Cryolipolyse

Cryolipolyse is het bevriezen van vet waardoor u slanker wordt door extreme kou. Een cryo behandeling is o.a. perfect voor figuurcorrectie.

Hulp nodig?
Cryolipolyse

Een cryolipolyse behandeling is een revolutionaire manier om vetcellen te verwijderen en af te vallen met behulp van blootstelling aan extreme kou. Deze manier van vet bevriezen is niet ingrijpend en bedoeld om van de laatste kilo’s af te komen, lovehandles te verwijderen en het figuur te corrigeren wanneer sporten net niet het gewenste resultaat geeft.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Voordelen van cryolipolyse

 • Afname tot 30% vetweefsel in 1 behandeling
 • Gemiddeld vetverlies van 25% over 2-3 maanden
 • Gemiddeld 1 tot 1.5 cm vetverlies per behandeling
 • Meer dan 89% van de patiĂ«nten is tevreden na behandeling
 • 82% van de patiĂ«nten raadt de behandeling aan
 • Eerste behandeling v.a. €295, 2e v.a. €250
 • Prachtig resultaat met de IceSlim van Celestetic

Zo gaat een behandeling met cryolipolyse

Altijd al willen weten hoe zo’n behandeling met cryolipolyse er aan toe gaat? Bekijk dan deze video! Hier laten we alle stappen zien die we doorlopen bij cryolipolyse. In dit geval wordt de buik behandeld, maar in overleg kunnen er ook andere behandelgebieden aan bod komen. Plan een gratis consult in om meer te weten!

Waarom cryolipolyse bij JC Kliniek?

Een cryo behandeling is zeer geschikt om plaatselijke, hardnekkige vetophopingen aan te pakken en wordt ook wel het alternatief voor de liposuctie genoemd. De behandeling heeft met name effect voor het contouren van het lichaam – behandel uw buik, armen, benen, rug, billen of heupen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? JC Kliniek is uw kliniek. Wij geven u alle informatie, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. De artsen van JC Kliniek hebben jarenlange ervaring en zijn medisch geschoold. Plan direct een vrijblijvend consult in, of neem contact met ons op voor meer informatie.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Resultaten van cryolipolyse

Een cryolipolyse behandeling geeft niet direct resultaat, dit duurt 4-6 weken – in tegenstelling tot wat velen beweren. Bij het bevriezen van de vetcellen wordt een gedeelte direct vernietigd en via het lymfatisch systeem afgevoerd. Een ander deel zal zichzelf vernietigen (apoptose) na blootstelling aan kou en wordt vervolgens via de lever geĂ«limineerd. Hierdoor heeft u ook geen last van loszittende huid na een behandeling.

Ervaringen van een behandeling met cryolipolyse

De meeste patiĂ«nten ervaringen zijn positief over de cryolipolyse behandeling. Er zijn ook negatieve ervaringen bij de cryolipolyse behandeling, bijvoorbeeld als een behandeling niet het gewenste resultaat heeft. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen met een te hoog vetpercentage niet in aanmerking komen voor een behandeling. Tijdens een persoonlijk consult kunnen wij uw persoonlijke situatie beoordelen. Mits de behandeling op de juiste manier uit wordt gevoerd is deze ook niet gevaarlijk.  Een van de nadelen van cryolipolyse is de bloeduitstorting die achterblijft na een behandeling. Deze trekt over het algemeen snel weg, maar kan wel ontsierend werken. Bij JC Kliniek gaan we voor resultaat. Wij gebruiken foto’s van onze eigen cliĂ«nten en promoten uitsluitend eigen resultaten. Deze foto’s zullen zo snel mogelijk geplaatst worden op de website. Zo kunt u zelf direct het resultaat van een cryolipolyse behandeling bekijken!

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Wetenschappelijk onderzoek naar cryolipolyse

Er is al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar vet bevriezen (cryolipolyse), het verwijderen van vetcellen (ook wel: adipocyten) door blootstelling aan kou. Wetenschappers aan de universiteit van Harvard kwamen erachter dat vetcellen op een andere manier reageren op lagere temperaturen dan andere cellen. Op deze manier kunnen deze cellen specifiek aangepakt worden zonder het omliggende gebied te veel te belasten!

