Hulp nodig?
Gummysmile

Gummy Smile

De Gummy Smile wordt ook wel een tandvleeslach genoemd. Dit is een lach waarbij het tandvlees teveel zichtbaar is. Lacht u regelmatig met uw hand voor uw mond? Omdat u bang bent dat mensen misschien uw tandvlees zien? Een mooie glimlach is een belangrijk schoonheidsideaal. Ook uw gummy smile laten behandelen met botox? Neem snel contact op met onze medisch specialisten, wij geven u altijd een vrijblijvend advies.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Het resultaat van een Gummy Smile Behandeling

Hier ziet u een aantal voor en na foto’s. Het eindresultaat van de behandeling is dat de volledige Gummy Smile verdwijnt! De bovenlip sluit goed aan op de boventanden, waardoor het tandvlees bijna niet meer zichtbaar is. Dit effect houdt ongeveer vier á zes maanden aan. Na de behandeling is het resultaat nog niet direct zichtbaar.

Er gaat een periode twee weken overheen tot het maximale resultaat zichtbaar is. De spiertjes in de bovenlip die voorheen te sterk waren worden door de botuline toxine immobiel. Naarmate de behandeling vaker wordt toegepast zal het resultaat ook langer aanhouden.

Wetenschappelijk onderzoek

JC Kliniek is úw kliniek. Onze behandelend artsen zijn gespecialiseerd in verschillende behandelingen met botuline toxine, waaronder de Gummy smile botox behandeling.

Wilt u graag meer weten over de wetenschappelijke achtergrond van de Gummy Smile? Hier leggen wij meer uit over de achtergrond van dit probleem en vindt u wetenschappelijke artikelen uit het werkveld.

Gummy Smile behandeling

De behandeling is een zeer kleine cosmetische ingreep en zal maximaal vijftien minuten duren. Een verdoving is in de meeste gevallen niet nodig, maar indien u dit wenst kunnen wij verdovende crème toepassen. Met een haarfijne naald – die te vergelijken is met een speldenprikje – wordt de botuline toxine geïnjecteerd . U krijgt twee prikjes in de spieren waardoor ze gaan ontspannen. Na de behandeling is het niet noodzakelijk om het gebied te koelen. U bent direct vrij om te gaan en staan waar u wilt. Wel raden wij aan om op de dag zelf niet te gaan sporten. Verder is het belangrijk dat u tot twee uur na de behandeling niet gaat liggen.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Een tandvleeslach kan eenvoudig verholpen worden met botox. Er wordt een injectie geplaatst in de spieren in de bovenlip. Zo hoeft u geen grote chirurgische ingrepen te doen. Voor de Gummy Smile correctie zijn slechts twee injecties nodig. De cosmetische ingreep duurt hierdoor maximaal vijftien minuten. Er is geen ingrijpende operatie meer nodig.

De behandeling wordt ook wel ‘lunch time treatment’ genoemd. Dit komt omdat het slechts enkele minuten duurt, vrijwel pijnloos is en u direct weer naar huis kunt! Het resultaat blijft tot wel zes maanden zichtbaar!

De behandeling in 3 stappen:

  1. Aan de hand van een vrijblijvend consult worden de doelen vastgesteld.
  2. Het te injecteren gebied wordt gereinigd
  3. Het tandvlees wordt geïnjecteerd met botox

Wat kost een Gummy Smile behandeling?

Voor elke botox behandeling werken wij met zones. Bekijk de onderstaande tabel om te zien wat de prijs per zone is. Hoeveel botox u nodig heeft om uw doel te behalen, bespreekt u in uw consult met de behandelend arts.

Aantal zones Prijs in €
Botox 1 Zone € 150
Botox 2 Zones € 275
Botox 3 Zones € 400

Wilt u

Meer informatie? Laat het ons weten! Prijslijst JC Kliniek 2020

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Waarom JC Kliniek?

Er zijn meerdere redenen waarom u kiest voor JC Kliniek. Bij ons staan uw wensen altijd centraal. Wij zetten alles op alles om u de allerbeste zorg te bieden, JC Kliniek is uw Kliniek. De praktijk wordt gerund door Dr. J. Schortinghuis, MKA-chirurg en drs. M. Contini, arts gespecialiseerd in anti-aging medicine. Onze gediplomeerde artsen zijn gecertificeerd om alle behandelingen uit te voeren binnen onze praktijk.

  • Gediplomeerde ervaren artsen
  • Uw wensen staan centraal
  • Eerlijk en deskundig
  • Altijd een vrijblijvend adviesgesprek

Wij zijn altijd duidelijk en transparant in onze communicatie, daarnaast beschikken wij over jarenlange ervaring in het vakgebied.

