Hulp nodig?
Fronsrimpel

Fronsrimpels

Fronsrimpels – de rimpels tussen uw wenkbrauwen – zijn gemakkelijk aan te pakken met een botox behandeling. De overactieve voorhoofdspieren laten u al snel boos kijken, ook al bent u dat helemaal niet! Met een injectie Botox fronsrimpels behandelen is een gemakkelijke oplossing voor dit probleem. Wilt u meer weten of direct een arts spreken?

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Resultaten Botox Fronsrimpel

Door een behandeling met botox voorhoofdrimpels tijdelijk verminderen of zelfs verwijderen? Dat kan bij JC Kliniek. Het resultaat hiervan is dat u de spieren die verantwoordelijk zijn voor deze rimpel, tijdelijk niet kunt bewegen. Hierdoor plooit de huid niet meer en valt de rimpel minder op.

De meest voorkomende oorzaken van een fronsrimpel zijn:

  • Het niet gebruiken van uw (zonne) bril
  • Turen naar een computerscherm
  • Autorijden
  • Erfelijke factoren

De fronsrimpels ontstaan tussen de ogen, bij het voorhoofd. U trekt uw gezicht samen als u in de zon kijkt, maar door het veelvuldig samentrekken kunnen deze rimpels ook in rust zichtbaar blijven. Hierdoor krijgt u een boze uitdrukking in uw gezicht. Is de rimpel erg diep, dan combineren we dit met een filler. JC Kliniek is gespecialiseerd in het behandelen van fronsrimpels! Wij streven naar een zo realistisch mogelijk resultaat bij het behandelen van rimpels in het voorhoofd. Wij werken dan ook altijd met echte mensen, geen fotomodellen. Onze foto’s zijn van onze eigen patiënten.

Wetenschappelijk Onderzoek naar Fronsrimpels

JC Kliniek doet bij diverse behandelingen ook wetenschappelijk onderzoek. Zo dragen wij bij aan het werkveld en blijven we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Behandelend arts drs. Mark Contini doet op dit moment promotieonderzoek naar de lange termijneffecten van een HIFU behandeling en in samenwerking met het UMCG wordt onderzoek gedaan naar het uitvoeren van een nieuwe techniek m.b.t. het uitvoeren van een Ooglidcorrectie.

Wilt u meer weten over de wetenschappelijke achtergrond van de voorhoofdsrimpel? Lees alle relevante informatie en bijbehorende onderzoeken hier.

Alle Informatie over de Fronsrimpel behandeling met Botox

Lees hier alle informatie over een fronsrimpel behandeling met botox. Alvorens elke behandeling gestart wordt, nodigen we u uit voor een vrijblijvend consult. Hier worden alle wensen van de patiënt besproken en stellen we een behandelplan op. Uw behandelend arts geeft u altijd een eerlijk advies.

Hoe werkt het dan precies?

1. Vrijblijvend consult
2. Schoonmaken en aftekenen van het behandelgebied
3. Injectie met Botox in de fronsrimpel

Na het eerste gesprek en onderzoek wordt de manier van behandeling bepaald en uitgelegd. Vervolgens neemt u plaats in de behandelstoel en wordt het te behandelen gebied ontsmet en van eventuele make up ontdaan. Het is belangrijk om goed overeen te komen wat de wensen zijn en waar de rimpels zich bevinden. Er zal u dan ook gevraagd worden om te fronsen om zo goed te kunnen zien waar de rimpels ontstaan. Door precies daar te injecteren is de Botox het meest effectief. De plaats van, het aantal injecties en de dosis kunnen verschillen om een zo goed mogelijk, op u afgestemd resultaat te krijgen. De behandeling zal ongeveer 15 minuten duren – een échte lunchtime treatment dus!

Wat is de prijs van een botox fronsrimpel behandeling?

Bekijk de prijs van uw Botox behandeling in de onderstaande tabel. Deze behandeling wordt gerekend als 1 zone.

Aantal Zones Prijs in €
Botox 1 Zone €150
Botox 2 Zones €275
Botox 3 Zones €400

Wilt u meer weten over onze prijzen, download dan onze volledige prijslijst in de bijgesloten pdf. Meer informatie? Laat het ons weten! Prijslijst JC Kliniek 2020

Vrijblijvend Consult Aanvragen

 

Waarom kiest u JC Kliniek?

