Marionetlijnen

Marionetlijnen zijn de plooien die bij de mondhoeken naar beneden lopen. Door rimpels lijken de mondhoeken te hangen, fillers verminderen dit.

Hulp nodig?
Marionetlijnen

Marionetlijnen zijn de plooien die vanaf de mondhoeken naar beneden lopen. Wanneer de rimpels heel diep zijn dan lijkt het alsof de mondhoeken hangen. Hierdoor krijgt u vaak een ontevreden of vermoeide uitstraling. Dit is natuurlijk zeer vervelend wanneer u in werkelijkheid juist vrolijk bent.Bij JC kliniek zijn wij gespecialiseerd in zowel Botuline Toxine als filler behandelingen. Door te behandelen met injectables krijgt u uw zachte en vriendelijke gezichtsuitdrukking weer terug.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Het resultaat van de Marionetlijnen behandeling

Het resultaat hangt af van de hoeveelheid fillers die gebruikt wordt. Zo kunnen we de lijnen verzachten, maar ook geheel laten verdwijnen. U krijgt een zichtbaar vriendelijkere en zachtere uitstraling. Bekijk onze voor- en na foto´s voor het resultaat bij onze andere patiënten.

Wetenschappelijk onderzoek

Indien u graag meer informatie wilt over de wetenschappelijke achtergrond van de marionetlijnen vindt u op hier verschillende wetenschappelijke artikelen over het onderwerp. Onze artsen zijn  op de hoogte van de laatste trends in het werkveld en kunnen u hier alles over vertellen.

De rimpels ontstaan doordat de huid en het kaakbot in de kinregio volume verliezen naar mate we ouder worden. Verder draagt de spieractiviteit ook bij aan de vorming van deze lijnen. Hierdoor is er naast een filler behandeling, ook een behandeling met botox mogelijk.

 • U ziet er jonger uit
 • Minder vermoeide uitstraling
 • Zachtere gezichtsuitdrukking

Het resultaat blijft ongeveer zes tot twaalf maanden zichtbaar. Door de collageenaanmaak profiteert u ook na twaalf maanden nog van de behandeling. Indien het gewenste resultaat niet meer zichtbaar is, dan kunt u kiezen voor een vervolgbehandeling.

Marionetlijnen opvullen

Wanneer u zich stoort aan de marionetlijnen dan kunt u ervoor kiezen om deze te laten behandelen. Door in de huid te volume aan te brengen of de huid te verstevigen zullen de lijnen verzacht worden of geheel verdwijnen.Ook kan een combinatie van Botox en filler worden toegepast. Als eerste zal er met Botox behandeld worden waardoor de spieractiviteit afneemt. Hierdoor zullen de marionetlijnen ‘verzacht’ worden.

Vervolgens zal er een behandeling met een filler plaatsvinden om eventueel overgebleven lijnen te behandelen. Een combinatie geeft het meest optimale resultaat. Het vermoeide, strenge uiterlijk zal plaats maken voor een frissere uitstraling.

Hoe gaat het in zijn werk?

Na het adviesgesprek en onderzoek bepalen wij de strategie voor de marionetlijnen behandeling. Vervolgens maken we een nieuwe afspraak voor de behandeling zelf. In het consult worden dal uuw wensen besproken en krijgt u een realistisch beeld van de situatie. Wanneer u langs komt voor de behandeling neemt u plaats in een behandelstoel.

Eerst zullen wij het te behandelen gebied zorgvuldig ontsmetten. Indien u graag gebruik wilt maken van een verdoving dan kan dit door middel van crème.. Injectie alleen in de lippen.

Afhankelijk van of u kiest voor het vullen van de rimpel, het verstevigen van de rimpel of een combinatie van beide, dienen wij injecties toe. De tijd is afhankelijk van de door u gekozen behandeling.

Na de behandeling

De eerste uren na de behandeling van uw marionetlijnen mag u geen make-up gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om de eerstvolgende twee weken zonlicht te vermijden en geen gebruik te maken van de sauna. Ook adviseren wij om tot 48 uur na de behandeling het geïnjecteerde gebied niet te masseren of erop te wrijven.

