Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie corrigeert de overtollige huid aan de bovenkant van het oog om het blikveld te verwijden en hoofdpijn te verminderen.

Hulp nodig?

Een bovenooglidcorrectie is een chirurgisch-cosmetische ingreep die zich richt op het verwijderen van overtollige huid rondom de ogen. Heeft u last van een vermoeid uiterlijk of een van de volgende punten?

  • Hangende bovenoogleden
  • Moeite met het optillen van een bovenooglid
  • Verstoring van het gezichtsveld
  • Droge of vermoeide ogen
  • Spierspanningshoofdpijn
  • Vermoeid uiterlijk

Dan is een chirurgische correctie van de bovenoogleden volgens de Milaan Methode wellicht de juiste ingreep voor u.

Contactformulier Ooglidcorrecties

Een bovenooglidcorrectie met Milaan Methode

Bij een bovenooglidcorrectie met de Milaan Methode wordt de huid gecorrigeerd en het overschot verwijderd. In tegenstelling tot de traditionele bovenooglidcorrectie techniek wordt er hier een groter, ellipsvormig stuk huid verwijderd. Er wordt hier echter alleen huid weggehaald, geen spierweefsel. Dit zorgt voor een sneller herstel en een beter resultaat. Het litteken ontstaat aan het zijkant van het oog en valt samen met het kraaienpootje.

 

Bovenooglidcorrectie volgens traditionele Methode

Bij een traditionele bovenooglidcorrectie wordt alleen de huid boven het oog weggehaald. Ook is het gedeelte dat weggehaald wordt minder groot dan bij de Milaan techniek. Vaak wordt hier naast huid ook spier- en vetweefsel weggehaald, wat er voor kan zorgen voor dat het herstel langer duurt. Het litteken valt hier in de oogplooi, boven het oog. Echter wordt hier vaak niet het grootste huidoverschot weggehaald, wat zich aan de zijkant van het oog bevindt.

Voordelen van de Milaan Methode

Enkele voordelen van de “Milaan Methode” t.o.v. een reguliere bovenooglidcorrectie:

  • Minder zwelling
  • Verminderde kans op blauwe plekken
  • Er wordt meer huid verwijderd
  • Huidoverschot wordt aan de zijkant weggehaald.

Ons doel bij een bovenooglid correctie: minste chirurgisch trauma met maximaal cosmetisch effect. Dit komt voor de patiënt neer op: minimale nabezwaren en maximaal effect. Wij corrigeren enkel de huid en verwijderen niet de onderliggende spier of het vetweefsel. Het voordeel hiervan is een sneller herstel! Het grote voordeel van deze techniek is dat het oog een sterkere verjonging krijgt ten opzichte van de traditionele bovenste ooglidcorrectie technieken.

Een ooglidcorrectie (blepharoplastiek) is een van de meest uitgevoerde cosmetisch chirurgische ingrepen. Het dient voornamelijk om overtollige huid en onderhuids (spier en/of vet) weefsel te verwijderen. Dit kan gedaan worden vanwege cosmetische en functionele redenen (Hollander et al. 2019).

Resultaten van een bovenooglidcorrectie met de Milaan Methode

De Milaan Methode heeft over het algemeen een zeer fraai resultaat ten opzichte van een boven ooglidcorrectie volgens de traditionele methode. Voor zover bij ons bekend zijn wij de enige kliniek in Nederland die volgens deze methode werkt.

Volgens ons heeft deze techniek voordelen ten opzicht van de traditionele techniek. Het bovenooglid wordt aan de zijkant meer zichtbaar met de Milaan techniek, en voorlopige resultaten uit wetenschappelijk onderzoek geven aan dat de wenkbrauw minder zakt. Bedenkt u zich dat het litteken in het begin wel zichtbaar is, maar dat deze na enkele maanden vervaagt en nauwelijks meer opvalt. Hieronder ziet u de resultaten van verschillende bovenooglidcorrecties uitgevoerd door JC Kliniek.

Wetenschappelijk Onderzoek met het UMCG

Aangezien deze vernieuwende bovenooglidcorrectie techniek niet in Nederland wordt toegepast, wordt hier natuurlijk ook wetenschappelijk onderzoek naar gedaan in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hierbij worden de verschillende technieken met elkaar vergeleken. Dr. J. Schortinghuis, MKA-chirurg bij JC Kliniek heeft zeer veel ervaring en is gespecialiseerd in het uitvoeren van chirurgische ingrepen zoals een onder- of bovenooglidcorrectie.