Vraag en antwoord

Is de Gummy Smile behandeling pijnlijk?

Een behandeling met Botox is vrijwel pijnloos. Er wordt geïnjecteerd met een fijne naald. Hierdoor wordt het ongemak beperkt. In sommige gevallen kan de botox een branderig gevoel geven. Maar dit wordt eerder als onplezierig omschreven dan als ondragelijk. Wij bieden ook altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van een verdoving. Hiervoor gebruiken wij een verdovende crème.

Wat is de hersteltijd?

Voor deze ingreep geldt eigenlijk geen hersteltijd. Het behandelde gebied kan een beetje gevoelig zijn en in sommige gevallen kan er een blauwe plek ontstaan. Als dit het geval is, dan kunt u dit gewoon camoufleren.

Wat is het resultaat?

Het resultaat is dat de gummy smile verdwijnt. Het tandvlees zal niet meer in de mate te zien zijn zoals voorheen. Omdat uw tandvlees niet meer zichtbaar is veranderd uw lach. U behoudt wel uw natuurlijke glimlach.

Wat gebeurt er wanneer de behandeling is uitgewerkt?

De spiertjes die voorheen te sterk waren heeft u nu een tijdje niet kunnen gebruiken door de behandeling met botuline toxine. Hierdoor kan het in sommige gevallen zijn dat u dit een beetje verleerd bent. Het is dus niet zo dat de Gummy Smile na de behandeling erger wordt. Het behandelde gebied heeft juist een paar maanden de tijd gehad om zich in alle rust te herstellen.

Hoe lang houdt het resultaat aan?

Het resultaat is na 2 weken optimaal. Het resultaat zal ongeveer vier tot zes maanden aanhouden. Herhaal de behandeling periodiek voor blijvend resultaat

Wat zijn de risico’s?

Aan de behandeling zijn vrijwel geen risico’s verbonden. Complicaties zoals allergische reacties zijn zeer zeldzaam.

Wordt de behandeling vergoed?

Een gummy smile behandeling wordt vaak niet vergoed. U kunt het beste contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij voor meer actuele informatie.

Wetenschappelijke Achtergrond van de Gummy Smile Behandeling

Hier leest u alle benodigde informatie over de wetenschappelijke processen die meespelen bij de gummy smile. Bekijk ook eens de diverse bijgesloten wetenschappelijke artikelen!

Wat is botuline toxine?

Botuline toxine wordt in de volksmond vaak botox genoemd. Het is een natuurlijk eiwit dat gemaakt wordt door de clostridium botulinum bacterie. Door middel van een injectie met dit product worden de spieren in het behandelgebied verslapt.

Dit gebeurt doordat de zenuwimpulsen naar de betreffende spieren geblokkeerd worden. Vaak duurt het minimaal een week voordat het resultaat zichtbaar is. Het uiteindelijke resultaat houdt dan maximaal zes maanden aan.

De werking van de behandeling

U heeft last van een gummy smile, maar hoe wordt het nou eigenlijk veroorzaakt? De bovenlip wordt door verschillende spieren aangestuurd. Op de afbeelding hier onder is te zien waar de spieren aanhechten. Op die plek zal dus ook de lip worden opgetrokken.

Voor wie is het geschikt?

Het product kan zowel medisch als cosmetisch gebruikt worden. Dit wil zeggen dat we het gebruiken voor het verminderen van rimpels, maar ook voor de Gummy Smile behandeling. Door de komst van botuline toxine is ingrijpende chirurgie niet meer nodig om een tandvleeslach te verhelpen. Middels kleine injecties kan hetzelfde effect bereikt worden.

Wetenschappelijke artikelen

Wilt u graag meer informatie? Of vindt u het prettig om zelf nog alles na te lezen? Hier vindt u verschillende wetenschappelijke artikelen (2019) die alle informatie bevatten die u nodig heeft. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op of plan een vrijblijvend adviesgesprek in. Wij beschikken over zeer veel kennis en ervaring en helpen u graag!

Polo M. Botulinum toxin type A (Botox) for the neuromuscular correction of excessive gingival display on smiling (gummy smile). Am J Orthod Dentofacial Orthop. 2008 Feb;133(2):195-203. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18249285

De verantwoordelijke spieren voor het ontstaan van een tandvleeslach zijn de m. levator labii superioris aleque nasi (o) en de m. levator labii superioris (X).Deze trekt de bovenlip iets te ver op waardoor er meer tandvlees zichtbaar is dan gewenst. De spieren zijn als het ware overactief. Door het injecteren van Botox op de aangegeven plaatsen zal de spier de bovenlip iets minder optrekken waardoor het probleem verdwijnt.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Botox

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 271 005