Gummy smile

De Gummy Smile of tandvleeslach is een lach waarbij het tandvlees meer zichtbaar is. Dit is eenvoudig te behandelen met botox.

Hulp nodig?
Gummysmile

Een gummy smile, in het Nederlands ook wel tandvleeslach genoemd, is een lach waarbij er teveel van het tandvlees zichtbaar is. Dit is een probleem waarvoor veel mensen zich schamen, waardoor zij met een hand voor de mond gaan lachen en geen stralende lach willen laten zien. Tenslotte is een mooie glimlach een schoonheidsideaal, en in dat plaatje sluit de bovenlip aan op de boventanden.

De gummy smile wordt veroorzaakt door de spieren in de bovenlip, die de bovenlip op krampachtige wijze te ver naar boven trekken. Hierdoor komt het tandvlees bloot te liggen wanneer u lacht.

Bij een gummy smile behandeling injecteren we botox in de bovenlip om de spieren te verslappen. Hierdoor valt uw bovenlip weer over het tandvlees heen wanneer u lacht. Zo is uw tandvleeslach niet langer zichtbaar, wat een positief effect heeft op uw zelfvertrouwen.

Wilt u een gummy smile botoxbehandeling ondergaan, vraag dan een vrijblijvend consult bij ons aan!

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Het resultaat van een Gummy Smile botoxbehandeling

De resultaten van een gummy smile behandeling kunt u het best met uw eigen ogen zien. Hieronder hebben we enkele voor- en nafoto’s geplaatst, van enkele door ons uitgevoerde tandvleeslach behandelingen.

Zoals u ziet, is de volledige tandvleeslach verdwenen! De bovenlip sluit goed aan op de boventanden, waardoor het tandvlees bijna niet meer zichtbaar is.
De nafoto is circa twee weken ná de ingreep gemaakt, omdat de botuline toxine dan optimaal werkt. Daarom is het belangrijk om niet te kijken naar het resultaat in de uren of dagen na de ingreep, maar juist na twee weken. Pas dan is het representatief voor de werkelijke effectiviteit van de gummy smile behandeling met botox.

Wetenschappelijk onderzoek naar de gummy smile behandeling

Wilt u graag meer weten over de wetenschappelijke achtergrond van de gummy smile? In de bijgevoegde wetenschappelijke artikelen uit het werkveld leest u meer over dit probleem. Daarnaast leggen wij u graag alles uit over de behandeling van de gummy smile met botox.

Wat houdt een gummy smile behandeling precies in?

De gummy smile botoxbehandeling maakt gebruik van botuline toxine, in de volksmond ook wel botox genoemd, om de spieren in het behandelgebied te verslappen. Bij een gummy smile of tandvleeslach is het probleem namelijk dat de bovenlip te ver is teruggetrokken, waardoor deze het tandvlees blootlegt.

Door botox in de bovenlip te spuiten met een kleine naald, worden de zenuwimpulsen naar de betreffende spieren geblokkeerd. De injectie met de naald wordt meestal ervaren als een speldenprik en wordt niet als pijnlijk ervaren. Door de injectie komen de seintjes die vanuit de hersenen worden verzonden om de bovenlip krampachtig terug te trekken, niet langer aan. Het resultaat is dat de bovenlip niet optrekt tijdens het lachen, waardoor u een normale lach krijgt, zoals dat past binnen uw schoonheidsideaal.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Voordat u uw gummy smile behandeling ondergaat, zullen we u uitnodigen voor een consult. Tijdens dit consult bespreken we uw wensen en leggen we verder toe hoe de behandeling in zijn werk gaat. Hierna wordt u uitgenodigd voor een vervolgafspraak, waar u de daadwerkelijke ingreep ondergaat.