Meer weten over de wetenschappelijke achtergrond van cryolipolyse? Hier leggen we u precies uit wat er nu gebeurt in het lichaam en delen we wetenschappelijke onderzoeken. Zo kunt u altijd een geĂŻnformeerde beslissing nemen. Altijd verzekerd zijn van het beste advies? JC Kliniek is uw kliniek.

Vrijblijvend Consult Aanvragen

Informatie over de cryolipolyse behandeling

Alvorens u een cryo behandeling aangaat plant u natuurlijk een consult in met uw behandelend arts. Deze zal samen met u de behandeling doorspreken en u voorzien van alle benodigde informatie. Bij JC Kliniek krijgt u altijd een eerlijk advies, gebaseerd op uw persoonlijke situatie.

Nadelen van cryolipolyse

Wanneer men een cryolipolyse behandeling overweegt is het belangrijk om te weten dat de deze gepaard gaat met plaatselijke bijwerkingen, zoals roodheid of een bloeduitstorting in de huid, lijkend op een grote zuigzoen. Dit blijft zeker wel een week zichtbaar en werkt ontsierend op de blote huid. Houd hier rekening mee bij activiteiten zoals sauna, zwemmen, zonnebank, nudisme e.d. Voor meer informatie over deze bijwerkingen kunt u uiteraard contact opnemen.

Verloop van de cryo behandeling

 1. Uw wensen worden kenbaar gemaakt bij consult
 2. De huid wordt afgetekend
 3. Er wordt een anti-vries doek aangebracht (bescherming van de omliggende huid)
 4. De transducer(s) worden geplaatst op de huid
 5. Eerst wordt de huid verhit, om deze vervolgens te bevriezen
 6. Na 60-90 minuten is de behandeling voltooid!
 7. U krijgt informatie over uw dieet en nazorg

Hoe werkt het dan?

Maar hoe gaat dat in zijn werk, vet bevriezen? Er wordt gebruik gemaakt van een IceSlim Cryolipolyse Apparaat van Celestetic, dat via zgn. “transducers ” (koppen) op het te behandelen gebied wordt geplaatst. Het weefsel wordt vacuüm gezogen en vervolgens wordt het weefsel eerst verhit en vervolgens gekoeld. Dit brengt een schokeffect teweeg wat de effectiviteit ten goede komt. De effectiviteit van deze vorm van behandelen (warm-koud-warm) werkt uitvoerig bewezen beter dan de conventionele koude behandeling. Er kan symmetrisch behandeld worden aangezien wij beschikken over twee transducers.

Cryolipolyse prijzen

Bekijk de prijzen per behandeling in de onderstaande tabel. Heeft u vragen? Neem dan contact op!

Behandeling Sessie 1 Sessie 2
Cryolipolyse € 250 €200

Wat moet ik na de cryolipolyse behandeling doen?

Als laatste is het belangrijk om te weten dat de beste resultaten van de behandeling samenvallen met licht gewichtsverlies (1-4 kilo). Voor optimaal resultaat voert u dus na de behandeling een aantal stappen uit.

 1. Eet meer groenten en eiwitten
 2. Drink niet meer dan 2 koppen koffie per dag*
 3. 2 liter water per dag drinken
 4. Fruitsappen e.d. vervangen door (koolzuurhoudend) water.

*door het drinken van koffie wordt de oestrogeen aanmaak verhoogd, wat zorgt voor een verhoging van de opslag van calorieën.

Het drinken van veel water heeft als gevolg dat de vernietigde vetcellen gemakkelijk kunnen worden afgevoerd door het lichaam, via de lever en de nieren. Aangezien de cellen geleidelijk worden afgevoerd heeft de huid de tijd om zich aan te passen. Heeft u toch last van overtollige huid, kijk dan eens naar een hifu behandeling en onze huidverbetering behandelingen.

