Migraine

Migraine en hoofdpijn kan komen door een hoge spierspanning. Botox ontspant de spieren waardoor u meer tot rust komt.

Hulp nodig?
Botox tegen migraine

Botox tegen migraine

Botox tegen migraine is een inmiddels bekende en goed ervaren behandeling om de klachten van migraine en spanningshoofdpijn te verminderen, door de spanning in de betrokken spieren te verlagen. Zo is botox tegen hoofdpijn en migraine is voor veel mensen een uitkomst tegen klachten die ze vaak al jarenlang ervaren.

Heeft u al lange tijd last van deze klachten? Neem dan contact met ons op, zodat we samen met u een behandelplan kunnen opstellen en uw migraine met botox kunnen behandelen.

Contactformulier Botox

Wat is botox tegen migraine?

Allereerst is het belangrijk aan te geven dat de werking van botox bij migraine gebaseerd is op het verlagen van spierspanning. Veel mensen ervaren migraine, doordat ze een hoge mate van spierspanning hebben in de betrokken spiertjes in het (voor)hoofd. Migraine kan echter ook een oorzaak in de hersenen hebben. Tijdens uw eerste, gratis consult zullen wij uw klachten onderzoeken. Wanneer de klachten ontstaan vanuit de hersenen, zullen wij u doorverwijzen naar een neuroloog. Ontstaan de migraineklachten echter vanuit spierspanningshoofdpijn, dan kunnen we botox tegen migraine inzetten als behandeling.

Botox, ook wel botuline toxine A genoemd, zorgt ervoor dat zenuwsignalen in de spieren die betrokken zijn bij de spanningshoofdpijn, worden geblokkeerd. Dit voorkomt dat de spiertjes constant onder spanning staan, met hoofdpijn tot gevolg.

De resultaten van botox tegen migraine

De resultaten van botox tegen migraine en de ervaringen met betrekking tot de resultaten van deze behandelmethode, zijn over het algemeen positief. De werking is echter niet direct te merken en de behandeling met botox moet daarom ook niet worden gezien als een pijnstiller. Het effect van de botox tegen migraine betekent in de meeste gevallen een geleidelijke afname van de frequentie en intensiteit van migraineaanvallen.

Per individu kan het effect verschillen: soms wordt het eerste resultaat van de behandeling al na de eerste injectie ervaren, maar anderen merken het pas na meerdere behandelingen. Met betrekking tot de resultaten van de botoxbehandeling bij spierspanningshoofdpijn kan in ieder geval worden gezegd dat het effect afhankelijk is van de kwaliteit van de behandeling. Het is essentieel dat botox op de juiste plekken en volgens de juiste methoden wordt toegediend. Hiervan bent u verzekerd wanneer u de behandeling bij JC Kliniek ondergaat, want wij werken uitsluitend met hiervoor opgeleide cosmetische specialisten.

De voordelen van migraine behandelen met botox

Botox als middel en behandeling tegen vervelende migraine en hoofdpijn kent verschillende voordelen.

 • Minder frequente migraineaanvallen. Waar migraine bij veel mensen veelvuldig voorkomt, kan een botoxbehandeling ervoor zorgen dat u hier minder en minder vaak last van heeft.
 • Beperkte bijwerkingen. Over het algemeen worden botox-injecties goed verdragen en zijn de bijwerkingen erg mild of zelfs afwezig.
 • Langdurig effect. Anders dan pijnstillers, werkt botox op langere termijn. Dit komt omdat het zorgt voor spierontspanning in de spiertjes die normaalgesproken verantwoordelijk zijn voor de pijnklachten.
 • Het is een betaalbare behandeling. Al vanaf €150,00 kunt u uw klachten laten behandelen.

Botox tegen migraine: wanneer kiest u voor deze behandeling?

Wanneer u vaak last van spanningshoofdpijn en migraine heeft, heeft u misschien al meerdere behandelingen of middelen geprobeerd om van uw klachten af te komen. Daarbij hebben sommige behandelingen misschien meer effect gehad dan andere, of is geen enkele behandeling succesvol geweest. In alle gevallen blijft u echter last houden van uw klachten.

