Oogleden liften

Uw oogleden laten liften bieden een oplossing voor een vermoeid uiterlijk en een verminderd gezichtsveld.

Hulp nodig?
ooglidcorrectie

Oogleden liften bieden een oplossing voor praktische problemen die u ervaart door hangende oogleden. U kunt daarbij denken aan een vermoeid uiterlijk, maar ook aan een beperkt gezichtsveld. Daarnaast zorgt uw oogleden liften voor een frisse, verjongende blik, wat een extra motivatie kan zijn voor de behandeling. Neem contact met ons op, zodat we alle mogelijkheden voor het liften van uw oogleden met u kunnen bespreken.

Contactformulier Ooglidcorrecties

Wat houdt een ooglid lift in?

Met een ooglift, of een blepharoplastiek, wordt dezelfde behandeling bedoeld als een ooglidcorrectie. Het betreft een ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd bij de onder- of bovenoogleden. In sommige gevallen wordt de ingreep gedaan bij beide oogleden.

Er zijn meerdere manieren om uw gewenste resultaat te bereiken. Middels een intakegesprek kijken we welke behandeling het meest geschikt is. In sommige gevallen is een chirurgische ingreep namelijk niet de meest geschikte behandeling, maar is bijvoorbeeld een wenkbrauwlift met botox of een filler beter. In dat geval zullen we dit altijd adviseren, zodat u uiteindelijk zelf de keuze kunt maken. De oogliftbehandeling kan zo per persoon verschillen en wordt altijd persoonlijk met u afgestemd.

Oogleden laten liften via de Milaan Techniek

Blijkt een chirurgisch-cosmetische ingreep na de intake de meest geschikte manier, dan zullen de gespecialiseerde MKA-chirurgen van JC Kliniek volgens de zogenaamde Milaan techniek werken. Hierbij wordt de huid gecorrigeerd en de overtollige huid verwijderd. Deze speciale techniek verschilt van traditionele ooglifttechnieken doordat er meer naar de zijkant huid wordt verwijderd. Tijdens de ingreep wordt er géén spierweefsel verwijderd, waardoor de chirurgische wond kleiner is. Daarnaast heeft een behandeling met deze techniek een wetenschappelijk bewezen beter resultaat.. Het litteken dat ontstaat als gevolg van de ingreep, geneest dusdanig waardoor het vrijwel niet zichtbaar is.

Hoe ontstaan hangende oogleden?

Hangende oogleden, officieel dermatochalasis genoemd, ontstaan doordat de elasticiteit van de huid van de oogleden afneemt. Dit komt doordat tijdens het natuurlijke verouderingsproces de hoeveelheid bindweefsel afneemt. Het zijn specifiek de eiwitten collageen en elastine die afnemen en die normaal gesproken voor stevigheid van de huid zorgen. Hoewel deze afname van elasticiteit bij iedereen voorkomt, is het bij de één meer zichtbaar, en leidt het tot meer problemen, dan bij de ander.

Welke klachten lost u op door uw oogleden te liften?

Heeft u last van hangende oogleden, dan weet u welke praktische problemen dat met zich meebrengt. Uw oogleden liften biedt gelukkig een oplossing. Een ooglid lift kan de volgende voordelen opleveren, dan wel klachten oplossen:

  1. Het kan uw gezichtsveld weer vrijmaken, waardoor u alles weer goed kunt zien.
  2. Een zwaar en vermoeid gevoel bij de oogleden zal verbeteren.
  3. Het liften van oogleden kan uw vermoeide blik ongedaan maken, waardoor u frisser en energieker oogt.
  4. Het kan uw zelfvertrouwen een boost geven, doordat u er jonger en energieker uitziet.
  5. Het aanbrengen van make-up zal beter gaan, doordat de ogenschaduw en/of mascara niet meer bedekt wordt.

Oogleden liften is een veelvoorkomende ingreep die weinig risico met zich meebrengt. Schroom dus om een consult in te plannen, zodat we u er alles over kunnen vertellen.

