaluronzuur tijdrovend kan zijn en daarvoor tijd ingepland dient te worden.

Afhankelijk van de behandeling zult u enkele of meerdere injecties krijgen. Verdoving is aanwezig in de vorm van een verdovende crème wanneer u dit wilt. Meer gevoelige plaatsten zoals de bovenlip zullen verdoofd worden middels een injectie zoals u die kent van uw tandarts.

Fillers behandeling

Wat is de prijs van de behandeling met fillers?

De prijs van een filler behandeling varieert naar aanleiding van uw wens. De prijs is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid die gebruikt wordt. De prijs voor alle zones begint vanaf €400

  Behandeling Prijs (1 ml)
  Lipvergroting € 400
  Lipcontour € 400
  Rokerslijntjes € 400
  Marionetlijnen € 400
  Neuslippenplooi € 400
  Overig € 400

Wat is het resultaat en hoe lang houdt het resultaat aan?

Het resultaat is in principe direct zichtbaar, alleen zal er mogelijk wat zwelling zijn die het resultaat beïnvloed. Het ingebrachte hyaluronzuur zal in de weken na de behandeling vocht aan trekken en zo zal het resultaat na een aantal weken optimaal zijn.

Het resultaat is afhankelijk van de behandeling: als er volume is aangebracht dan zullen de rimpels gedeeltelijk of geheel verdwijnen. Wanneer de huid verstevigd is dan zal deze frisser ogen en een zacht uiterlijk weergeven.

Het resultaat houdt ongeveer 6-12 maanden aan. Echter, vanwege de collageen stimulerende werking van hyaluronzuur zal uw huid ook wanneer de filler geheel verdwenen is, nog steeds profiteren van de behandeling omdat uw huid meer collageen aangemaakt heeft. Hiernaast kunt u ervoor kiezen om kaaklijn, wangen, wallen en traangoot te behandelen met fillers of een lipvergroting toe te passen.

Welke zones worden behandeld?

U kunt kiezen tussen verschillende filler behandelingen om frisser en jonger te lijken. Denk aan een behandeling van de volgende zones:

  • Neuslippenplooi
  • Rokerslijnen
  • Marionetlijnen

Onze fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur. Deze lichaamseigen stof komt van nature voor in onze eigen huid. Hyaluronzuur heeft drie eigenschappen waar de huid voordeel van heeft: het vult, trekt water aan (hydrateert) en verstevigt. Een filler wordt gebruikt om het volume van de huid of het gezicht te herstellen op plaatsen waar rimpels in het gezicht zijn gevallen.

Dit betreft bijvoorbeeld de neuslippenplooi, de rimpels rondom de mond, ook wel marionetlijnen genoemd en de mogelijkheid om rokerslijnen rondom de mond te verminderen. Niet alleen het gezicht kan behandeld worden, maar ook bijvoorbeeld de ouder wordende huid van het decolleté of de handen.

Waarom JC Kliniek?

Onze gecertificeerde artsen Jurjen Schortinghuis (MKA-chirurg) en Mark Contini (arts, gespecialiseerd in anti-aging medicine) staan voor u klaar. JC Kliniek is úw kliniek. Uw wensen en een hoge kwaliteit staan bij ons centraal.

MKA-chirurgie is een vakgebied dat focust op mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie. De esthetiek van het gelaat staat hierbij centraal. Medisch cosmetische behandelingen zijn dan ook een logische vervolgstap binnen deze discipline. Wij ontwikkelen onszelf steeds verder door aanvullende opleidingen en wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor kunnen wij altijd aan uw individuele wensen voldoen. JC Kliniek is er voor u!

Voor wie is de behandeling geschikt?

Een filler is geschikt voor iedereen die het voorkomen wat frisser en jonger wil laten lijken. Het wordt zowel gebruikt voor statische rimpels (rimpels die te zien zijn als het gezicht of ander lichaamsdeel in ruststand is) als voor het verlies van volume in het gezicht.

Zijn er risico’s?

Complicaties komen zelden voor. De behandeling zelf bestaat uit het geven van injecties en op de plaats van de injectie kunnen blauwe plekken of een zwelling opdoemen. Met een zorgvuldige techniek is dit risico minimaal. Zwelling of en blauw plekje verdwijnen vanzelf binnen enkele dagen en zijn eenvoudig te maskeren met make up. Hyaluronzuur is bovendien een lichaamseigen stof. Mocht u hier toch een allergische reactie op hebben kunnen we de filler weer oplossen met hyaluronidase. Het risico bij het gebruik van een permanente filler is veel hoger. Dit raden wij dan ook ten strengste af.

