Fronsrimpel

Fronsrimpels zijn eenvoudig te behandelen met een botox injectie. In sommige gevallen is de rimpel erg diep, dan combineren we het met een filler.  

Hulp nodig?
Fronsrimpel

Fronsrimpels zijn de rimpels tussen uw wenkbrauwen. De fronsrimpel kan u een boze aanblik geven naarmate de groef dieper en groter wordt, terwijl u dit niet bent. Om deze reden is het begrijpelijk dat u de rimpel wilt laten behandelen. Bij JC Kliniek kunt u met botox uw fronsrimpel laten behandelen door specialistische, ervaren cosmetische chirurgen.

Wilt u direct meer weten over de behandeling van de fronsrimpel? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvend consult aan.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Resultaten van een botoxbehandeling aan uw fronsrimpel

Het is goed om te weten dat het effect van de behandeling van de denkrimpel, zoals de fronsrimpel ook wel wordt genoemd, tijdelijk is. Het resultaat van de behandeling is zichtbaar na ongeveer één à twee weken en houdt plusminus zes maanden aan.

De reden dat de werking van het middel en de behandeling afneemt, heeft te maken met het feit dat het lichaam het middel afbreekt. Het grote voordeel hiervan is dat het veilig is om te gebruiken: het middel is namelijk in staat het af te breken. Ook kan het zijn dat het lichaam toleranter wordt, waardoor het minder gevoelig wordt voor botox. Het is daarom aan te raden de behandeling periodiek te herhalen voor een blijvend resultaat.

Botox als oplossing voor uw fronsrimpel

De fronsrimpel ontstaat door een combinatie van een verminderde elasticiteit van de huid en het veelvuldig plooien van de huid op de betreffende plek. Doordat de spiertjes tussen de wenkbrauwen op den duur niet meer ontspannen, blijft de rimpel ook in rust aanwezig. De verminderde elasticiteit van de huid versterkt vervolgens de groef, wat ertoe kan leiden dat de rimpel een blijvend aangezicht geeft die niet representatief is voor uw stemming.

Gelukkig is dit relatief eenvoudig op te lossen met een kleine botox injectie. De botox die in de fronsrimpel wordt geïnjecteerd, zorgt voor het lokaal ontspannen van de betrokken spiertjes. Hierdoor vlakken de groeven uit, waardoor de rimpel verdwijnt.

Oorzaken van een fronsrimpel

De fronsrimpel kan in de loop van de jaren bij iedereen ontstaan. Toch is het zo dat de denkrimpel bij de één veel zichtbaarder is dan bij de ander. Hiervoor kunnen verschillende oorzaken zijn. De onderstaande opsomming zijn veelvoorkomende oorzaken voor het ontstaan van de fronsrimpel. Door deze oorzaken (zoveel als mogelijk) te voorkomen, kunt u het vergroten van de rimpel beperken.

  • Het niet gebruiken van een (zonne)bril, waardoor u gaat fronsen als reactie om uw ogen te beschermen tegen fel licht.
  • Turen naar een computer zorgt ook voor het veroorzaken van de rimpel. Helemaal wanneer u voor uw beroep veel tijd achter een beeldscherm doorbrengt, is het aannemelijk dat dit een oorzaak is.
  • Veroudering van de huid kan ook zorgen voor een diepere groef tussen uw wenkbrauwen. Het verzorgen van uw huid kan dus bijdragen aan het beperken van de rimpel.
  • Roken kan voor een versnelde veroudering van de huid zorgen, waardoor de rimpel zichtbaarder wordt.
  • Erfelijke factoren kunnen ook bijdragen. Hierop heeft u geen invloed.

Botox gecombineerd met een filler

Naast de botoxbehandeling van de fronsrimpel, kunnen we in overleg met u bij een diepe groef, ook kiezen voor een combinatie met een filler. Wanneer het laten ontspannen van de spiertjes met botox niet voldoende is om de groef te laten verdwijnen, biedt een filler uitkomst. De filler zorgt namelijk voor opvulling van de groef met een opvulmiddel.

Wetenschappelijk onderzoek naar de fronsrimpel

Als erkende kliniek met uitsluitend gediplomeerde artsen en experts, draagt JC ook bij aan het werkveld van cosmetische behandelingen. Zo bent u verzekerd van een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van de meest actuele, wetenschappelijke inzichten met optimaal resultaat.

Uit wetenschappelijk onderzoek is nauwkeurig bepaald welke spiertjes betrokken zijn bij het fronsrimpel probleem. De betrokken spiertjes zijn de Musculus procerus (O), de Musculus Corrugator (X) en de Musculus depressor Supercilii (v), die op de afbeelding hiernaast te zien zijn.

De fronsrimpel(lijnen) worden daarbij veroorzaakt door het eerste (de Musculus procerus (O)) en het tweede spiertje (de Musculus corrugator supercilli (X)). Een ‘boze’ blik wordt uiteindelijk veroorzaakt door de Musculus depressor supercilli (v).

Door het met een zeer fijne naald botox te injecteren in de genoemde spiertjes, zijn deze niet meer in staat samen te trekken met als gevolg het verdwijnen van de rimpel.

Wilt u meer weten over de wetenschappelijke achtergrond en uitgevoerde onderzoeken? Onderaan de pagina vindt u wetenschappelijke artikelen omtrent dit onderwerp.

Wat moet u weten over de botox fronsrimpel behandeling

Het behandelen van de fronsrimpel met botox is een relatief kleine behandeling. Het betreft een zogenaamde niet-invasieve of non-invasieve behandeling. Na de injectie met botox (en eventueel fillers) bent u in principe meteen weer in staat dagelijkse bezigheden te hervatten.

