Huidverstrakking en huidversteviging

Een huidverstrakking en huidverstevigende behandeling zorgt ervoor dat verschillende lagen in de huid zichzelf gaan vernieuwen. Door vernieuwd collageen wordt de huid strakker, steviger en egaler.

Hulp nodig?
HIFU

De huidverstrakking en huidversteviging in uw gezicht kan het probleem van de huidverslapping tegengaan en ook verminderen. Huidverstrakking bij JC Kliniek laat de huid zichzelf weer deels herstellen. Voor optimaal effect bieden wij de JC combinatie behandeling aan, waarbij we de kracht van verschillende behandelingen combineren. Maar ook voor een losse HIFU behandeling, laserbehandeling of cosmeceuticals kunt u bij ons terecht.

Wij vinden het belangrijk dat u altijd de behandeling krijgt die het beste resultaat voor u bewerkstelligt. Maak daarom geheel vrijblijvend een afspraak met ons om kennis te maken en een passend behandelplan samen te stellen.

Contactformulier HIFU

Resultaten van een huidverstrakking in het gezicht

Een huidverstrakking in het gezicht kan ervoor zorgen dat u letterlijk en figuurlijk weer beter in uw vel zit. Doormiddel van de JC combinatie behandeling wordt de huid in uw gezicht aangezet om zichzelf te vernieuwen en verstevigt het.

De JC combinatie behandeling is ontworpen om het verstevigingsproces van de huid zo optimaal als mogelijk te krijgen. De huid wordt op verschillende manieren en op verschillende dieptes aangezet tot vernieuwing. Hierdoor zullen zowel de oppervlakkige als de dieper gelegen cellen afgebroken worden, waardoor verstrakking in de huid zal toetreden.

De JC Combinatie behandeling

Huidveroudering zorgt ervoor dat de onder andere de stevigheid in de huid minder wordt. Door te kiezen voor een huidverstrakking met de JC combinatie behandeling kunnen deze symptomen tegen worden gegaan en het kan zelfs verminderen. Symptomen van een veroudering in de huid zijn:

  • Minder elasticiteit
  • Rimpels
  • Dunnere huid
  • Doffere huidtinten
  • Huidverkleuringen

De combinatie behandeling van JC Kliniek bestaat uit een combinatie van 3 behandelingen. Een HIFU behandeling, direct opgevolgd door een CO2 laser behandeling en daarna  gedurende enkele weken een cosmeceutical nabehandeling.  Deze behandelingen vullen elkaar aan doordat ze werken op verschillende dieptes in de huid. Hierdoor vindt er een zo optimaal als mogelijke huidverstrakking plaats.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

De basis in de diepte: HIFU behandeling

Bij een HIFU behandeling (High Intensity Focused Ultrasound) worden er hittepunten onder de huid aangebracht op verschillende dieptes (op 3 mm en 4.5 mm diepte). Deze hitte wordt doorgegeven in de huid door de energie van hoogfrequente geluidsgolven.

Hierdoor wordt het collageen onder de huid selectief verhit waardoor het daarna vervangen wordt door nieuw dikker, en meer elastisch collageen. Collageen zorgt voor onder andere voor de stevigheid en elasticiteit in de huid. Dit is aan de buitenkant te merken doordat de huid in kwaliteit toeneemt: er ontstaat huidverstrakking daarnaast wordt de huid elastischer en egaler.

Het effect van HIFU is maximaal na ongeveer 3 maanden en gaat door tot een jaar na de behandeling.

De oppervlakte: CO2/Collageen laser behandeling

Bij een fractionele gecombineerde CO2 laser/collageen laser behandeling wordt de bovenste 1 tot 2 millimeter van de huid behandeld. Hiervoor maken wij gebruik van de Youlaser. De CO2 laser creëert als het ware een raster van zeer kleine gaatjes in de huid. De huid gaat zichzelf hierdoor vernieuwen en daarmee wordt de huidversteviging in gang gezet. Dit wordt ook wel een ‘laserpeeling’ genoemd. Hiermee worden ook huidverkleuringen behandeld.

De collageen laser verhit het collageen dat aan de oppervlakte huid zit en niet door de HIFU behandeling behandeld is. Door HIFU en een CO2/Collageen laser behandeling te combineren wordt collageen dus op verschillende dieptes behandeld. Dit zorgt voor een verbeterde huidverstrakking in het gezicht. Het effect van de CO2/Collageen laser is na enkele weken zichtbaar. De huid wordt egaler, rimpels worden minder diep en de huid wordt strakker.

De ondersteuning van de huidgenezing: Cosmeceuticals voor optimaal herstel bij de huidversteviging

Door de combinatie behandeling van HIFU en CO2/Collageen laser wordt de huid min of meer ‘beschadigd’. Dit is nodig omdat de huid gestimuleerd moet worden om te vernieuwen waarna huidverstrakking plaats kan vinden. Dit genezingsproces van de huid verloopt kost tijd en geeft ongemak. Om de genezing te optimaliseren worden cosmeceuticals toegepast.