Herkent u dit? Dan kunt u kiezen voor botox tegen migraine als behandeling tegen uw klachten. In principe kan het middel namelijk bij iedereen worden gebruikt. Er zijn uitzonderingen, maar tijdens het eerste, gratis consult bespreken we dit met u. Blijkt uit het gesprek dat botox voor u niet geschikt is, dan geven wij dit altijd eerlijk aan. Indien nodig zullen onze cosmetische specialisten u ook doorverwijzen naar bijvoorbeeld een neuroloog.

Botox tegen hoofdpijn door fronsen

Een oorzaak van uw hoofdpijnklachten kan fronsen zijn. De spieren die u gebruikt om uw voorhoofd te fronsen, blijven in dat geval constant onder spanning staan. Als gevolg kan er een voorhoofdsrimpel of een fronsrimpel ontstaan. Beide kunnen oorzaak van uw hoofdpijnklachten zijn.

Tijdens het eerste consult wat we met u plannen in verband met uw hoofdpijnklachten, bepalen we met u of dit de oorzaak van uw klachten kan zijn. Is dit het geval, dan nemen we dit mee in uw behandelplan. Wilt u hier meer over weten, dan kunt u daar meer over lezen op de pagina’s over de voorhoofdsrimpel en de fronsrimpel.

Verloop van de behandeling

Wanneer u besluit de behandeling tegen uw klachten te ondergaan, kunnen wij ons goed voorstellen dat u wilt weten waar u aan toe bent. Als u weet wat u te wachten staat, kunt u namelijk ook beter inschatten of de behandeling voor u geschikt is of niet. Hieronder leggen we dit graag uit aan de hand van de drie fasen van de behandeling.

Consult voor de start van de behandeling

Het behandeltraject begint met een gratis consult. Tijdens dit consult bepalen we met u wat uw doelen en verwachtingen zijn, bepalen wij of botox voor u een oplossing kan bieden en leggen we u uit hoe de behandeling er uitziet.

De behandeling

De behandeling zelf vindt plaats in onze kliniek. U neemt plaats in de behandelstoel en om de hygiëne te waarborgen, maken we de regio waar de injecties worden geplaatst schoon met ontsmettingsmiddel. Vervolgens worden de injecties geplaatst. De prikjes worden meestal als niet pijnlijk ervaren, omdat het hele kleine, dunne naaldjes zijn. De behandeling duurt maar kort, namelijk ongeveer 15 tot maximaal 30 minuten. Het eerste effect van de behandeling wordt meestal ongeveer 2 dagen na de behandeling ervaren.

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u vrij snel weer naar huis. Houdt rekening met lichte, tijdelijke bijwerkingen kort na de behandeling, zoals dat soms voorkomt. U kunt hierbij denken aan:

 • (Lichte) pijn op de plek van de injecties.
 • Jeuk op de plek van de injectie.
 • Spierpijn rondom de plek van de injectie.
 • Zwakkere gezichtsspieren.

De bijwerkingen zijn meestal van korte duur. Merkt u dat ze langer aanhouden, of merkt u andere ernstige klachten op? Neem dan contact op met uw behandelend specialist. Hij zal met u bekijken welke maatregelen moeten worden genomen.

Het herstelproces

Om het herstelproces te bevorderen kunt u een aantal maatregelen treffen. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om tenminste twee uren na de behandeling niet te gaan liggen. Ook is het aan te raden om de dag van de behandeling niet te gaan sporten of andere intensieve lichaamsbeweging te gaan doen.

De behandeling van migraine met botox wordt ook wel een lunchtime treatment genoemd. Met andere woorden: een behandeling die u bij wijze van spreken snel tussen de bedrijven door kunt doen. Deze benaming geeft al aan dat het een relatief kleine ingreep is, waardoor u al snel weer in staat bent uw dagelijkse bezigheden, zoals werk en sport, uit te voeren.

Duur van het resultaat

Botuline toxine is een middel dat veel wordt gebruikt binnen de cosmetische chirurgie. Het middel is populair omdat het veilig is en omdat het door het lichaam wordt afgebroken. Het grote voordeel hiervan is dat het niet blijvend in het lichaam aanwezig blijft, maar de keerzijde is dat het een beperkte werking qua duur heeft.