Wetenschappelijk onderzoek naar ooglid lifting

Bij JC kliniek werken wij uitsluitend met de hoogst opgeleide artsen in de cosmetische chirurgie. Daarnaast hebben onze MKA-chirurgen ruime ervaring binnen het cosmetische werkveld, zodat u zeker weet dat u de best mogelijke behandeling ondergaat.

Om constant op de hoogte te zijn van de meest up-to-date informatie en behandelingen, zijn al onze werkwijzen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek; geen behandeling wordt uitgevoerd zonder een bewezen onderbouwing. Op deze manier is ook de behandeling volgens de Milaan techniek tot stand gekomen. Zo heeft dr. Jurjen Schortinghuis onderzoek gedaan naar de effectiviteit van deze techniek in het kader van oogleden liften. Dit onderzoek en andere onderzoeken over ooglid lifting vindt u hieronder.

Oogleden liften: kosten

Om u voorafgaand aan de ingreep een duidelijk beeld te geven van de kosten, werken we bij JC Kliniek met van tevoren vastgestelde tarieven. De enige uitzondering hierop is de ingreep om eerdere ooglid lifts te herstellen. Dit is omdat de behandeling per persoon erg kan verschillen om het gewenste resultaat te bereiken.

In de onderstaande tabel ziet u de prijzen.

Behandeling Prijs (2 oogleden)
Bovenooglidcorrectie € 1.150
Onderooglidcorrectie € 1.500
Boven- en Onderooglidcorrectie op aanvraag
Herstel ooglidcorrectie op aanvraag

 

Wilt u uw oogleden laten liften? Plan een consult bij JC Kliniek

Heeft u nog vragen of wilt u direct een consult inplannen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op, of vul het contactformulier in zodat we een consult met u kunnen plannen. Onze artsen bespreken alle mogelijkheden graag met u en denken met u mee als het gaat over uw oogleden liften.

Vraag en antwoord

Hoe zie ik eruit na een ooglid lift?

Tijdens de intake wordt een inschatting gemaakt van het resultaat. Een algemeen principe is dat de oogleden weer zichtbaar worden en dat links en rechts er hetzelfde uitzien.

Hoeveel dagen moet ik rust nemen na een ooglid lift?

Wij adviseren één week rust te nemen. De ervaring leert dat er na vijf dagen meestal voldoende herstel is opgetreden om de dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Dit kan echter voor iedereen anders zijn.

Wat mag ik niet doen na een ooglid lift?

Tillen, persen en bukken zijn niet aan te raden na de ingreep. Hierdoor kan er namelijk druk op de hechtingen en de wond ontstaan waardoor deze open kan gaan.

Hoe lang blijft het effect van een ooglid lift aan?

Gemiddeld genomen kunt u 10-15 jaar profiteren van een ooglid lift behandeling. Wilt u daarna het gewenste effect behouden, dan zal een nieuwe ingreep nodig zijn.

Doet een ooglid lift ingreep pijn?

We voeren de ingreep uit onder (plaatselijke) verdoving. Daardoor doet de ingreep zelf niet pijn. De injecties voor de verdoving zullen hooguit als onprettig worden ervaren.

Kan een ooglid lift mislukken?

Bij een ooglid lift middels een chirurgische ingreep (Milaan techniek) kan het risico op complicaties nooit tot nul teruggebracht worden. Desalniettemin is zijn de risico’s minimaal, doordat nauwkeurig wordt gewerkt met de meest recente technieken en de hoogst opgeleide artsen.

Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Ooglidcorrecties

De wetenschap achter oogleden liften

Oogleden liften is een cosmetische ingreep die door de jaren heen flink ontwikkeld en onderzocht is. Hoewel het een relatief lichte ingreep is, kan het toch als intensief worden ervaren. We kunnen ons daarom voorstellen dat u zich graag in de ingreep verdiept, voordat u de behandeling ondergaat.

Hieronder vindt u daarom verschillende wetenschappelijke onderzoeken omtrent het onderwerp. Aan het eerste onderzoek heeft dr. Jurjen Schortinghuis, behandelend arts bij JC Kliniek, zelf actief aan bijgedragen.

JC Kliniek dr. Schortinghuis
JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999