Waar moet ik rekening mee houden na een behandeling?

U kunt uw dagelijkse bezigheden meestal direct weer hervatten. Wel is het advies om zeker vier uur geen make-up op de insteekplaatsen aan te brengen. Direct na de behandeling kunt u het behandelde gebied een half uurtje koelen.

Dezelfde dag dient u niet te sporten en voorkom tenminste de eerste week contact met zon, zonnebank of sauna. Eventueel dagelijks sunblock gebruiken de eerste week. Binnen twee weken na de behandeling geen huidbehandeling op het behandelde gebied zoals bijvoorbeeld laser, peeling of microdermabrasie.

Wat is het verschil tussen fillers en botox?

Er zit een beduidend verschil tussen fillers en botox, hoewel ze wel gebruikt worden in hetzelfde gebied.  Botox ontspant de spieren die rimpels veroorzaken in het gelaat, terwijl een filler gebruikt wordt om die rimpels op te vullen. Botox is een toxine veroorzaakt door de bacterie botulinium clostridium, fillers zijn lichaamseigen stoffen zoals hyaluronzuur.

Is een filler behandeling pijnlijk?

Over het algemeen wordt de behandeling niet perse als pijnlijk ervaren. Tijdens de injectie kunt u een klein prikje voelen, maar dit is van korte duur.

Hoe lang duurt de behandeling?

Afhankelijk van de behandeling en uw wensen duurt de behandeling gemiddeld 20 tot 30 minuten.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van de behandeling?

Na de behandeling kan het zijn dat de huid opgezwollen en rood wordt. Wanneer u een dunne huid heeft kunnen blauwe plekken ontstaan, maar deze verschijnselen verwijden na enige tijd weer.

Het resultaat is in principe direct zichtbaar, echter kunt u na de behandeling wel een lichte zwelling waarnemen. De ingebrachte hyaluronzuur injectie zal in de weken na de behandeling vocht aan trekken en zo zal het resultaat na een aantal weken optimaal zijn.

De wetenschappelijke achtergrond van fillers

Hyaluronzuur is een glycosaminoglycaan (disaccheride) wat veelvuldig voorkomt in bindweefsel, epitheelweefsel en zenuwweefsel. Het is voor het eerst geïsoleerd in 1932 door twee Amerikaanse wetenschappers. Hyalos is afkomstig uit het Grieks. Het betekent ‘glas’ omdat het voor het eerst geïsoleerd werd uit het glasachtig lichaam uit het oog en het hyaluronzuur een glasachtig transparant voorkomen had. De term ‘Uronzuur’ geeft aan dat de substantie een hoog gehalte aan uronzuur bevat.

De fillers die wij gebruiken zijn gemaakt van synthetisch hyaluronzuur. Vroeger werd dit product vervaardigd van dierlijk materiaal, bijvoorbeeld uit hanenkammen. Dit heeft als nadeel dat het allergische reacties kan oproepen omdat het niet lichaamseigen materiaal betreft. Met de synthetisch geproduceerde producten bestaat dit gevaar niet meer en enige overgevoeligheidsreacties zijn gebaseerd op het product dat gebruikt wordt bij de stabilisatie van het molecuul.

Belangrijkste eigenschappen van Hyaluronzuur

Hyaluronzuur beschikt over belangrijke eigenschappen waar in de cosmetische geneeskunde gebruik van wordt gemaakt: het vult, hydrateert en verstevigt. Omdat het een lichaamseigen stof betreft, kan het lichaam deze stof afbreken. Dit doet het door middel van hyaluronidase. Dit kan ook geïnjecteerd worden bij kapselvorming of andere complicaties om de filler op te lossen.

Normaal neemt dit proces niet heel veel tijd in beslag (halfwaardetijd van 12 uur. Dit betekent dat na 12 uur de helft is verdwenen) maar door het molecuul van hyaluronzuur te ‘cross-linken’ kan dit proces vertraagd worden waardoor het ongeveer 6-12 maanden in het lichaam blijft zitten. Met dit hyaluronidase kan eventueel verkeerd geplaatste filler dus ook weer eenvoudig verwijderd worden.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Fillers

Wetenschappelijke artikelen

Wilt u de wetenschappelijke artikelen graag zelf nalezen? De belangrijkste wetenschappelijke artikelen op dit moment zijn de volgende:

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999