Voorhoofdsrimpel

Een voorhoofdsrimpel komt door het optrekken van de wenkbrauw en door ouderdom. Botox ontspant de spier en vermindert de rimpel.

Hulp nodig?
Voorhoofdrimpels

De voorhoofdsrimpel is een horizontale rimpel op het voorhoofd die ontstaat door het optrekken van de wenkbrauwen, bijvoorbeeld wanneer we verbaasd kijken. Hierdoor ontstaan fijne lijntjes of diepere lijnen, afhankelijk van het huidtype. Naarmate men ouder wordt, blijven de plooien in de huid ook beter zichtbaar en kunnen er rimpels in het voorhoofd ontstaan die ook in rust zichtbaar blijven. De voorhoofdsrimpel verminderen we gemakkelijk met een botox injectie.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Resultaten Botox Voorhoofd

Door een voorhoofdsrimpel te behandelen met botox kunnen de rimpels in het voorhoofd tijdelijk sterk verminderd worden of zelfs helemaal verdwijnen. Een botox voorhoofd behandeling laat de spier tijdelijk ontspannen voor een natuurlijk resultaat.

Mocht er sprake zijn van een zeer diepe rimpel, dan kunnen we deze opvullen met een tijdelijke filler. Door een injectie met botox in het voorhoofd kunnen we tijdelijk de voorhoofdsrimpel verminderen! Bij JC Kliniek vinden we een natuurlijk resultaat erg belangrijk.

Een botox voorhoofd behandeling geeft direct resultaat. Na enkele dagen begint de botox in te werken, en na 14 dagen is het effect maximaal.  Herhaal de behandeling eens in de 6 maanden voor een blijvend frisse uitstraling!

Wetenschappelijk Onderzoek naar Voorhoofdsrimpels

JC Kliniek is uw partner voor wetenschappelijk onderzoek. Zo worden onze HIFU behandelingen uitgelicht in nieuw promotieonderzoek en vind men hier ook een nieuwe techniek m.b.t. de Ooglidcorrectie (de Milaan-methode). Onze artsen baseren zich uitsluitend op recent wetenschappelijk onderzoek naar diverse botox behandelingen en kunnen u hier alles over vertellen.

Wilt u meer weten over de wetenschappelijke achtergrond van de fronsrimpel? Bekijk alle bijbehorende informatie en recente onderzoeken hier.

Alle Informatie over de Behandeling van de Voorhoofdsrimpel

Een voorhoofdsrimpel behandelen we natuurlijk aan de hand van een vrijblijvend consult waar uw wensen kenbaar worden gemaakt aan de behandelend arts. Hier krijgt u altijd een eerlijk advies op basis van uw eigen situatie. De behandeling zelf verloopt als volgt:

  1. Voorafgaand aan de behandeling “botox voorhoofd” een vrijblijvend consult
  2. Het gebied wordt afgetekend en de wensen worden besproken
  3. De rimpels en bijbehorende spieren worden geïdentificeerd
  4. De voorhoofdsrimpel wordt met botox geïnjecteerd

Hoe werkt het dan?

Aansluitend aan een consult waarin uw wensen kenbaar zijn gemaakt, neemt u plaats in een stoel. Het te behandelen gebied wordt ontdaan van eventuele make up en wordt ontsmet. Het is belangrijk om goed overeen te komen wat de wensen zijn en waar de rimpels zich bevinden. Als uw wensen duidelijk zijn, dan wordt de injectie met botox in het voorhoofd geplaatst en ontspant de spier.

Waar word ik precies behandeld?

Als men begint met de behandeling zal u gevraagd worden de wenkbrauwen op trekken zodat de spieren die voor de rimpels zorgen goed geïdentificeerd kunnen worden. Daar waar de spieractiviteit het grootst is zal de Botox geïnjecteerd worden.

Wat moet ik doen na de behandeling?

In principe kunt u na uw behandeling meteen uw dagelijkse bezigheden hervatten. Wel dient u met enkele zaken rekening te houden:

  • Het behandelde gebied niet masseren;
  • Voorkom te veel warmte aan het behandelde gebied zoals sauna, zonnebank, zon en intensief sporten totdat de eerste roodheid en zwelling zijn verdwenen. Douchen kan gewoon;
  • U kunt het behandelde gebied koelen maar doe dit indirect, bijvoorbeeld met ijs in een washandje

Wat is de prijs van een voorhoofd botox behandeling?

