CO2 laser behandeling

Een CO2 laser behandeling zorgt ervoor dat de huid verjongt en beter gehydrateerd is. Het kan littekens en diepe groeven laten vervagen.

Hulp nodig?
CO2 Laser behandeling

Een CO2 laser behandeling kan ervoor zorgen dat de huid strakker, gladder en beter gehydrateerd wordt. Hierdoor kunnen diepe groeven, rimpels, diepe poriën en (acne) littekens vervagen. Wij gebruiken hiervoor de innovatie Youlaser MT.

Bij een behandeling met een CO2 laser wordt er energie in de vorm van warmte geprojecteerd op de huid. Hierdoor zullen structuren in de huid beschadigd raken. Tijdens het herstel zal er verbetering van de huid optreden waarna de huid bijvoorbeeld gladder en strakker zal zijn.

De golflengtes van een CO2 laser bepalen tot hoe diep de energie in de huid komt. Door de juiste golflengtes in te stellen kunnen wij verschillende structuren en elementen in de huid behandelen. Denk hierbij aan vocht in de huid maar ook kleurstoffen (chromoforen) van bijvoorbeeld een tatoeage.

Contactformulier CO2 laser

De resultaten van een CO2 laser behandeling

De CO2 laser behandeling kan om verscheidene reden gekozen worden. Er kunnen meerdere resultaten behaald worden. Een strakkere huid krijgt u doordat collageen, het eiwit die de huid stevigheid geeft, direct tijdens de behandeling inkrimpt en ook de productie na de behandeling verhoogd wordt. De fractionele CO2 laser gebruiken wij onder ander voor de volgende behandelingen:
Laserpeeling

  • Huidverjonging
  • verbeteren van de structuur van de huid (gladdere huid)
  • verminderen of verzachten van rimpels en fijne lijntjes
  • verstrakken van de huid
  • verkleinen van de poriën
  • egaliseren van de teint
  • vervagen van (acne-)littekens
  • vervagen van pigmentvlekken
  • huidversteviging van gezicht, handen, hals, decolleté, de bovenarmen en de huid boven de knieën
  • behandeling van onschuldige huidaandoeningen als (steel)wratjes en fibromen

Wanneer u een CO2 laser behandeling ondergaat bij JC Kliniek dan gaat u voor zichtbare resultaten!

Hoe werkt een CO2 laser

Een CO2 laser verplaatst energie doormiddel van gebundeld licht. Dit licht geeft warmte af wanneer het in aanraking komt met de huid. Des te sneller de energie verloren gaat in de huid des te ondieper zal de laser de huid betreden. Doormiddel van het instellen van golflengtes kan bepaald worden wat voor weefsel of vocht behandeld wordt.

De CO2 laser werking is gebaseerd op het vaporiseren van water in de huid. Door het vaporiseren van water zal de laser kleine gaatjes boren in de huid. Deze laser is ablatief, wat betekent dat het de bovenste huidlaag beïnvloed en verdampt. Deze gaatjes zullen maar tot een bepaalde diepte komen. De CO2 laser geeft snel energie af en zal daardoor de huid niet tot erg diep doordringen.

Een diode laser voor een strakkere huid

In tegenstelling tot CO2 laser behandeling zal bij een diode laser de bovenste huidlaag intact blijven. Een diode laser is non-ablatief, hierdoor is de hersteltijd minimaal. Het behandeld alleen het collageen wat zich onder de bovenste huidlaag bevindt. De laser zal de huid dusdanig verwarmen dat de huid wel strakker wordt maar het vaporiseert de huid niet. Hierdoor wordt heel doelbewust het collageen onder de huid behandeld. Deze laser wordt daarom ook wel een collageen laser genoemd.

De reden dat de huid bij deze laserbehandeling stakker wordt is doordat het collageen direct inkrimpt. Hierdoor zal de huid zichzelf strakker trekken. Daarnaast heeft het ook een langere termijn werking. Dit komt doordat de fibroblasten gestimuleerd worden. Fibroblasten maken collageen aan in de huid. De stimulatie van deze fibroblasten en dus de aanmaak van collageen kan tot 6 maanden na de behandeling doorgaan.

Youlaser MT voor de beste resultaten

Bij JC Kliniek maken wij gebruik van de Youlaser MT van Quantasystems. Hierdoor beschikken wij over zowel een CO2 laser (10600nm) en een diode laser (GaAs, 1540nm). Deze lasers kunnen zowel afzonderlijk van elkaar als gecombineerd gebruikt worden. Hierdoor kunnen wij altijd voor het beste mogelijke resultaat gaan.

Met de Youlaser MT beschikken wij over een laser die zowel ablatief als non-ablatief kan behandelen. Ablatief houdt in dat de bovenste huidlaag van buitenaf beschadigd wordt. Tijdens het daarop volgende herstelproces verbetert de huid zich. Ablatie en de intensiteit van de behandeling beïnvloeden ook het herstelproces en de herstelperiode.

