HIFU

HIFU is dé nieuwe behandeling voor huidverstrakking en verjonging. Geluidsgolven stimuleren collageen opbouw en huidverjonging.

Hulp nodig?
HIFU

HIFU Behandeling

HIFU is de afkorting voor High Intensity Focused Ultrasound. Een HIFU behandeling kan worden toegepast om huidveroudering tegen te gaan en om huidverstrakking te realiseren.  Het wordt ook wel gezien als dé niet operatieve facelift.

Contactformulier HIFU

 

Wat is HIFU?

HIFU is een relatief nieuwe behandeling op basis van ultrasound (geluidsgolven). Deze geluidsgolven zorgen ervoor dat de collageenaanmaak van uw huid een boost krijgt. Door energie te concentreren in het behandelgebied wordt het oude verslapte collageen afgebroken en vervolgens in meervoud opnieuw opgebouwd, waarbij het nieuwe collageen steviger, dichter en elastischer is en zo de huid verjongt. De behandeling is niet invasief en mede daardoor erg veilig.

Resultaten van een HIFU behandeling

Resultaten van de HIFU behandeling worden gecreëerd door vernieuwing van collageen in de huid. Collageen is een eiwit dat de huid elastisch en flexibel maakt. Als men ouder wordt, wordt het collageen dunner en slapper. Ook maakt de huid minder snel collageen aan. Het resultaat van een HIFU behandeling is dat de huid verstrakt wordt en de rimpels verminderen. De huid wordt een paar jaar teruggezet in de tijd. JC Kliniek staat voor zichtbaar resultaat!

hifu behandeling kaaklijn voor hifu behandeling kaaklijn na

Waarom JC Kliniek?

JC kliniek is uw kliniek. Wij hebben aandacht voor onze klanten en uw wensen staan bij ons altijd centraal. Hierbij is alleen het allerbeste resultaat voor ons goed genoeg. Wanneer u kiest voor een cosmetische behandeling bij JC Kliniek kunt u rekenen op gecertificeerde, deskundige artsen en chirurgen.

Hygiëne, persoonlijke aandacht, kwaliteit en privacy staan bij ons zeer hoog in het vaandel. U kunt bij ons terecht voor verschillende cosmetische behandelingen en u bent altijd welkom voor een vrijblijvend consult.

Wij kunnen u alles vertellen over onze behandelingen en wij nemen graag de tijd voor u. Het is voor ons belangrijk dat u zich op u gemak voelt. Bij JC Kliniek bent u in goede handen. Dit is ook het gevoel dat wij onze klanten willen meegeven. JC Kliniek is úw kliniek.

HIFU Facelift

Met een HIFU facelift kunnen we het gezicht verstrakken en rimpels laten afnemen. In tegenstelling tot een chirurgische facelift is deze behandeling niet invasief. Dat wil zeggen dat wij niet snijden en geen verdoving hoeven toe te passen. De behandeling laat geen littekens achter en heeft geen hersteltijd. U kunt uw dagelijkse bezigheden vrijwel meteen weer hervatten!

Hoewel een chirurgische facelift superieure resultaten laat zien, is deze ingreep voor veel mensen niet nodig of een stap te ver. Kies voor een facelift zonder snijden als u een snelle behandeling wilt die u een jongere uitstraling geeft. De ervaringen van een facelift met HIFU zijn zeer positief!

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Hoe lang duurt het herstel en resultaat?

Qua aangezicht hersteld de huid nagenoeg direct. Na 3 maanden is het uiteindelijke resultaat zichtbaar. Daarnaast ziet u vaak direct na de behandeling dat de huid wat strakker is. De verbetering van de huid gaat echter nog veel langer door! Het is mogelijk dat u 6 tot 12 maanden na de behandeling nog steeds verbeteringen constateert.

HIFU kan ook toegepast worden om de SMAS laag te verstrakken, een dikke collageenlaag dieper onder de huid bij het jukbeen en de wangen. Deze laag wordt strakgetrokken bij een chirurgische facelift. De  behandeling is niet invasief (geen naalden); het eigen lichaam doet het werk. De resultaten zijn een natuurlijke versteviging en verstrakking van de huid.

Bekijk de voor en na foto’s van onze HIFU behandelingen om een idee te krijgen van het te verwachten resultaat! Wij werken niet met modellen maar uitsluitend met echte mensen, daarnaast zijn alle foto’s van onze eigen cliënten.

Hifu Behandeling Gezicht

Heeft u behoefte aan een gezichtsbehandeling met HIFU? Wanneer u last heeft van huidoverschot kunnen wij met een behandeling het gezicht verstrakken. Wij kunnen ook meerdere gebieden tegelijkertijd aanpakken, voor een natuurlijk resultaat. Het gezicht behandelen kan op de volgende plekken:

 • Voorhoofd
 • Kaaklijn
 • Wangen
 • Hals

Wat we vaak zien is dat men in het gezicht, rond de ogen en de mond loszittende huid vaak goed kan behandelen. Een HIFU behandeling in het gezicht is immers een laag invasieve en uiterst veilige methode voor huidverstrakking en verjonging van het gelaat.