Waarom kiest u voor JC Kliniek?

JC Kliniek is uw kliniek. Wij werken uitsluitend met gespecialiseerde artsen, getraind in de mond, kaak en aangezichtschirurgie en cosmetische chirurgie. Onze kliniek biedt blijvend resultaat met laag invasieve behandelingen en is altijd eerlijk. Dit ziet u terug in onze foto’s, behandelingen en reviews.

Bij ons staat u centraal. Wij lichten alle mogelijkheden toe in een vrijblijvend consult en geven u altijd een eerlijk advies. Hygiëne, persoonlijke aandacht en privacy zijn kernwaarden van onze kliniek. Kom langs voor een adviesgesprek en ervaar het zelf. Alles is volledig vrijblijvend en onze artsen denken altijd met u mee. Hier bent u in goede handen!

Is een Cryo behandeling geschikt voor iedereen?

De behandeling is voor iedereen geschikt die last heeft van gelokaliseerd vetstapeling (love handles bijvoorbeeld). Personen die een te hoog BMI hebben of gegeneraliseerd adipeus (te hoog vetpercentage) zijn, blijken ongeschikt voor de behandeling. Alle huidtypes zijn geschikt om voor behandeling in aanmerking te komen. Personen met een verhoogde sensitiviteit voor koude, bijvoorbeeld raynaud syndroom, vlekken bij koude of bijvoorbeeld ernstige dermatitis als gevolg van spataderen zijn niet geschikt voor behandeling. Voorts is enige terughoudendheid geboden bij personen met cardiovasculaire problemen maar dit vormt geen contra-indicatie. Tijdens een persoonlijk consult kunnen wij beoordelen of u al dan niet geschikt bent.

Doet het pijn en zijn er bijwerkingen?

Op zich doet een behandeling geen pijn. Het aanbrengen van de transducers kan eventueel wat onplezierig zijn. Roodheid of een blauwe plek na de behandeling komt veelal voor. Complicaties zijn tot een minimum beperkt maar kunnen voorkomen. U moet hierbij denken aan frostbite. Dit kan voorkomen als de koude transducer rechtstreeks in contact komt met de huid. Deskundigheid van de behandelaar zal deze complicatie in principe niet doen voorkomen. Verder wordt een tijdelijke gevoelloosheid van de huid gemeld na behandeling. Degeneratie van zenuwen komt voor bij langdurige blootstelling aan koude.  Deze is omkeerbaar en blijvende schade is niet aangetoond, ook niet na onderzoek van zenuwen onder de microscoop na een cryolipolyse behandeling. De cryolipolyse ervaringen zijn over het algemeen positief.

Welke zones kunnen behandeld worden?

Cryolipolyse wordt gebruikt voor behandelingen van de buik, billen, benen, armen, onderkin, love-handles, de rug en de heupen. Eigenlijk overal waar vet zich opstapelt. Overleg met uw arts wat de beste opvolging is.

Werkt cryolipolyse echt?

Ja, cryolipolyse werkt echt. Het volume van vetcellen wordt blijvend verlaagd, het lichaam breekt deze cellen zelf af en ruimt deze op. De cellen komen niet terug voor een blijvend resultaat. Voor meer bewijs bekijkt u de bijgesloten wetenschappelijke onderzoeken. Wel kunnen er nieuwe vetcellen worden aangemaakt. Het is dus belangrijk om na de behandeling ook een gezonde levensstijl te hanteren.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

In principe merkt u al resultaat na 1 behandeling. Echter zien wij dat om het volledige gewenste resultaat te bereiken vaak 2-3 behandelingen nodig zijn.

Is het veilig om vetcellen te bevriezen?

Jazeker, vet reageert namelijk heel goed op kou. Het lichaam bestaat o.a. uit bindweefsel (waaronder vet) dat eerst verhit wordt en vervolgens wordt gekoeld. Omdat de omringende cellen niet reageren op de temperatuur maar de vetcellen wel, kunnen deze worden geĂŻsoleerd. Zo pakt u dus alleen de bovenste laag aan. De afgebroken cellen worden door het lichaam afgevoerd.