Kort samengevat ziet de ingreep er als volgt uit:

  • Na het vrijblijvende consult hebben we uw doelen vastgesteld.
  • Bij aanvang van de behandeling reinigen we het gebied van het tandvlees dat we gaan behandelen.
  • De botox wordt met twee spuitjes ingespoten

Een gummy smile behandeling met botox wordt ook wel een ‘lunch time treatment’ genoemd, omdat deze slechts 15 minuten duurt. In principe zou u deze dus tijdens de lunch kunnen ondergaan! De behandeling is vrijwel pijnloos en naderhand kunt u direct weer naar huis, zonder enige noemenswaardige klachten.

Waar moet u naderhand rekening mee houden?

Na uw gummy smile behandeling is het allereerst belangrijk om te weten dat u niet direct resultaat zult zien! Het duurt ongeveer twee weken totdat u merkbaar resultaat ziet. Schrik daarom niet als de behandeling de volgende dag niet lijkt te werken.

Na de behandeling hoeft u verder met weinig rekening te houden. De injectielocatie hoeft niet gekoeld te worden en u kunt meteen eten en drinken wat u wilt. Wel kunt u de eerste dag beter niet gaan sporten. Ook mag u de eerste twee uur na de behandeling niet gaan liggen.

Hoelang is de behandeling van gummy smile botox zichtbaar?

Na de eerste behandeling bent u tussen de 4 en 6 maanden lang van uw gummy smile af. Hierna zult u opnieuw botox moeten laten spuiten om uw gewenste lach te bewerkstelligen. Goed om te weten is dat naarmate u deze behandeling vaker ondergaat, het resultaat ook steeds langer aanhoudt. Bent u dus tevreden over uw eerste behandeling, dan heeft u er baat bij de gummy smile behandeling met botox na enkele maanden opnieuw te ondergaan.

Wat kost een gummy smile behandeling?

De kosten van een gummy smile behandeling worden berekend op basis van het aantal zones waarin we botox injecteren. Hoeveel zones in totaal nodig zijn, bespreekt u tijdens uw consult met de behandelend arts.

In de tabel hieronder ziet u de exacte prijslijst.

Aantal zones Prijs in €
Botox 1 Zone € 150
Botox 2 Zones € 275
Botox 3 Zones € 400

 

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een consult aan. Prijslijst JC Kliniek 2020

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Waarom JC Kliniek voor uw gummy smile behandeling?

Bij JC Kliniek zijn we gespecialiseerd in cosmetische ingrepen, waaronder de gummy smile botoxbehandeling. Daarbij staan uw wensen bij ons altijd centraal en zetten we alles op alles om u de allerbeste zorg te bieden. J.C Kliniek is úw kliniek.

Onze praktijk wordt gerund door Dr. J. Schortinghuis (MKA-chirurg) en drs. M. Contini (arts met specialisatie in anti-aging medicine). Onze gediplomeerde artsen zijn gecertificeerd om alle behandelingen uit te voeren binnen onze praktijk en kunnen u op ieder vlak van het proces bijstaan.

We zijn altijd duidelijk en transparant in onze communicatie en beschikken over jarenlange ervaring in het vakgebied. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek bij ons aan, dan vertellen we graag meer over wat wij met onze gummy smile behandeling voor u kunnen betekenen

Is de Gummy Smile behandeling pijnlijk?

Een behandeling met Botox is vrijwel pijnloos. Er wordt geïnjecteerd met een fijne naald. Hierdoor wordt het ongemak beperkt. In sommige gevallen kan de botox een branderig gevoel geven. Maar dit wordt eerder als onplezierig omschreven dan als ondragelijk. Wij bieden ook altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van een verdoving. Hiervoor gebruiken wij een verdovende crème.

Wat is de hersteltijd?

Voor deze ingreep geldt eigenlijk geen hersteltijd. Het behandelde gebied kan een beetje gevoelig zijn en in sommige gevallen kan er een blauwe plek ontstaan. Als dit het geval is, dan kunt u dit gewoon camoufleren.

Wat is het resultaat?