U kiest voor JC Kliniek, want wij zijn úw Kliniek. Hier krijgt u altijd een eerlijk advies van medische specialisten in de cosmetische aangezichtschirurgie. Wij zetten natuurlijk resultaat neer met laag invasieve behandelingen.

Vraag en antwoord

Wat is het resultaat van een behandeling?

Het resultaat is dat u veel minder of zelfs niet meer kunt fronsen en daarmee de rimpels niet meer verschijnen. Wij waken er echter voor dat de natuurlijke mimiek in het gelaat behouden blijft.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Het resultaat is optimaal zichtbaar na 2 weken Het resultaat zal tot ongeveer 6 maanden aanhouden. Herhaal de behandeling elke 6 maanden voor blijvend resultaat.

Wat zijn de risico’s?

Aan de behandeling zijn vrijwel geen risico’s verbonden. Complicaties zoals allergische reacties zijn zeer zeldzaam.

Waar word ik precies behandeld?

U wordt behandeld in het voorhoofd, tussen de ogen. De spieren die geïnjecteerd worden zijn de musculus procerus, de musculus corrugator supercilli en de musculus depressor supercilli.

Wat moet ik doen na de behandeling?

In principe kunt u na uw behandeling meteen uw dagelijkse bezigheden hervatten. Wel dient u met enkele zaken rekening te houden:

  • Masseer het behandelde gebied niet
  • Voorkom teveel warmte aan het behandelde gebied zoals sauna, zonnenbank, zon en intensief sporten totdat de eerste roodheid en zwelling zijn verdwenen. Douchen kan wel.
  • U kunt het behandelde gebied indirect koelen, bijvoorbeeld met ijs in een washandje

De wetenschappelijke achtergrond van de Fronsrimpel

De fronsrimpel (lijnen) wordt veroorzaakt door de musculus procerus (O) en de musculus corrugator supercilli (X). Een ‘boze’ blik wordt door de musculus depressor supercilli (v) veroorzaakt.

Door op de aangegeven plaatsen Botox te injecteren zullen de spieren ontspannen en de rimpels gladder worden (blauw). Mocht er een ‘boze’ blik blijven ondanks behandeling dan kan de musculus depressor supercilli alsnog behandeld worden.

Waar wordt de botox geïnjecteerd?

Het is belangrijk om goed overeen te komen wat de wensen zijn en waar de rimpels zich bevinden. Er zal u dan ook gevraagd worden om te fronsen om zo goed te kunnen zien waar de rimpels ontstaan. Door precies daar te injecteren is de Botox het meest effectief. De plaats van, het aantal injecties en de dosis kunnen verschillen om een zo goed mogelijk, op u afgestemd resultaat te krijgen.

Hoe ontstaat de Fronsrimpel?

Wanneer iemand tegen de zon in kijkt of gespannen kijkt kunnen er rimpels tussen de ogen bij het voorhoofd ontstaan, de zogenaamde fronsrimpel. Deze rimpels kunnen door veelvuldig samentrekken van de spieren ook in rust zichtbaar blijven. Dit is vaak het geval bij ouder worden omdat men in de loop der jaren veelvuldig de frons ‘gebruikt’ en de huid aan elasticiteit verliest. De fronsrimpel kan een bozige, strenge en  storende uitstraling geven

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Botox

Wetenschappelijke Artikelen

Wilt u nog meer informatie over de behandeling? Lees hier enkele wetenschappelijke artikelen.

Carruthers J, Fagien S, Matarasso SL; Botox Consensus Group. Consensus recommendations on the use of botulinum toxin type a in facial aesthetics. Plast Reconstr Surg. 2004 Nov;114(6 Suppl):1S-22S. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15507786

Moy R, Maas, C, Monheit G, Huber B, Reloxin Investigational Group. Long-term Safety and Efficacy of a New Botulinum Toxin Type A in Treating Glabellar Lines. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19289677

Bassichis BA, Thomas JR. The use of Botox to treat glabellar rhytids. Facial Plast Surg Clin North Am. 2003 Nov;11(4):453-6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15062249

Richtlijn Injectables voor tandartsen en tandartsspecialisten,  NVDFE versie 2016, Richtlijn Injectables NVDFE 2016

Kontis T, Lacombe V. Cosmetic injectable techniques: A text and video guide to neurotoxins and fillers. New York: Thieme; 2013. P 10-16

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 271 005