De botox wordt met een zeer fijne naald ingebracht in uw voorhoofd. De naald is zo dun, dat een verdoving niet nodig is. De behandeling wordt door de meeste mensen dan ook als niet pijnlijk bevonden. In totaal zal de behandeling ongeveer een kwartier duren. Hoe lang het precies duurt is afhankelijk van de hoeveelheid botox die geïnjecteerd moet worden en in hoeveel zones.

Stappen van de behandeling

Om u volledig gerust te stellen zal uw behandeling altijd volgens een standaard gestructureerd proces verlopen. Zo weet u precies waar u aan toe bent en wat er gaat komen.

Als eerste zullen we een vrijblijvend consult met u plannen waarin we de mogelijkheden uitleggen. We zullen hierin ook toelichten waarom het niet wenselijk is de fronsrimpel helemaal te laten verdwijnen. Dit kan namelijk uw natuurlijke aangezicht doen verdwijnen. Tijdens dit consult zullen we u tenslotte een advies geven voor wat betreft de behandeling. Pas na uw akkoord gaan we door naar de volgende fase.

De volgende fase is de behandeling zelf. Aan het begin van de behandeling zullen we u vragen te fronsen, zodat het te behandelen gebied duidelijk zichtbaar wordt. We tekenen vervolgens het gebied af, zodat we de injectie nauwkeurig kunnen plaatsen.

De laatste fase is het injecteren van de botox. Hierna is de behandeling voltooid en kunt u na ongeveer twee weken genieten van het uiteindelijke resultaat.

Kosten van de behandeling

De kosten van een fronsrimpelbehandeling met botox worden berekend op basis van te behandelen zones. Hieronder ziet u de kosten per zone. Deze behandeling wordt gerekend als zone 1 .

Aantal Zones Prijs in €
Botox 1 Zone €150
Botox 2 Zones €275
Botox 3 Zones €400

Wilt u meer weten over onze prijzen, download dan onze volledige prijslijst. Wilt u nog meer weten over de behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

 

Waarom u voor JC Kliniek kiest

Bij JC Kliniek vindt u vooraanstaande cosmetische specialisten die actief bijdragen aan het werkveld. Met meer dan 20 jaar aan gezamenlijke ervaring binnen de praktijk door de verschillende artsen, bent u verzekerd van een goed verzorgde en verantwoorde behandeling. Of u nu kiest voor een bunny lines behandeling, een HIFU behandeling of een CO2 laser behandeling, het wordt met de hoogst mogelijke precisie en zorg uitgevoerd.

Verder staat een persoonlijke benadering bij ons hoog in het vaandel. Uw schoonheidsideaal nastreven is erg persoonlijk en om hier gehoor aan te geven, vinden wij het belangrijk voor u open te staan. Hierbij houden we echter altijd rekening met bewezen resultaten uit de wetenschap, zodat we u verantwoord kunnen behandelen.

Vraag en antwoord

Wat is het resultaat van een behandeling?

Het resultaat is dat u veel minder of zelfs niet meer kunt fronsen en daarmee de rimpels niet meer verschijnen. Wij waken er echter voor dat de natuurlijke mimiek in het gelaat behouden blijft.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Het resultaat is optimaal zichtbaar na 2 weken Het resultaat zal tot ongeveer 6 maanden aanhouden. Herhaal de behandeling elke 6 maanden voor blijvend resultaat.

Wat zijn de risico’s?

Aan de behandeling zijn vrijwel geen risico’s verbonden. Complicaties zoals allergische reacties zijn zeer zeldzaam.

Waar wordt de botox geïnjecteerd?

De botox wordt in het voorhoofd, tussen uw ogen geïnjecteerd. Het is belangrijk om goed overeen te komen wat de wensen zijn en waar de rimpels zich bevinden. Er zal u dan ook gevraagd worden om te fronsen om zo goed te kunnen zien waar de rimpels ontstaan. Door precies daar te injecteren is de Botox het meest effectief. De plaats van, het aantal injecties en de dosis kunnen verschillen om een zo goed mogelijk, op u afgestemd resultaat te krijgen.

Wat moet ik doen na de behandeling?

In principe kunt u na uw behandeling meteen uw dagelijkse bezigheden hervatten. Wel dient u met enkele zaken rekening te houden:

  • Masseer het behandelde gebied niet
  • Voorkom teveel warmte aan het behandelde gebied zoals sauna, zonnenbank, zon en intensief sporten totdat de eerste roodheid en zwelling zijn verdwenen. Douchen kan wel.
  • U kunt het behandelde gebied indirect koelen, bijvoorbeeld met ijs in een washandje

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Botox

Wetenschappelijke Artikelen

Wilt u nog meer informatie over de behandeling? Lees hier enkele wetenschappelijke artikelen.

Carruthers J, Fagien S, Matarasso SL; Botox Consensus Group. Consensus recommendations on the use of botulinum toxin type a in facial aesthetics. Plast Reconstr Surg. 2004 Nov;114(6 Suppl):1S-22S. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15507786

Moy R, Maas, C, Monheit G, Huber B, Reloxin Investigational Group. Long-term Safety and Efficacy of a New Botulinum Toxin Type A in Treating Glabellar Lines. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19289677

Bassichis BA, Thomas JR. The use of Botox to treat glabellar rhytids. Facial Plast Surg Clin North Am. 2003 Nov;11(4):453-6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15062249

Richtlijn Injectables voor tandartsen en tandartsspecialisten,  NVDFE versie 2016, Richtlijn Injectables NVDFE 2016

Kontis T, Lacombe V. Cosmetic injectable techniques: A text and video guide to neurotoxins and fillers. New York: Thieme; 2013. P 10-16

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999