Facelift

Een facelift ingreep behandeld de verslapte huid en de onderliggende huidspieren in het gezicht. Hierdoor zal het gezicht weer jonger ogen.

Hulp nodig?
Facelift

Een facelift kan worden toegepast wanneer het gelaat meer gaat hangen door ouderdom. In het gezicht wordt met het klimmen der jaren de huid slapper en de vetkussentjes gaan meer naar beneden hangen. Een facelift kan de huid weer strakker trekken waardoor uw gelaat weer een jongere uitstraling krijgt.

Hoewel een facelift klinkt als één behandeling zijn er verschillende chirurgische facelift procedures en ingrepen. Deze variëren van een zeer uitgebreide ingreep onder narcose waarbij de weefsels van het gelaat en de hals ruim worden losgemaakt, tot een mini-facelift waarbij alleen de huid wordt strakgetrokken.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van de verschillende facelift behandelingen of wilt u een gratis consult? Neem dan geheel vrijblijvende contact met ons op!

Contactformulier Facelift

De resultaten van een facelift

Bij JC Kliniek hebben we de filosofie een maximaal effect te krijgen, met een minimum aan chirurgie. Daarom wordt binnen JC Kliniek de facelift onder andere gebaseerd op de techniek van Bonnefon (2010) uitgevoerd. U kunt onderaan een link naar een artikel hierover vinden.

Een facelift operatie is bedoeld om de ‘hangende’ wangen op te trekken. Bij het ouder worden wordt de huid slapper en de vetkussentjes die normaliter zorgen voor volle wangkonen worden dunner en zakken. Hierdoor ontstaat ‘jowling’, een medische term die staat voor de hangende wangen. De strakke kaaklijn die men vroeger had, verdwijnt, en het gelaat krijgt een meer vierkant uiterlijk.

De resultaten van een facelift zijn onder meer een kaaklijn die weer strakker kan worden. Naast een strakkere kaaklijn wordt de hals ook wat strakker, omdat het weefsel van de wangen omhoog wordt getrokken dit heeft ook weer effect op de hals die ook een strakker uiterlijk kan krijgen. Het resultaat is een jonger en frisser uiterlijk.

Een facelift behandeling bij JC Kliniek

Een facelift behandeling kan tegenwoordig gebeuren zonder dat je onder gehele narcose hoeft. We kunnen de ingreep uitvoeren onder lokale verdoving. Om ervoor te zorgen dat u wel ontspannen de ingreep kunt ondergaan krijgt u van ons indien wenselijk altijd een rustgever vooraf.

Alvorens de ingreep start zullen wij de locaties waar de ingreep plaatsvindt op de huid aftekenen en desinfecteren. Dit is bij het oor naar boven toe tot aan de slapen, en naar onderen toe tot achter de oorlel.

Naderhand krijgt u drukverband voor de aankomende 24 uur. Na 1 week zullen wij de hechtingen verwijderen. Na de ingreep kan er zwelling optreden en een blauwe plek. Dit is na ongeveer twee weken nagenoeg verdwenen. De ingreep zelf duurt ongeveer 2 uur.

De ingreep

Nadat de huid is getekend en gedesinfecteerd zullen wij overgaan tot de start van de ingreep. Allereerst zullen wij lokale verdoving toedienen op de plekken in het gezicht die behandeld worden tijdens de facelift.

Na lokale verdoving wordt de huid deels losgemaakt. Onder de huid ligt een stevige bindweefselplaat, de SMAS genaamd. Deze stevige laag wordt losgemaakt en omhoog getrokken naar het jukbeen. Nog tijdens de ingreep is al goed het effect van de facelift te beoordelen. Nadat de stevige bindweefselplaat in een hogere positie is vastgezet, wordt de huid teruggeplaatst en het huidoverschot verwijderd. Hierna wordt de huid zorgvuldig gehecht zodat de wonden mooi genezen.

Let op: een facelift heeft betrekking op de zijkant van het gelaat en heeft geen direct effect op het midden gezicht. Dat houdt in dat een facelift geen direct effect heeft op de neuslippenplooi, mondhoeken (de marionetlijnen) en de kin.

Facelift

De nabehandeling van een facelift ingreep

Een facelift is een milde chirurgische operatie. Dat houdt in dat de huid en het lichaam moeten herstellen na de ingreep. Nadien zal er zwelling optreden en de huid kan blauw verkleuren. Neemt u een genezingstijd van 14 dagen in acht.

Indien u vragen heeft over het herstel of als u zich zorgen maakt over het herstel, neem dan gerust contact met ons op!

Combinaties van behandelingen en facelift kosten

Om de resultaten van een facelift te optimaliseren kan het nodig zijn om verschillende technieken te combineren. Denk hierbij aan het aanbrengen van extra volume door fillers, of een huidverbetering met een CO2 laser.

Daarnaast kan liposuctie in het gebied van de onderkin de resultaten van een facelift goed ondersteunen. Hierdoor wordt de huid van de hals dan beter opgetrokken. Afhankelijk van uw wensen kan een ooglidcorrectie (boven, onder of beide) de harmonie in uw gelaat herstellen.

De kosten van verschillende facelift behandelingen zijn als volgt: vanaf 4500 euro

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Facelift

De Wetenschappelijke achtergrond van een bovenooglidcorrectie

Hieronder kunt u het artikel lezen waarin de wetenschappelijke achtergrond van onze ingreep is omschreven.

Referentie: Bonnefon A. The face lift, a light, efficient and long lasting operation. Annals de chirurgie plastique esthetique. 2011;56:80-88 Bonnefon A. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20933318/

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999