Ook biedt deze CO2 laser behandeling de mogelijkheid om de huid fractioneel te behandelen. Een fractional laser behandeling houdt in dat de huid in een raster wordt behandeld. Dit zorgt ervoor dat er zowel behandelde als onbehandelde huid is. De huid op deze manier behandelen is plezieriger voor de huid en tevens bevordert het de genezing. De genezing van de huid zal namelijk plaatsvinden vanuit de onbehandelde huid.

CO2 Laser behandeling

Consult over de behandeling

Alvorens een behandeling wordt gekozen heeft u altijd een vrijblijvende intake met onze arts. Hierbij worden de wensen besproken en wordt de huid onderzocht. Tijdens het consult wordt gekeken naar de best mogelijke behandeling en ook of de huid geschikt is voor een CO2 laser behandeling. Indien de huid geschikt is, zal er een behandelplan opgesteld worden. Veelal zullen er 2 of 3 behandelingen nodig zijn.

De behandeling met een CO2 laser

De behandeling met een CO2 laser gaat altijd gefaseerd. Allereerst dienen er foto’s gemaakt te worden van de huid. Hierop kan goed gezien worden waar de laser de huid moet behandelen. Tevens kunnen we door foto’s vooraf het uiteindelijke resultaat beter beoordelen.

Wanneer de behandeling begint zal de huid ontsmet en schoongemaakt worden. Er zal een verdovende crème op de huid gesmeerd worden zodat de behandeling minder gevoelig en dus plezieriger is voor u. Tijdens het CO2 laseren kan de huid branderig aanvoelen. Indien u het gevoel heeft dat de het branderige gevoel te hevig wordt dan kunnen wij de instellingen enigszins verlichten of een pauze inlassen.

Wij zullen ons werk nooit met haast proberen af te leveren. Wij zullen er altijd alles aan doen om u zoveel comfort als mogelijk te bezorgen.

Huidherstel na een CO2 laser behandeling

De huid zal na een CO2 laser behandeling weer moeten herstellen en zichzelf moeten verbeteren. Direct na de behandeling zal de huid rood en licht gezwollen zijn, dit neemt grotendeels af in de eerste 45 minuten. Hierna zal de huid nog enige tijd verbrand aan kunnen voelen en ook de rastervorm van de laser kan nog zichtbaar zijn. Dit verdwijnt na enkele dagen wanneer de ontstane korstjes van de huid afvallen en de huid zich vernieuwd.

De hersteltijd waarin de huid nog erg rood zal zijn is rond de 7 dagen. We raden dan ook aan om voor uw eigen gemak de eerste week na de behandeling thuis te werken. Na ongeveer 2 weken zou de huid in zijn geheel hersteld moeten zijn. De huid blijft in de 6 maanden die volgen wel extra collageen aanmaken waardoor de huid strak blijft.

Het herstel bij een enkel non-ablatieve behandeling is aanzienlijk korter doordat de huid meer in takt is gebleven. Houd hierbij rekening met een herstelperiode van maximaal 10 dagen waarin de roodheid wegtrekt. Veelal gaat het herstel sneller.

Huidverzorging kort na de behandeling

Wij adviseren altijd om de huid goed te behandelen na de CO2 laser behandeling. Een goede behandeling bevordert het herstel en zorgt ervoor dat het herstel voor u ook plezieriger aanvoelt. Wij raden daarom altijd aan om het EGF cosmeceutical serum van Celestetic te gebruiken. Dit serum bevat een groeifactor waardoor het herstel wordt bevorderd.

De eerste weken na de behandeling adviseren wij om ook een speciale wond crème op de huid te smeren. De crème van Allhydran raden wij hiervoor aan. Tot slot is na de genezing een goede huidverzorging ook aan te raden. De Sensitive Perfect serum van Celestetic is daarvoor onze aanrader.

Alle crèmes die wij aanraden voor een voorspoedig herstel van de huid kunt u verkrijgen bij JC kliniek!

CO2 Laser behandeling

CO2 laser kosten

De CO2 laser kosten zijn verschillend per behandeling. Daarbij worden de kosten ook nog bepaald door de hoeveelheid behandelingen die nodig zijn voor een maximaal resultaat. Uiteraard bespreekt onze arts al tijdens het intakegesprek hoeveel behandelingen nodig zullen zijn. Voor verschillende behandelingen met een CO2 laser hanteren wij de volgende tarieven voor 1 behandeling:

Pigmentvlekken Vanaf  € 50,-
Steelwratten Vanaf  € 50,-
Handen Vanaf  € 150,-
Hals of decolleté Vanaf  € 250,-
Full Face Vanaf  € 400,-

De overige behandelgebieden doen wij alleen na overleg, u kunt dit met ons bespreken en de prijzen opvragen.

Onze prijzen zijn inclusief intake, nazorg en controle afspraken.

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999