Ervaringen van een gezichtsbehandeling

De ervaringen van een HIFU gezichtsbehandelingen zijn positief: zo kunt u zien aan onze eigen patiëntfoto’s. Op dit moment doen wij een tevredenheidsonderzoek in onze eigen kliniek. Deze ervaringen zullen wij binnenkort met u delen om u een beter beeld te geven van de diverse behandelmogelijkheden. 

Verloop van de HIFU behandeling bij JC Kliniek

Wanneer u een HIFU behandeling ondergaat bij JC kliniek dan zal het behandelproces als volgt verlopen:

 1. De huid wordt gereinigd.
 2. Er wordt gel aangebracht op het te behandelen gebied.
 3. In sommige gevallen wordt het behandelgebied afgetekend.
 4. De transducer wordt op uw huid geplaatst en de behandeling gaat van start.
 5. Uw lichaam gaat aan de slag en de nieuwe collageenaanmaak wordt gestimuleerd (ook wel neocollagonese).

Na afloop van de behandeling kan uw huid enigszins rood en gevoelig zijn. Dit trekt echter binnen enkele uren weer weg. Ook zullen wij altijd cosmeceuticals aanraden ter bevordering van het herstel en de collageen aanmaak.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, of plan een intake gesprek in!

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Hoe werkt HIFU?

Het HIFU-apparaat brengt het geluid over via een ‘transducer’ (handstuk) dat op uw huid wordt gezet. De geluidsgolven worden gebruikt om onderhuids collageen af te breken en weer opnieuw in te bouwen. Dit gebeurt door onder de huid op bepaalde diepten (bijvoorbeeld 3.0 en 4.5mm) zogenoemde coagulatiepunten te maken. Met een druk op de knop worden er 15 coagulatie- of hittepunten geplaatst onder uw huid.  Het totaalaantal coagulatiepunten verschilt per HIFU behandeling en varieert, afhankelijk van welke en hoeveel zones, tussen de 300 (wenkbrauwlift) en 7500 (full face behandeling).

Het ultrageluid bundelt zich op een vooraf ingestelde diepte en verhit het collageen tot 70 graden Celsius, waardoor het afgebroken wordt. Een hittepunt is ongeveer 1 kubieke mm groot. Het “oude” collageen wordt afgebroken en het nieuwe collageen bouwt zichzelf op. Dit nieuwe collageen is veel sterker, dikker, beter gerangschikt en verstevigt de huid.

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat veelvuldig in het menselijk lichaam voorkomt. Het zorgt onder andere in de huid voor stevigheid en elasticiteit. Er zijn 28 verschillende soorten collageen maar type 1 is het meest voorkomend. Naast de huid vindt men collageen in onder andere: botten en pezen, bindweefsel en bloedvaten.

Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen langzaam af. Hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels en de huid wordt slapper. Daarnaast is het zo dat de huid meer gevoelig is van invloeden van buitenaf (bijvoorbeeld zonlicht)

Welke zones kunnen behandeld worden?

U kunt kiezen tussen verschillende HIFU behandelingen, zoals gezichtsbehandelingen of een algehele 3D facelift. Maar we kunnen ook losse gebieden behandelen. De volgende zones kunnen behandeld worden:

 • Voorhoofd
 • Ogen
 • Wangen
 • Kaaklijn
 • Hals & Decolleté

In deze behandelgebieden kunnen wij verschillende soorten behandelingen uitvoeren. In de voorhoofdregio voeren wij bijvoorbeeld een wenkbrauwlift uit, rond de ogen, de wangen en de mond gaat het met name over het verminderen van rimpels. Op deze manier kunt u makkelijk kraaienpootjes of de neuslippenplooi verminderen. Ook een huidverstrakking kan worden uitgevoerd, deze behandeling gaat met name op voor de hals en het decolleté

Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend consult, zodat we samen met u kunnen kijken naar de te behandelen gebieden.

Kosten van de behandeling

De prijs is afhankelijk van het te behandelen gebied. Samen met uw arts wordt bepaald wat uw wensen zijn en welke kosten daaraan verbonden zijn. Bekijk de kosten in de onderstaande tabel, of download de volledige prijslijst!

High Intensity focused ultrasound (HIFU) behandelingen:

Full face + hals 1 behandeling :     600 euro

Full face + hals 2 behandelingen: 900 euro

Meer informatie? Laat het ons weten!

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Onderzoek naar HIFU binnen de cosmetische geneeskunde

HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) is een redelijk nieuwe techniek binnen de cosmetische geneeskunde. In de reguliere geneeskunde is het al langer bekend dat de energie dat (gebundeld) hoogfrequent geluid voortbrengt, gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het vernietigen van tumoren.