Cosmeceuticals zijn huidverzorgingsproducten met een hoge concentratie aan werkzame bestanddelen. We gebruiken bijvoorbeeld een serum (soort gel) met een hoge concentratie aan Epidermale Groei Factor (EGF). Deze EGF stimuleert de huidvernieuwing na bijvoorbeeld onze HIFU + CO2/collageen laser combinatie behandeling. Andere bestanddelen die gebruikt worden in cosmeceuticals zijn bijvoorbeeld vitamine C, B, koperpeptiden, hyaluronzuur en Arginine. Elk hebben hun eigen werkzaamheid en effect.

EGF wat op de intacte huid wordt aangebracht stimuleert de collageenvorming. Hierdoor wordt de huid dikker, egaler en komen we tot een beter huidverstevigingsresultaat.

Huidverslapping door ouderdom

Een verslapte huid ontstaat zowel intrinsiek (factoren van binnenuit) als extrinsiek (factoren van buitenaf). Symptomen door beide factoren kunnen verminderd worden met een huidverbetering. Daarbij speelt ouderdom ook een grote rol. De effecten van de verslapte huid worden nadrukkelijker zichtbaar naarmate iemand ouder wordt. Door de huid intern te activeren wordt deze als het ware verjongd. Lees hier meer over huidverjonging.

Vrijblijvend Consult Aanvragen
hifu behandeling kaaklijn voor hifu kaaklijn na

Intrinsieke invloeden op de huid

Intrinsieke factoren die met huidveroudering in verband staan zijn onder andere een veranderende hormoonhuishouding bij het ouder worden, stress en weinig slaap. Intrinsieke veroudering van de huid vindt vooral plaats in de dermis. Dit is de middelste huidlaag die voornamelijk bestaat uit een dikke collageen rijke laag. Deze laag ondersteund de buitenste huidlaag en geeft treksterkte en stevigheid aan de huid. Verdikking en disorganisatie van de collageenvezels zorgen voor veroudering.

Belangrijke veranderingen vinden ook in de epidermis (buitenste huidlaag) plaats Daarom is voor de beste huidverstrakking ook hier een behandeling nodig. Dit heeft onder andere een doffe en ‘getekende’ huid als gevolg. Daarnaast zorgen een minder goed doorbloede huid en structurele veranderingen in de onderhuidse lagen voor verdere bijdrage aan de intrinsieke veroudering van de huid.

Extrinsieke invloeden op de huid

Extrinsieke factoren die de huid verouderen zijn onder andere blootstelling aan de zon, roken, alcoholgebruik en slechte voeding.

Om huidversteviging tegen te gaan moet er ook gekeken worden naar de extrinsieke factoren die de huid verslappen. Deze factoren dragen allen in meer of mindere mate bij aan het verouderingsproces van de huid.

De belangrijkste bijdrage wordt in de meeste gevallen gedaan door de zon. De zon is onder andere verantwoordelijk voor pigmentatie en rimpeling van de huid door beschadiging (degradatie) van het collageen.

Hoe gaat de behandeling van een huidversteviging

Een huidversteviging bij JC kliniek middels de JC combinatie behandeling heeft meerdere fases. In 1 sessie wordt de huid behandeld met HIFU, daarop aansluitend met de fractionele laser, en in de weken daarna met cosmeceuticals.

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Op een schoon gezicht wordt eerst een verdovende creme aangebracht + u krijgt een pijnstiller. Als u bekend bent met een koortslip kan ook een virusremmer gegeven worden.
  2. Vervolgens komt de HIFU behandeling, waarbij er een contactgel wordt gebruikt tussen de geluidskop en uw huid. Deze behandeling kan wat ongemak geven. Op sommige locaties kan de energie als pijnlijk worden ervaren.
  3. Hierna wordt het gelaat schoongemaakt en volgt de fractionele CO2/collageen laser behandeling. Hierbij wordt de huid van het gezicht en eventueel decolleté in zijn geheel behandeld. Omdat deze behandelingen pijnlijk kunnen zijn, is de huid verdoofd met een verdovingszalf en heef u pijnstillers gekregen.
  4. Na de behandeling wordt de huid ingesmeerd met een EGF serum. Daarover wordt Allhydran met SPF aangebracht. Om zo de huidverstrakking optimaal te stimuleren.
Vrijblijvend Consult Aanvragen

Huidverstrakking in het gezicht

Bij JC kliniek ligt onze voornaamste focus op het gelaat. Een huidverstrakking in het gezicht past dan ook perfect bij onze expertise. Door jaren aan ervaring en de kennis over verschillende behandelingen kunnen wij het juiste behandelplan voor u maken. Op deze wijze is ook de JC combinatie behandeling ontstaan.

Door een HIFU behandeling, CO2/collageen laser behandeling en cosmeceuticals te combineren optimaliseren we het vermogen van de huid in het gezicht om te verstrakken. Het gaat bij JC Kliniek dan ook om een huidverstrakking zonder operatie.

hifu behandeling voor hifu behandeling na

De JC combinatie behandeling, fillers en huidverstrakking

Het aanbod van huidverstrakkingsbehandelingen voor mensen die er weer wat jonger, frisser en minder vermoeid uit willen zien is zeer groot. Volgens JC Kliniek is het grootste probleem de veroudering van de huid en onderliggende structuren. Dit is zichtbaar door het slapper worden van de huid en volumeverlies van de vetkussentjes van het gelaat. Door dit volumeverlies van het gelaat gaan de wangen hangen, ontstaan er wallen onder de ogen en worden huidplooien dieper.

