Huidverjonging

Een huidverjonging behandeling laat de huid op verschillende lagen zichzelf vernieuwen en verjongen. Hierdoor wordt de huid strakker, egaler en elastischer.

Hulp nodig?
CO2 Laser behandeling

Huidverjonging met een behandeling bij JC kliniek kan huid veroudering stil zetten en zelfs tijdelijk tegengaan. De huid veroudert bij iedereen met als gevolg dat de huid minder elastisch en dunner wordt. Daarnaast krijgt u meer rimpels, doffere huidtinten en verkleuringen.

Bij een huidverjonging behandeling met de JC combinatie behandeling wordt de huid zo optimaal als mogelijke gestimuleerd om weer te verjongen. Wij behandelen het huid oppervlakte met cosmeceuticals, de epidermis (bovenste huidlaag) met een CO2/collageen laser en de dermis (middelste huidlaag) met HIFU.

Wilt u meer weten over onze behandeling of een persoonlijk behandelplan voor huidverjonging samen laten stellen? Plan dan een vrijblijvend en gratis intakegesprek in.

Contactformulier HIFU

Resultaten van huidverjonging

Resultaten van een huidverjonging zijn vaak al snel merkbaar en de verjonging in de huid kan wel tot een jaar doorgaan. Het optimale effect is vaak na ongeveer 3 maanden zichtbaar.

De huidverjonging behandeling stimuleert de huid om collageen aan te maken op verschillende dieptes. Hierdoor ontstaat er een nieuwe stevigere, dikkere en egalere huidlaag. Hierdoor worden de volgende vormen van huidveroudering minder:

 • Rimpels
 • Pigmentvlekken
 • Dunnere huid
 • Doffere tinten
 • Uitgezakte huid
hifu kaaklijn voor hifu behandeling kaaklijn na

De JC huidverjonging combinatie behandeling

De JC huidverjonging combinatie behandeling bestaat uit 3 verschillende onderdelen. Hierbij is rekening gehouden met verschillende lagen in de huid die allen geactiveerd worden. Voorafgaand aan de huidverbetering behandeling in het gezicht gebruiken wij een verdovende crème. Daarnaast krijgt u preventief ook een pijnstiller toegediend.

De behandeling begint met HIFU wat werkt in de middelste huidlaag, ook wel de dermis. Vervolgens wordt direct daarna een CO2/collageen laser gebruikt om het collageen in de opperste huid (epidermis) te activeren. Als laatste krijgt u cosmeceuticals van Celestetic. Ook krijgt u cosmeceuticals van ons mee, zodat u de herstellende huid goed kan behandelen in de weken na de huidverjongingsbehandeling.

Doordat onze behandelingen plaatsvinden op verschillende dieptes in de huid kunnen ze direct na elkaar toegepast worden.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Huid verjongen zonder operatie in de diepere huidlaag met HIFU

Huidverjonging zonder operatie is ook in de middel diepe huidlaag, de dermis, mogelijk. Hiervoor gebruiken wij een HIFU behandeling (High Intensity Focused Ultrasound).

De dermis is een collageen rijke laag met daarin ook de haarzakjes en zweetklieren. Deze huidlaag kunnen wij stimuleren doormiddel van geluidsgolven. Doordat daar hitte bij vrijkomt wordt de collageen aanmaak gestimuleerd. Hierbij wordt het oude slappere collageen, wat voor de huidveroudering zorgt, vervangen door meer, nieuw en beter collageen.

CO2/collageen laser voor de oppervlakte

De huid in het gezicht verjongen moet voor optimaal resultaat op verschillende dieptes worden gedaan. Een CO2/collageen laser behandeling is vooral voor de bovenste laag, de epidermis. Doordat een laser een andere laag in de huid behandelt dan de HIFU behandeling kunnen ze achter elkaar worden uitgevoerd.

Huidverjonging met een laser zorgt ervoor dat zowel de bovenste huidlaag als de huid aan het oppervlakte worden behandeld. Door de hitte wordt het aanmaken van collageen gestimuleerd. Daarnaast zorgt onze laser er ook voor dat de huid aan de buitenkant gladder, strakker en egaler wordt.

De buitenste huidlaag (na)behandelen met cosmeceuticals

Nadat de dermis en epidermis zijn behandeld is het belangrijk om deze na te behandelen. Hiervoor zijn cosmeceuticals zeer geschikt. Cosmeceuticals bevatten de juiste hoeveelheden van een werkende stof waardoor de werkende stof (zoals vitamine C) daadwerkelijk een positief effect kan hebben op de huid.

Om de huid zo goed als mogelijk te onderhouden, dien je de huid te reinigen, te beschermen en nieuwe schade te voorkomen. Om de huid goed te reinigen adviseren wij een goede reinigingsmelk of een reinigingsschuim. Het tegengaan van veroudering van de huid kan goed gedaan worden met antioxidanten. Bijvoorbeeld vitamine C werkt de veroudering tegen en draagt zo bij aan huidverjonging in het gezicht.

Hiernaast adviseren wij om uw gezicht goed te beschermen te UV. Hiervoor is een kwalitatieve dagcrème met een hoge SPF zeer geschikt.