Er wordt op dit moment veel onderzoek gedaan naar HIFU behandelingen, echter nog niet veel naar de effecten op de lange termijn. Drs. Mark Contini behandelend arts JC Kliniek heeft hier samen met onder andere dr. Jurjen Schortinghuis onderzoek naar gedaan. Het onderzoek is in januari 2023 gepubliceerd. Zie hieronder een link naar het onderzoek, u kunt het onderzoek ook hier lezen.

A Systematic Review of the Efficacy of Microfocused Ultrasound for Facial Skin Tightening.
Contini M, Hollander MHJ, Vissink A, Schepers RH, Jansma J, Schortinghuis J.
Int J Environ Res Public Health. 2023 Jan 13;20(2):1522. doi: 10.3390/ijerph20021522.
PMID: 36674277 Free PMC article. Review.

Wetenschappelijke artikelen

Heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u zelf alles nalezen? Hier vindt u de belangrijkste wetenschappelijke artikelen die op dit moment (2019) in het werkveld te vinden zijn.

Margit Juhász, MD, Dorota Korta, MD, PhD, and Natasha Atanaskova Mesinkovska, MD, PhD (2018). A Review of the Use of Ultrasound for Skin Tightening, Body Contouring, and Cellulite Reduction in Dermatolog. The American Society for Dermatologic Surgery, Inc. Published by Wolters Kluwer Health, Inc. PMID: 29846343 https://doi.org/10.1097/DSS.0000000000001551

H., S., & A., T. (2012). Clinical efficacy and safety of focused-image ultrasonography: A 2-year experience. Aesthetic Surgery Journal,32(5), 601–612. https://doi.org/10.1177/1090820X12445576 LK

Neem Contact op met JC Kliniek

Contactformulier HIFU

Vraag en antwoord

Is een HIFU behandeling pijnlijk?

Een behandeling met HIFU kan gevoelig zijn. Het gevoel is te vergelijken met een warmteprikkeling. In de buurt van bot kan het wat gevoeliger zijn. U kunt voor de behandeling paracetamol innemen.

Wanneer zie ik het resultaat?

Het resultaat van een ultrasound behandeling kunt u vaak direct al enigszins zien, maar pas na 3 maanden ziet u het uiteindelijke resultaat. Tot 6 maanden na de behandeling blijft de huid zichzelf nog steeds verbeteren!

Zijn er nadelen of bijwerkingen?

Bijwerkingen zijn er bijna niet. HIFU behandeling nadelen zijn: roodheid en wat gevoeligheid. Deze kunnen zich al manifesteren tijdens de behandeling. De roodheid trekt vaak binnen enkele uren weg. Bij het gebruik van hoge energie in de buurt van bot (bijvoorbeeld onderkaak), kan het gebied nog enkele dagen ‘beurs’ aanvoelen.

Kan ik ook behandeld worden?

In principe zijn de meeste mensen geschikt om met HIFU behandeld te worden. Het maakt hierbij niet uit welke huidskleur je hebt. Zo kunnen mensen met een slappe huid die nog niet aan een facelift toe zijn, goed behandeld worden om de huid te verstrakken. In het algemeen zorgt een HIFU behandeling voor een verbetering van de kwaliteit van de huid door de nieuwe collageenvorming van de onderhuid.

Helpt HIFU bij het verstrakken van losse huid?

Mensen met een bepaalde laxiteit (slappe huid) zijn ook bij uitstek geschikt voor een HIFU behandeling. Wel is het zo dat de huid niet te slap mag zijn, want anders is chirurgie (facelift) de aangewezen therapie. Tijdens een consult kunnen wij bepalen wat de beste behandeling is!

Wanneer mag ik niet behandeld worden?

In een paar gevallen is een HIFU behandeling niet geschikt. Bijvoorbeeld wanneer uw BMI te hoog is, of wanneer u last heeft van actieve acne of zonschade. Ook te veel huidoverschot of juist te veel volume zij redenen om niet te behandelen, in dat geval is een andere ingreep vaak beter geschikt. Wanneer u zwanger bent, is een HIFU behandeling niet mogelijk.

Een behandeling is niet geschikt voor mensen met:

 • Botox, fillers of implantaten in behandelgebied
 • Een te hoog BMI
 • Bepaalde allergieën
 • Ernstige hartritmestoornissen
 • Storingen met het immuunsysteem of stollingsstoornissen
 • Hart-, lever- of nierproblemen

Heeft u vragen of twijfelt u of de behandeling geschikt is voor u? Neem dan gerust contact op met één van onze artsen voor een vrijblijvend consult. Dit is de beste manier om duidelijk te krijgen of u geschikt bent.

Drs. Mark Contini
JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999