Heeft u last van blauwe plekjes of zwelling? Dan raden wij aan om het gebied goed te koelen. Hierdoor zal de zwelling sneller afnemen.  Het uiteindelijke resultaat is vrijwel direct zichtbaar, na ongeveer twee weken optimaal en zal ongeveer zes tot twaalf maanden aanhouden.

Nog even in het kort

 • U kunt kiezen voor het verstevigen van de rimpel, het opvullen van de rimpel of een combinatie van beide.
 • De marionetlijnen behandeling is veilig
 • Een echte “lunchtime treatment”
 • U krijgt een frissere uitstraling
 • Een mooi natuurlijk resultaat
 • Het resultaat houdt zes tot twaalf maanden aan

Wat zijn de kosten?

De prijs van de behandeling tegen marionetlijnen verschilt per persoon. De kosten zijn geheel afhankelijk van uw wensen, de conditie van de huid en de diepte en hoeveelheid van de rimpels. We kunnen u al wel vast een indicatie geven.

Een behandeling met Botox wordt gerekend als 1 regio en kost 150 euro. Voor het verstevigen van de huid moet u rekenen op 0,5 – 1 ml filler met een prijs vanaf €350.

Behandeling (1 ml)
Marionetlijnen € 350,00
behandeling  1 zone
Marionetlijnen € 150,00

 

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op!

Vrijblijvend Consult Aanvragen

JC Kliniek is úw kliniek!

Wij zijn gespecialiseerd in alle filler en Botuline Toxine behandelingen. Ieder mens is anders en zo ook iedere behandeling. Tijdens een vrijblijvend consult brengen wij graag uw wensen in kaart. Uw wensen staan bij ons altijd centraal, Wij geven u altijd een realistisch en eerlijk advies, ook als wij denken dat een behandeling weinig toevoegt.

Onze gediplomeerde artsen beschikken over jarenlange ervaring. Vanuit expertise weten zij precies welke behandeling geschikt is voor u. Er zijn verschillende redenen waarom u kiest voor JC Kliniek:

 • U krijgt altijd een vrijblijvend adviesgesprek
 • Onze artsen zijn gediplomeerd en zeer ervaren
 • U ontvangt eerlijk en deskundig advies
 • JC Kliniek is úw kliniek – uw wensen staan altijd centraal!

Wilt u graag een consult inplannen of meer informatie?

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Vraag en antwoord

Kan de mondhoek altijd behandeld worden?

Afhankelijk van de huidslapte kan geadviseerd worden om voor een liquid facelift te kiezen in plaats van een marionetlijnen behandeling met een filler. We bepalen tijdens het eerste consult of fillers in de mondhoeken geschikt voor u zijn.

Moeten in alle gevallen de kaaklijn en mondhoek samen behandeld worden?

U kiest altijd zelf wat u nodig vindt. Tijdens het eerste consult brengen wij een advies uit. Wij kijken wat er nodig is voor een optimaal resultaat. In de meeste gevallen geeft een behandeling van de kaaklijn en de mondhoek samen wel het mooiste resultaat.

Is het pijnlijk?

Een behandeling hoeft niet pijnlijk te zijn. In de filler zit vaak al verdoving. Op die manier wordt de huid verdoofd naarmate de behandeling vordert. U kunt eventueel extra verdoofd worden met een crème. Daarna zal de behandeling (vrijwel) pijnloos zijn.

 

Hoelang houdt het resultaat aan?

Na de behandeling zijn de marionetlijnen zo goed als of helemaal verdwenen. Dit resultaat houdt ongeveer zes tot twaalf maanden aan.

Zijn er risico’s?