Huidverjonging in het gezicht

De huid veroudert over het gehele lichaam echter is voornamelijk het gezicht waar het goed zichtbaar is. Het gezicht, de hals en de decolleté zijn de delen van het lichaam die bijna altijd zichtbaar zijn. Daarom focussen wij bij JC kliniek ons op de huidverjonging in gezicht, hals en decolleté.

Om tot het beste resultaat te komen adviseren wij de JC combinatie behandeling. Hierbij krijgt uw gezicht een huidverjongingsbehandeling voor verschillende huidlagen. Om ervoor te zorgen dat u niet al teveel ongemakken ervaart zullen wij de huid altijd verdoven met een verdovende crème en krijgt u een pijnstiller.

Onze gezichtsbehandeling is zonder operatie en ook naaldvrij. Enkele resultaten die behaald kunnen worden zijn:

Vrijblijvend Consult Aanvragen
hifu ogen voor (2) hifu ogen na (2)

Het proces van huid veroudering

Huidveroudering tegengaan is goed mogelijk wanneer het proces in de huid begrepen wordt. Er zijn 2 factoren die de huid verouderen, intrinsieke en extrinsieke factoren. Intrinsiek betekent dat het processen zijn vanuit de huid zelf die zorgen voor verouderen. Extrinsieke factoren, zijn invloeden van buitenaf.

Intrinsieke factoren vinden vooral plaats in de middelste (dermis) en bovenste huid laag (epidermis). Door verdikkingen en disorganisatie in het collageen wordt de huid minder stevig en verliest het treksterkte. Daarnaast zorgen opstapelingen van cellen (corneocyten) in de epidermis voor een doffere huid met meer huidtekeningen.

Een huidverjonging behandeling gaat ook om preventie en extrinsieke factoren verminderen. Extrinsieke factoren die de huid beïnvloeden zijn:

 • Blootstelling aan de zon (UV straling)
 • Roken
 • Slechte voeding
 • Stress
 • (overmatig) alcohol gebruik

De UV straling van de zon heeft het meest invloed op de huid. Daarom raden wij een SPF rijke dagcrème aan. Hierdoor zal de huid minder gevoelig zijn voor UV straling.

Prijzen van de huidverjonging behandelingen

De prijzen van een huidverjongingsbehandeling in het gezicht, de hals en decolleté zijn afhankelijk van de gekozen behandeling en de gekozen lichaamsstreken. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gekozen behandelplannen.

JC combinatie behandeling €1100
HIFU Full face + hals 1 behandeling €600
HIFU Full face + hals 2 behandelingen €900
CO2 Laser Decolleté €600
CO2 Laser Full face €900
Cosmeceuticals Verschillend per product
Vrijblijvend Consult Aanvragen

Wat is de beste behandeling voor huidverjonging?

De verschillende behandelingen hebben op verschillende onderdelen van de huid invloed. Voor het beste resultaat raden wij een JC combinatie behandeling aan. Hierin passen wij een HIFU behandeling, CO2 laser behandeling en cosmeceuticals toe. Cosmeceuticals zijn daarnaast altijd goed als preventief middel.

Wat kost een huidverjongingsbehandeling in het gezicht?

Afhankelijk van de gekozen behandeling beginnen onze prijzen bij €600. Omdat onze behandelplannen altijd op maat zijn kunnen de prijzen uiteenlopen.

Is een laserbehandeling goed voor je gezicht?

Een laserbehandeling zal de huid verjongen in het gezicht. Doordat de huid zichzelf vernieuwd en herstelt zal de huid in het gezicht na de behandeling beter zijn. Rimpels worden minder, pigmentvlekken kunnen vervagen en andere ouderdomskwaaltjes in de huid worden ook minder zichtbaar.

Wat kun je doen tegen rimpels in het gezicht?

Rimpels in het gezicht kunnen behandeld worden met een HIFU behandeling, een CO2/collageen laser behandeling en met cosmeceuticals. Deze behandelingen zorgen o.a. voor een vernieuwing van het collageen waardoor de huid egaler en strakker wordt.

Hoe lang moet je herstellen van een huidverjongingsbehandeling?

Houd rekening met een hersteltijd van 1 week. Hierna moet de huid nog 4 weken, 2 maal daags behandeld worden met een EGF serum + een Allhydran/SPF crème. Na 4 weken komt u bij ons langs ter controle. Houd er rekening mee dat u na een laserbehandeling 6 weken niet onder de zonnebank kunt en direct zonlicht zoveel als mogelijk moet vermijden.

Doet een CO2 laser behandeling in het gezicht pijn?

U krijgt voorafgaand een verdovende zalf op uw gezicht en een pijnstiller. Desalniettemin kan de behandeling wel enigszins gevoelig zijn. Na een HIFU en/of laser behandeling kan de huid erg gevoelig aanvoelen. Daarom dient u rekening te houden met zeker 1 week hersteltijd.

Wetenschappelijke achtergrond van onze behandelmethodes

Meer informatie over de HIFU behandeling:

 • Margit Juhász, MD, Dorota Korta, MD, PhD, and Natasha Atanaskova Mesinkovska, MD, PhD (2018). A Review of the Use of Ultrasound for Skin Tightening, Body Contouring, and Cellulite Reduction in Dermatolog. The American Society for Dermatologic Surgery, Inc. Published by Wolters Kluwer Health, Inc. PMID: 29846343 https://doi.org/10.1097/DSS.0000000000001551

Vraag vrijblijvend een consult aan!

Contactformulier Huid
JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999