Wilt u meer weten over de Wetenschappelijke achtergrond van de Ooglidcorrectie? Hier kunt u alles rustig nalezen, evenals de bijgesloten wetenschappelijke publicaties.

Bovenooglidcorrectie

Informatie over de behandeling

Hier vindt u alle informatie over de bovenooglidcorrectie. Voorafgaand aan de ingreep wordt uw huidige situatie geanalyseerd en de wensen besproken. Samen met uw arts bekijkt u de verschillende mogelijkheden en wordt de behandeling compleet doorgesproken. Op deze manier weet u precies waar u aan toe bent.

Nazorg na de operatie

Na de operatie kan het zijn dat het behandelde gebied wat opgezwollen is, dit neemt na enkele dagen weer af. Daarnaast heeft u mogelijk een blauw oog door een bloeduitstorting. De pijn na de operatie is mild en hoeft vaak niet behandeld te worden met een pijnstiller.

Voordelen van een ooglidcorrectie boven middels de Milaan Methode

Bij een ooglidcorrectie boven middels de traditionele techniek wordt een maanvormig stukje huid met of zonder spier en vetweefsel verwijderd, waarbij het meeste huidoverschot boven het oog wordt verwijderd, en niet aan de zijkant. Met de Milaan techniek wordt juist dit gebied wel behandeld waardoor er een mooier resultaat ontstaat.

Waarom behandelen wij dit gebied in tegenstelling tot de bovenkant van het oog? Simpel gezegd gaat de huid door het ouder worden over het ooglid hangen. De overtollige huid zakt met name aan de zijkant van het oog, dit wordt ‘lateral hooding’ genoemd. Als hier overtollige huid verwijderd wordt, behaalt men over het algemeen een beter esthetisch resultaat.

Ook mensen die ontevreden zijn over een eerdere bovenooglidcorrectie, kunnen met de Milaan techniek worden behandeld. Dit geldt voornamelijk bij patiënten waarbij na de eerdere correctie de overtollige huid aan de zijkant alsnog als storend wordt ervaren. Wij merken ook dat patiënten weinig zwelling, pijn of blauwe plekken hebben na de ooglidcorrecties volgens de Milaan techniek. Dit komt omdat bij de Milaan techniek alleen huid wordt verwijderd, en in principe niet de diepere spier- of vetlagen.

Het litteken bij een traditionele boven ooglidcorrectie valt in de ooglidplooi. Het nadeel van deze techniek is dat de zijkant, waar vaak het meeste huidoverschot zit, niet optimaal wordt behandeld. Bij de Milaan Methode ontstaat wel een litteken aan de zijkant van het oog, evenwijdig aan een kraaienpootje. Na enkele maanden is het litteken nagenoeg onzichtbaar.

Bovenooglidcorrectie kosten

In deze tabel vindt u de bovenooglidcorrectie kosten met de Milaan methode en ook die van een onderooglidcorrectie. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op of bekijk onze volledige prijslijst.

Behandeling Prijs (2 oogleden)
Bovenooglidcorrectie € 1.100,00
Onderooglidcorrectie € 1.500,00
Herstel ooglidcorrectie op aanvraag

 

De bovenooglidcorrectie prijs bij een herstel ingreep is altijd op aanvraag. De situatie bij deze ingreep kan nogal verschillen per persoon.

Lenzen kunnen na de operatie weer gedragen worden. Wel moet het oog dan voorzichtig open gehouden worden om geen onnodige spanningen op de wondranden te geven. Als het mogelijk is wordt aangeraden de eerste week een bril te dragen. Een bril kan dan ook het operatiegebied bedekken zodat het minder opvalt dat u geopereerd bent.

De verwijderde huid komt niet meer terug. De resultaten van een bovenste ooglidcorrectie zijn vaak langdurig aanwezig; de normale veroudering gaat echter door, waarbij na lange tijd de huid weer slapper wordt en kan zakken. Dan is een tweede correctie mogelijk.

Sommige mensen trekken de wenkbrauwen ver op om zodoende het huidoverschot van het bovenooglid op te trekken en meer zich te krijgen. Hierdoor ontstaat er een hogere spierspanning bij het voorhoofd en kan hoofdpijn ontstaan. Deze hoofdpijn klachten kunnen verminderen na een bovenooglidcorrectie. Als de voorhoofdsspier zich verder ontspant, kunnen de wenkbrauwen iets zakken, waardoor op termijn het effect van de correctie minder lijkt.