Wetenschappelijke achtergrond: cryolipolyse behandelingen

Cryolipolyse is een laag invasieve figuurcorrectie behandeling gericht op het vernietigen van vetcellen met kou, om op deze manier vetweefsel blijvend te verwijderen. De kou zorgt er voor dat een ontstekingsproces (panniculitis) het vet vernietigt. Het afgebroken vetweefsel wordt geleidelijk afgevoerd door het lichaam.

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse (vet bevriezen) is een cosmetische behandeling gericht op het reduceren van vetweefsel of vetcellen door deze te verhitten en ze te bevriezen. Hierdoor knappen de cellen als het ware. Het omringende weefsel wordt bij deze temperaturen niet aangetast, het vetweefsel wel. Het lichaam ruimt zelf de oude cellen op.

Hoe is cryolipolyse ontdekt?

In het begin van de 20e eeuw is er vooral door observatie opgemerkt dat er lokaal vet verdwijnt bij blootstelling aan koude. Dit werd gezien bij kinderen die ijslollies kregen tegen een zere keel en vrouwelijke ruiters die in een ijsbad gingen zitten na een zware training. In beide gevallen werd een panniculitis en een plaatselijke reductie van het vetweefsel opgemerkt. In die tijd zijn geen grote studies naar dit fenomeen gedaan maar slechts enkele casussen die zich voor deden. Uiteindelijk is dit niet onopgemerkt gebleven en na veel wetenschappelijk onderzoek is de toepassing nu een feit voor de cosmetische geneeskunde.

Lage kans op ontsteking

Doordat de vetcellen bevroren worden vernietigen zij zichzelf. Op deze manier laten ze geen beschadigde lipiden los in het bloed en heeft de behandeling dus een hele lage kans op ontsteking. Daarnaast is de behandeling laag invasief en is de hersteltijd kort. De behandeling heeft in tegenstelling tot bijvoorbeeld een liposuctie een veel kleinere kans op bijwerkingen.

 

Wetenschappelijke onderzoeken naar cryolipolyse

U kunt de bijbehorende originele bron (samenvatting van het wetenschappelijk artikel) bekijken door op de bijbehorende link te klikken. Neem voor meer informatie contact met ons op!

Haxthausen H. Adiponecrosis E Frigore. British J Dermatol. 1941; 53(3):83-9. https://doi.org/10.1111/j.1365-2133.1941.tb10506.x

Beacham BE, Cooper PH, Buchanan CS, Weary PE. Equestrian cold panniculitis in women. Arch Dermatol. 1980; 116(9):1025-7. https://doi.org/10.1001/archderm.1980.01640330063014 PMid:7191239

Coleman SR, Sachdeva K, Egbert BM, Preciado J, Allison J. Clinical efficacy of noninvasive cryolipolysis and its effects on peripheral nerves. Aesthetic Plast Surg. 2009; 33(4):482-448. https://doi.org/10.1007/s00266-008-9286-8 PMid:19296153

Imam Budi Putra*, Nelva Karmila Jusuf, Nani Kumala Dewi  Utilisation of Cryolipolysis among Asians: A Review on Efficacy and Safety Open Access Maced J Med Sci. 2019 May 15; 7(9):1548-1554. https://doi.org/10.3889/oamjms.2019.318

“The Safety and Efficacy of Cryolipolysis: A Systematic Review of Available Literature” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26038367

”Cryolipolysis for fat reduction and body contouring: safety and efficacy of current treatment paradigms.” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4444424/

“Cryolipolysis for safe and effective inner thigh fat reduction” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25586980

”Cryolipolysis for noninvasive body contouring: clinical efficacy and patient satisfaction.” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4079633/

“Cryolipolysis in Aesthetic Plastic Surgery” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4145676/

“Three-dimensional volumetric quantification of fat loss following cryolipolysis” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24535759

Neem contact op met JC Kliniek

Contactformulier Cryolipolyse
JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999