Cosmeceuticals

Cosmeceuticals zijn huid producten die de huid helpen bij verjonging. Cosmeceuticals werken aan het oppervlakte van de huid maar ook daaronder.

Hulp nodig?
Cosmeceuticals

Naast onze behandelingen bieden wij bij JC Kliniek ook cosmeceutical producten aan. Deze cosmeceutical kunt u voor of na een behandeling gebruiken om de huid goed te onderhouden. Onze behandeling zijn namelijk een onderdeel van een traject om de tekenen veroudering tegen te gaan. Hierbij kunnen de cosmeceuticals als dagelijkse producten voor gezichtsverzorging niet ontbreken.

Cosmeceuticals zijn producten die zitten tussen de reguliere cosmetische producten en de producten die op recept verkrijgbaar zijn (farmaceutische producten). Deze producten gaan de zichtbare tekenen van huidveroudering zoals fijne lijntjes, rimpels, verslapping en hyperpigmentatie tegen.

Waar bestaan cosmeceuticals uit

Cosmeceutical producten bevatten weinig tot geen parfum, maar hebben hoge concentraties aan werkzame stoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Vitamine C en E, antioxidanten tegen huidveroudering. Maar ook tranexaminezuur tegen verkleuring van de huid en EGF groeifactor wat de huid bevordert om te vernieuwen.  De werking van cosmeceuticals zijn veelal beter aangetoond dan de werking van gewone cosmetische producten.

Dat het beter werkt komt door de achterliggende gedachte van de producten. Cosmetische producten getest worden op effectiviteit zonder dat het onderliggende mechanisme getest wordt want dan zou het farmaceutisch zijn.

De concentraties werkzame stoffen in cosmeceutical zijn vaak hoger en ook zijn de percentages van de gebruikte ingrediënten duidelijk op de verpakking vermeld. Daarbij kunnen cosmeceuticals ook werken in de diepere huidlagen dit in tegenstelling tot reguliere producten die vaak oppervlakkiger werken.

Cosmeceuticals van Celestetic

De cosmeceuticals die wij gebruiken zijn van het merk Celestetic. Dit is een jong Belgisch bedrijf die zich in België al aan het onderscheiden is. Het bedrijf levert hoogwaardige producten ter bevordering van de gezondheid van de huid en het tegengaan van tekenen van veroudering.

Wilt u meer weten over onze cosmeceuticals of wilt u graag advies op maat? Wij helpen u graag telefonisch, digitaal of in onze kliniek met het uitkiezen van de producten die het beste passen bij uw situatie.

Aanvullende behandelingen

Wilt u naast de zorg voor uw huid met cosmeceuticals uw huid nog verder verbeteren? Dan zijn wellicht de onderstaande behandelingen voor u ook interessant. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, of plan een consult in.

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999