Het resultaat is dat de gummy smile verdwijnt. Het tandvlees zal niet meer in de mate te zien zijn zoals voorheen. Omdat uw tandvlees niet meer zichtbaar is veranderd uw lach. U behoudt wel uw natuurlijke glimlach.

Wat gebeurt er wanneer de behandeling is uitgewerkt?

De spiertjes die voorheen te sterk waren heeft u nu een tijdje niet kunnen gebruiken door de behandeling met botuline toxine. Hierdoor kan het in sommige gevallen zijn dat u dit een beetje verleerd bent. Het is dus niet zo dat de Gummy Smile na de behandeling erger wordt. Het behandelde gebied heeft juist een paar maanden de tijd gehad om zich in alle rust te herstellen.

Hoe lang houdt het resultaat aan?

Het resultaat is na 2 weken optimaal. Het resultaat zal ongeveer vier tot zes maanden aanhouden. Herhaal de behandeling periodiek voor blijvend resultaat

Wat zijn de risico’s?

Aan de behandeling zijn vrijwel geen risico’s verbonden. Complicaties zoals allergische reacties zijn zeer zeldzaam.

Wordt de behandeling vergoed?

Een gummy smile behandeling wordt vaak niet vergoed. U kunt het beste contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij voor meer actuele informatie.

Wetenschappelijke Achtergrond van de Gummy Smile Behandeling

Hier leest u alle benodigde informatie over de wetenschappelijke processen die meespelen bij de gummy smile. Bekijk ook eens de diverse bijgesloten wetenschappelijke artikelen!

Wat is botuline toxine?

Botuline toxine wordt in de volksmond vaak botox genoemd. Het is een natuurlijk eiwit dat gemaakt wordt door de clostridium botulinum bacterie. Door middel van een injectie met dit product worden de spieren in het behandelgebied verslapt.

Dit gebeurt doordat de zenuwimpulsen naar de betreffende spieren geblokkeerd worden. Vaak duurt het minimaal een week voordat het resultaat zichtbaar is. Het uiteindelijke resultaat houdt dan maximaal zes maanden aan.

De werking van de behandeling

U heeft last van een gummy smile, maar hoe wordt het nou eigenlijk veroorzaakt? De bovenlip wordt door verschillende spieren aangestuurd. Op de afbeelding hier onder is te zien waar de spieren aanhechten. Op die plek zal dus ook de lip worden opgetrokken.

Voor wie is het geschikt?

Het product kan zowel medisch als cosmetisch gebruikt worden. Dit wil zeggen dat we het gebruiken voor het verminderen van rimpels, maar ook voor de Gummy Smile behandeling. Door de komst van botuline toxine is ingrijpende chirurgie niet meer nodig om een tandvleeslach te verhelpen. Middels kleine injecties kan hetzelfde effect bereikt worden.

Wetenschappelijke artikelen

Wilt u graag meer informatie? Of vindt u het prettig om zelf nog alles na te lezen? Hier vindt u verschillende wetenschappelijke artikelen (2019) die alle informatie bevatten die u nodig heeft. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op of plan een vrijblijvend adviesgesprek in. Wij beschikken over zeer veel kennis en ervaring en helpen u graag!

Polo M. Botulinum toxin type A (Botox) for the neuromuscular correction of excessive gingival display on smiling (gummy smile). Am J Orthod Dentofacial Orthop. 2008 Feb;133(2):195-203. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18249285

De verantwoordelijke spieren voor het ontstaan van een tandvleeslach zijn de m. levator labii superioris aleque nasi (o) en de m. levator labii superioris (X).Deze trekt de bovenlip iets te ver op waardoor er meer tandvlees zichtbaar is dan gewenst. De spieren zijn als het ware overactief. Door het injecteren van Botox op de aangegeven plaatsen zal de spier de bovenlip iets minder optrekken waardoor het probleem verdwijnt.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Botox

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999