Wanneer botuline toxine bij migraine en spanningshoofdpijnklachten wordt gebruikt, werkt het middel ongeveer drie tot zes maanden. Hoe langer het middel in het lichaam aanwezig is, hoe minder het werkt. Wilt u dus blijven profiteren van de werking van het middel, dan is het aan te raden de behandeling na deze periode te herhalen. U kunt daarom het beste meteen een vervolgafspraak met ons maken, nadat we de botox bij u hebben geplaatst.

Botox tegen migraine

Kosten van een behandeling met botox

De kosten van een botox behandeling tegen migraine en spierspanningshoofdpijn zijn afhankelijk van het aantal zones die wij moeten behandelen. Denk hierbij aan de frons, het voorhoofd of bijvoorbeeld de slaapzone. De kosten zijn als volgt:

Behandeling van 1 zone €150,00
Behandeling van 2 zones €275,00
Behandeling van 3 zones €400,00

 

Waarom u uw botoxbehandeling tegen migraine door JC Kliniek laat doen

Bij JC Kliniek werken cosmetische specialisten die samen meer dan 20 jaar ervaring hebben binnen de cosmetische chirurgie. Zo bent u verzekerd van een goede behandeling, door artsen die de ingreep al vele malen hebben uitgevoerd. Daarnaast kunt u niet alleen bij ons terecht voor behandelingen tegen migraine en hoofdpijn, maar ook voor bijvoorbeeld HIFU, CO2 laser behandelingen en een facelift. Zo kunt u uw natuurlijke schoonheid door één kliniek laten schitteren. Maar allereerst helpen we u eerst graag met een botoxbehandeling tegen uw migraine.

Vraag en antwoord

Is de behandeling pijnlijk?

Over het algemeen wordt de behandeling als niet pijnlijk ervaren. Wel verschilt dit per individu. Sommigen vinden het helemaal niet pijnlijk, terwijl anderen aangeven wel iets van ongemak te ervaren van de prikken.

Hoe lang werkt de behandeling?

Het effect houdt 3 tot 6 maanden aan. Daarna is het aan te raden een nieuwe behandeling te ondergaan, wilt u blijven profiteren van de positieve effecten.

Hoe snel werkt de behandeling?

De eerste effecten worden ongeveer 48 uur na de behandeling ervaren. Spiertjes in de betrokken regio ontspannen dan, waardoor de hoofdpijnklachten afnemen.

Heeft botox bij migraine ook nadelen?

De nadelen zijn minimaal, maar bij nadelen kunt u denken aan:

 • Als de botox is uitgewerkt, moet u opnieuw behandeld worden.
 • Botox kan het aangezicht enigszins veranderen doordat het de spiertjes in het gezicht ontspant.
 • Het lichaam kan tolerantie ontwikkelen voor botox, waardoor u mogelijk na verloop van tijd meer van het middel nodig heeft voor hetzelfde effect

Is de behandeling voor iedereen geschikt?

In principe is de behandeling voor iedereen geschikt. Er zijn enkele uitzonderingen, zoals bij zwangerschap of wanneer u een spierziekte heeft. Alle uitzonderingen nemen we tijdens het eerste consult met u door, zodat u niet wordt behandeld terwijl u onder de uitzonderingen valt.

Wat zijn de bijwerkingen van de behandeling?

De bijwerkingen kunnen gerust minimaal worden genoemd. Toch is het goed eventueel rekening te houden met de volgende tijdelijke bijwerkingen:
kleine bloedinkjes op de plek van de injecties.
plaatselijke roodheid en lichte zwelling.
jeuk op de plek van de injecties.

Wat is het verschil tussen migraine en spierspanningshoofdpijn?

Spierspanningshoofdpijn en migraine zijn verschillende aandoeningen met aparte oorzaken. Spierspanningshoofdpijn komt door hoge spierspanning in de betrokken spiertjes, terwijl migraine een neurologische oorzaak heeft, mogelijk door vaatspasmen. Botox kan helpen als spierspanning de oorzaak is. In het geval van een neurologische oorzaak verwijzen wij u altijd door naar een neuroloog.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Botox

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 245 999