De hersteltijd na de ingreep is ongeveer 1 week. Dan is de zwelling, als deze al optreed, bijna verdwenen en kunnen de hechtingen worden verwijderd. Soms ontstaat er een bloeduitstorting (blauwe plek) bij het ooglid; deze zal na een week grotendeels verdwenen zijn. Onze ervaring is dat mensen weinig last hebben na de ingreep en weinig dagen uit de roulatie zijn. Bij een bovenooglidcorrectie is na 3 maanden het litteken bijna tot helemaal niet meer zichtbaar.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Ooglidcorrecties

Patty
Patty
2023-10-06
Ik ben hier erg goed geholpen door Drs. Contini. Hij gaf goede uitleg voorafgaand aan de behandeling en dacht mee voor andere mogelijkheden. Ook de nazorg was goed!
Tina Fischer
Tina Fischer
2023-05-23
Zag erg tegen mijn ooglift op . Werd gerustgesteld door de arts en zijn assistente. Vernam alleen een klein prikje bij de verdoving . In je vinger prikken is pijnlijker . Het viel reuze mee en zou zo weer heen gaan als het nodig is . Iedereen vind het litteken er mooi uit zien en vind het wonderlijk dat er bijna geen verkleuringen zijn .Bedankt dokter en assistente en niet te vergeten receptioniste.
Marjolijn Marjolijn
Marjolijn Marjolijn
2022-12-08
Afgelopen zomer ging ik naar de kliniek voor informatie over fillers, tijdens het gesprek vroeg Dr. Contini of ik hoofdpijn klachten heb. Dit had ik toen al 20 jaar wekelijks en dagenlang. Blijkbaar komt dit doordat ik met mijn kaken klem en dit is op te lossen met Botox. Ik ging met een baat het niet dan schaadt het niet mentaliteit heen en ben Dr. Contini onwijs dankbaar! Vanaf augustus heb ik geen hoofdpijn meer (op 1 aanval na) gehad. Ik vind de persoonlijke benadering heel prettig, wanneer ik bel kan ik super snel terecht.
Lil H
Lil H
2022-11-13
Eigenlijk schrijf ik nooit een review maar om andere mensen te helpen deel ik mijn ervaring: In verband met pijnklachten aan mijn hoofd/ oor en kaak (na jaren van alles geprobeerd te hebben en vele ziekenhuisbezoeken om de pijn te verhelpen )ben ik bij deze kliniek eindelijk van mijn pijnklachten verholpen. Vandaar de 5 sterren! De arts heeft een luisterd oor en heeft begrip voor de klachten. Hij is ook recht door zee, daar hou ik persoonlijk van. Het ontvangst is altijd vriendelijk en er hangt een gemoedelijke positieve sfeer.
G. Bakker
G. Bakker
2022-11-11
3-11 bovenooglidcorrectie gehad, geheel pijnloos zelfs de verdoving. Klein beetje zwelling gehad. Wel gedurende 4 dagen iedere 2 uur gekoeld. 10-11 hechtingen verwijderd. Ziet er rustig uit. Prima ervaring!!
Chantal Meijerink
Chantal Meijerink
2022-11-04
Ik heb een boven ooglidcorrectie laten doen dmv de Milaan techniek. Dit is zo enorm mooi geworden! Omdat ik ook aan de zijkant geen overhangend ooglid meer heb en mijn ogen hangen ook minder. Ik ben ontzettend blij met het resultaat en kan het iedereen aan bevelen.

De Wetenschappelijke achtergrond van een bovenooglidcorrectie

Wilt u meer weten over de wetenschappelijke achtergrond van een bovenooglidcorrectie? Hieronder kunt u enkele publicaties lezen die verdere informatie bieden over het onderwerp.

Hollander M, Schortinghuis J, Vissink, A, Jansma J, Schepers R. Aesthetic outcomes of upper eyelid blepharoplasty: a systematic review. Int J Oral Maxillofac Surg, 2019, accepted for publication. https://doi.org/10.1016/j.ijom.2019.10.014

Giacomo Bellinvia, MD, Francesco Klinger, MD, Luca Maione, MD, Pietro Bellinvia, MD. Upper Lid Blepharoplasty, Eyebrow Ptosis, and Lateral Hooding. Aesthetic Surgery Journal, Volume 33, Issue 1, January 2013, Pages 4–30, https://doi.org/10.1177/1090820X12468751

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999