Voor elke botox behandeling werken wij met zones. Bekijk de onderstaande tabel om de prijs van uw behandeling te achterhalen.

Aantal zones Prijs in €
Botox 1 Zone € 150
Botox 2 Zones € 275
Botox 3 Zones € 400

Meer informatie? Laat het ons weten! Prijslijst JC Kliniek 2020

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Waarom kiest u JC Kliniek?

U kiest JC kliniek, want wij zijn úw kliniek. Bij ons treft u zeer ervaren chirurgen, geschoold in de cosmetische aangezichtschirurgie en artsen gespecialiseerd in de cosmetische geneeskunde. Wij onderscheiden ons door écht resultaat en eerlijkheid. Bij ons krijgt u altijd een passend advies voor uw situatie.

Vraag en antwoord

Is een behandeling met botox in het voorhoofd pijnlijk?

Een behandeling met Botox is vrijwel pijnloos. Er wordt geïnjecteerd met een fijne naald dus het ongemak zal minimaal zijn. Wanneer u dit wenst kunt u met een crème verdoofd worden. Soms kan het inspuiten van de Botox een branderige sensatie geven wat als onplezierig omschreven kan worden maar niet ondragelijk.

Wat is het resultaat van een behandeling?

Het resultaat is dat u de wenkbrauwen niet meer zo hard kunt optrekken, waardoor de rimpels niet meer zo prominent verschijnen. Het resultaat is optimaal na 2 weken. Het resultaat zal ongeveer 4- 6 maanden aanhouden.

Wat zijn de risico’s?

Aan de behandeling zijn vrijwel geen risico’s verbonden en complicaties zoals allergische reacties zijn zeer zeldzaam. Mogelijk kan een blauw plekje ontstaan waar geprikt is.

De wetenschappelijke achtergrond van de Voorhoofdsrimpel

De anatomie achter de voorhoofdsrimpel bepaalt waar de injectie plaats zal vinden. De voorhoofdspier oftewel de musculus frontalis (X) is verantwoordelijk voor het optrekken van de wenkbrauwen waardoor er horizontale lijnen ontstaan. Door op de aangegeven plaatsen Botox te injecteren zullen de spieren ontspannen en de rimpels minder diep of geheel verdwijnen.

Waar wordt de botox in het voorhoofd geïnjecteerd?

In het voorhoofd kunnen injectieplaats, dosis en aantal sterk verschillen om een zo goed en natuurlijk mogelijk resultaat te krijgen. De rode en blauwe kruisjes zijn optionele injectieplaatsen afhankelijk van het patroon van de rimpels.  Er zal u gevraagd worden de wenkbrauwen op trekken zodat de spieren die voor de rimpels zorgen goed geïdentificeerd kunnen worden. Daar waar de spieractiviteit het grootst is zal de Botox geïnjecteerd worden.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Botox

Wetenschappelijke Artikelen

Hier vindt u een lijst met wetenschappelijke onderzoeken die het gebruik van botox ter behandeling van de fronsrimpel bevestigen. Leest u alles gerust een keer na, of vraag uitleg aan onze medisch specialisten.

Carruthers J, Fagien S, Matarasso SL; Botox Consensus Group. Consensus recommendations on the use of botulinum toxin type a in facial aesthetics. Plast Reconstr Surg. 2004 Nov;114(6 Suppl):1S-22S. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15507786

Michaels BM, Csank GA, Ryb GE, Eko FN, Rubin A. Prospective randomized comparison of onabotulinumtoxinA (Botox) and abobotulinumtoxinA (Dysport) in the treatment of forehead, glabellar, and periorbital wrinkles. Aesthet Surg J. 2012 Jan;32(1):96-102. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22231417

Richtlijn Injectables voor tandartsen en tandartsspecialisten,  NVDFE versie 2016, Richtlijn Injectables NVDFE 2016

Kontis T, Lacombe V. Cosmetic injectable techniques: A text and video guide to neurotoxins and fillers. New York: Thieme; 2013. P 111-113

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999