In principe is een behandeling niet geheel zonder risico’s. Door onze zorgvuldige techniek wordt het risico zo klein mogelijk gehouden. Er kan een bloedvat geraakt worden wat een blauwe plek kan veroorzaken.  Verder moet u rekening houden met wat zwelling of verkleuring op de plaats waar geïnjecteerd is. Deze verdwijnen vanzelf na een aantal dagen en zijn eenvoudig te verbergen met make up.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

Na de behandeling kunt u in principe uw dagelijkse bezigheden direct weer oppakken. Wel wordt er geadviseerd om de behandelde huid niet direct aan overmatig zonlicht of extreme koude bloot te stellen.

Tenminste tot de eerste roodheid en zwelling zijn verdwenen. Ook een andere behandeling aan de huid, bijvoorbeeld een laserbehandeling of peeling, zal uitgesteld moeten worden tot de huid hersteld is van de behandeling met een filler.

 

Wetenschappelijke achtergrond

Marionetlijnen zijn lijnen die vanaf de hoeken van de mond naar beneden gaan. Ze ontstaan doordat de huid slapper wordt en het onderliggend bot wat in volume afneemt (atrofie). Hierdoor ontstaan de marionetlijnen. Deze lijnen kunnen een strenge, ontevreden en vermoeide indruk geven. Ook kunnen marionetlijnen een oudere uitstraling geven. Naarmate we ouder worden verliest onze huid volume. Hierdoor ontstaan rimpels.

Wanneer u dit als vervelend beschouwd dan kunt u kiezen voor een behandeling met fillers, Botuline Toxine of een combinatie van beide. De lijnen zullen verzacht worden en u krijgt uw vriendelijke jonge uitstraling weer terug.

Wat is volume aanbrengen en wat is verstevigen?

Beschadiging en ouder worden van de huid is een belangrijke oorzaak van rimpels. Er zijn meerdere factoren die hieraan kunnen bijdragen. Waaronder blootstelling aan zonlicht en roken.  Ook daar waar de huid vaak ‘gevouwen’ wordt, verliest de huid elasticiteit door beschadiging. Door de huid op die plekken te verstevigen en met oppervlakkige injecties hyaluronzuur krijgt de huid zijn elasticiteit terug. Rimpels zoals marionetlijnen zullen vervagen maar meestal niet geheel verdwijnen. Uw huid wordt wel steviger en vorming van nieuwe rimpels wordt voorkomen. Door stimulatie van de aanmaak van collageen zal uw huid lang profiteren van deze behandeling. Diepere rimpels worden niet weggewerkt met oppervlakkige huidversteviging alleen. Deze zullen door middel van het aanbrengen van volume behandeld moeten worden.

Hoewel huidversteviging een goede aanvulling is op het aanbrengen van volume op diepere rimpels, is het niet altijd noodzakelijk om bij de behandeling van diepere rimpels naast het aanbrengen van volume, ook de huid te verstevigen.

Wat zijn fillers?

Wanneer u ouder wordt dan verliest de huid zijn elasticiteit. Hoe ouder u wordt des te meer hyaluronzuur de huid verliest. Onze fillers zijn gemaakt van deze lichaamseigen stof (hyaluronzuur). Op deze manier worden allergische reacties voorkomen. Daarnaast beschikt het over drie verschillende eigenschappen:

 • Hydrateren
 • Opvullen
 • Verstevigen

Hierdoor kan de filler goed gebruikt worden om rimpels op te vullen en de huid te verstevigen. Zoals voor de marionetlijnen. Daarnaast wordt de collageenproductie van de huid bevordert. Op deze manier krijgt de huid zijn elasticiteit en stevigheid terug.

Nadat de filler is uitgewerkt profiteert u hier nog steeds van en zal de rimpel niet meer zo diep zijn als voorheen. Wilt u langer van het optimale resultaat genieten? Dan raden wij een vervolgbehandeling aan.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Fillers

Wetenschappelijke artikelen

Heeft u behoefte aan meer informatie? Wij hebben een aantal wetenschappelijke artikelen (2019) ter beschikking gesteld waar u zelf nog rustig alles na kunt lezen.

 

Maak vandaag nog een afspraak en zeg gedag tegen uw marionetlijnen!

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999