In verschillende klinieken worden fillers aangeboden om het volumeverlies weer aan te vullen en daarmee er weer jeugdiger uit te zien. Dit is een effectieve therapie om volumeverlies weer aan te vullen maar er zijn kanttekeningen. Bij JC Kliniek zijn wij van mening dat fillers beter werken als de huid ook strakker en dikker is. Immers, een slappe huid laat zich minder goed liften door een filler dan een stevige huid.

Bovenstaande is de reden waarom wij bij JC Kliniek het zo belangrijk vinden de huid in optimale conditie te krijgen. Dit kunnen wij doen door de huidverstrakking volgens de JC combinatie behandeling toe te passen, waarna het effect van fillers beter zichtbaar wordt.

Kosten huidverstrakking

De kosten van een huidverstrakking bij JC kliniek hangen af van de behandeling die gekozen wordt. Voor het beste resultaat raden wij meestal de JC combinatie behandeling aan. Echter kunt u ook kiezen voor een HIFU behandeling in het gezicht en de hals of voor een CO2 laser behandeling. Hieronder vindt u een overzicht van de huidversteviging prijzen:

JC combinatie behandeling €1100
HIFU Full face + hals 1 behandeling €600
HIFU Full face + hals 2 behandelingen €900
CO2 Laser Decolleté €600
CO2 Laser Full face €900
Cosmeceuticals Verschillend per product
Vrijblijvend Consult Aanvragen

Hoe lang duurt een huidverstrakkingsbehandeling?

De behandeling zelf duurt 45 minuten tot 2 uur. Afhankelijk van de soorten behandelingen (CO2 en/of HIFU). Houd er daarna rekening mee dat de huid erg gevoelig is. Wij adviseren om de dagen na de behandeling vrij te nemen. De eerste herstelperiode waarin het pijn kan doen duurt maximaal ongeveer een week.

Wat kun je doen tegen huidverslapping?

Om de verslapping en dus veroudering van de huid tegen te gaan kunt u een huidverstrakkingsbehandeling ondergaan. Hierbij is het altijd aan te raden om cosmeceuticals te gebruiken. Daarnaast kunnen een HIFU behandeling en/of CO2 laserbehandeling ook goed helpen. Wilt u daarna nog meer effect? Dan is een facelift ook nog een mogelijkheid.

Hoe lang moet je herstellen van een huidverstrakking behandeling?

Na de behandeling duurt het eerste herstel ongeveer een week. Daarna zal de pijn zo goed als weg zijn. Hierna moet de huid nog 4 weken, 2 maal daags behandeld worden met een EGF serum + een Allhydran/SPF crème. Na 4 weken komt u bij ons langs ter controle. Houd er rekening mee dat u na een laserbehandeling 6 weken niet onder de zonnebank kunt en direct zonlicht zoveel als mogelijk moet vermijden.

Hoe kun je de huid in het gezicht strakker maken?

De huid in het gezicht kun je met verschillende methodes strakker maken. Afhankelijk van hoe de huid nu is en het gewenste resultaat kunnen verschillende behandelplannen gemaakt worden. De meest voorkomende behandelingen bij JC Kliniek zijn het gebruik van cosmeceuticals, een HIFU behandeling en een CO2/collageen laser behandeling.

Wat kost een huidverstrakking?

Afhankelijk van de gekozen behandeling beginnen onze prijzen bij €600. Omdat onze behandelplannen altijd op maat zijn kunnen de prijzen uiteenlopen.

Wat is de beste behandeling tegen rimpels in het gezicht?

Rimpels in het gezicht kunnen behandeld worden met een HIFU behandeling, een CO2/collageen laser behandeling en met cosmeceuticals. Deze behandelingen zorgen o.a. voor een vernieuwing van het collageen waardoor de huid egaler en strakker wordt.

Wetenschappelijke artikelen

Wilt u meer weten of de wetenschappelijke achtergrond van onze behandelplannen? Hieronder vindt u enkele artikelen waarin onze behandelmethodes worden onderzocht en besproken. Wij maken altijd keuzes op basis van de wetenschap en wij delen dit graag met u!

Margit Juhász, MD, Dorota Korta, MD, PhD, and Natasha Atanaskova Mesinkovska, MD, PhD (2018). A Review of the Use of Ultrasound for Skin Tightening, Body Contouring, and Cellulite Reduction in Dermatolog. The American Society for Dermatologic Surgery, Inc. Published by Wolters Kluwer Health, Inc. PMID: 29846343 https://doi.org/10.1097/DSS.0000000000001551

H., S., & A., T. (2012). Clinical efficacy and safety of focused-image ultrasonography: A 2-year experience. Aesthetic Surgery Journal,32(5), 601–612. https://doi.org/10.1177/1090820X12445576

Vraag vrijblijvend een consult aan!

Contactformulier Huid
JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999