Hulp nodig?

Hoe werkt een ooglidcorrectie met de Milaan techniek?

De Milaan techniek is een moderne aanpak voor bovenooglidcorrecties die gericht is op het behoud van de natuurlijke uitstraling van de oogleden.

 

Deze methode begint met een grondige analyse van de oogleden om precies te bepalen hoeveel overtollige huid en vetweefsel er verwijderd moet worden. Met uiterste nauwkeurigheid wordt er een incisie gemaakt langs de natuurlijke plooi van het bovenooglid, waardoor littekens minimaal zijn en het herstel vlotter verloopt.

 

Tijdens de ingreep wordt overtollig weefsel zorgvuldig verwijderd, terwijl de spieren en structuren van het ooglid behouden blijven voor een natuurlijk resultaat. Na de operatie wordt de incisie nauwkeurig gesloten, waardoor patiënten een jeugdiger en meer ontspannen uitstraling krijgen met minder risico’s en een sneller herstel.

Hoe is de techniek ontstaan?

De techniek is ontstaan door de interesse in ooglidcorrecties binnen het vakgebied van mond, kaak en aangezichtschirurgie (MKA-chirurgie). Na grondig onderzoek stuitten we op een artikel uit 2013 van Bellinvia, een kliniek in Milaan. Zij beschreven hun methode en resultaten bij 552 patiënten, waarbij er meer huid aan de zijkant van het ooglid werd verwijderd. De resultaten zagen er goed uit, en daarbij kon een wenkbrauwlift worden vermeden.

 

In 2018 zijn we naar de kliniek in Milaan gegaan om deze techniek te leren. Vervolgens hebben we deze methode toegepast in onze eigen kliniek en dit smaakte naar meer. De naam Milaan techniek was een logische, gezien de oorsprong in Milaan.. In samenwerking met het UMCG is er promotieonderzoek gedaan en dit heeft geresulteerd in een wetenschappelijke publicatie in een internationaal blad voor de plastische chirurgie (Hollander 2023)

 

In het kort gezegd heeft de techniek als grote voordeel ten opzichte van de traditionele techniek dat de wenkbrauw minder snel weg zakt. Ook vinden vrouwen zichzelf er na 6 maanden en na 12 maanden jonger uitzien in vergelijking met de traditionele ooglidcorrectie-techniek.

Voordelen van de Milaan techniek

Enkele voordelen van de “Milaan techniek” t.o.v. een reguliere bovenooglidcorrectie:

  • Minder zwelling
  • Verminderde kans op blauwe plekken
  • Er wordt meer huid verwijderd
  • Huidoverschot wordt aan de zijkant weggehaald

Bij een bovenooglidcorrectie streven we naar minimaal chirurgisch trauma met een maximaal cosmetisch effect. Voor de patiënt betekent dit: minimale ongemakken en maximale resultaten. We concentreren ons uitsluitend op het corrigeren van de huid en laten het onderliggende spier en vetweefsel onaangetast. Het voordeel hiervan is een sneller herstel! Deze techniek biedt aanzienlijke voordelen, waaronder een krachtigere verjonging van het oog in vergelijking met traditionele bovenste ooglidcorrectiemethoden.

Resultaten van een bovenooglidcorrectie met de Milaan techniek

De Milaan techniek biedt over het algemeen aanzienlijk fraaiere resultaten in vergelijking met een traditionele bovenooglidcorrectie. Naar ons weten zijn wij de enige kliniek in Nederland die deze methode hanteert.

De techniek heeft verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele aanpak. Met de ooglidcorrectie middels de Milaan techniek wordt het bovenooglid aan de zijkanten beter zichtbaar, en de eerste resultaten laten zien dat de wenkbrauw minder snel zakt. Het is echter belangrijk op te merken dat het litteken in het begin wel zichtbaar kan zijn, maar na verloop van enkele maanden vervagen en nauwelijks meer opvalt. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten? Neem dan contact op met JC Kliniek of laat u inspireren door onze resultaten.

 

Bellinvia G, Klinger F, Maione L, Bellinvia P. Upper lid blepharoplasty, eyebrow ptosis, and lateral hooding. Aesthetic Surgery Journal 2013;33(1) 24–30

 

Hollander MHJ. Upper blepharoplasty. Aesthetic and functional aspects. Thesis. University of Groningen, The Netherlands, May 2022