Hulp nodig?
Botox tegen migraine

Botox tegen migraine

Heeft u last van spierspanningshoofd of migraine? Botox kan mogelijk uw klachten flink verminderen of zo goed als verhelpen. Het gebruik van botox tegen migraine en hoofdpijn kan nuttig zijn wanneer dit wordt veroorzaakt door hoge spierspanningen.

Botox gebruiken bij migraine klachten kan een oplossing bieden maar vaker nog is het een oplossing voor spierspanningshoofdpijn. De oorzaak van migraine kan namelijk ook in de hersenen zitten. Wij zullen tijdens een gratis consult de klachten onderzoeken. Wanneer de klachten ontstaan vanuit de hersenen dan zullen wij u doorverwijzen naar de neuroloog.

Ligt de oorzaak bij overmatig veel spierspanning en ontstaat daardoor spierspanningshoofdpijn of migraine? Botox (botuline toxine A) kan dan gebruikt worden als behandeling, wij zullen dan voor u een behandelplan samenstellen!

Contactformulier Botox

Botox tegen migraine: de resultaten

Wanneer de klachten voortkomen uit spierspanningen dan kan botox tegen migraine en spierspanningshoofdpijn goed werken. Door de spiergroepen te behandelen met botox zullen de spieren meer ontspannen en zullen de klachten grotendeels verdwijnen.

Onze spieren beschikken over een spierspanning die in de spier zelf zit, dit wordt de tonus genoemd. Deze spanning zit in de spier zelf en is niet te beïnvloeden door de eigen wil. Hierdoor kunnen spierspanningen in de spier ontstaan die de spier zelf veroorzaakt. Dit is ook noodzakelijk om bijvoorbeeld de botten overeind te houden en de spier te kunnen gebruiken.

Overmatige spanning in de spieren kan echter wel voor veel klachten zorgen. Het verschilt per persoon hoeveel spanning er van nature al aanwezig is in de spier. Daarnaast kan een hogere mate van stress een factor zijn die dit kan verergeren. Botox kan de migraine of hoofdpijn die hierdoor ontstaat verminderen.

Wat is het verschil tussen migraine en spierspanningshoofdpijn

Spierspanningshoofdpijn en migraine zijn twee verschillende aandoeningen met verschillende onderliggende oorzaken. Toch worden deze aandoeningen vaak met elkaar verward of worden de termen door elkaar gebruikt. Spierspanningshoofdpijn wordt veroorzaakt door en hoge spierspanning, terwijl de onderliggende oorzaak van migraine niet helemaal duidelijk is. Vermoedelijk spelen vaatspasmen in de hersenen een rol bij de oorzaak van migraine. Migraine wordt dan ook meer als een neurologische aandoening gezien.

Tijdens ons gratis consult zal er duidelijk worden wat de onderliggende oorzaak is. Wanneer de spierspanning de onderliggende oorzaak van de migraine is dan zal botox een oplossing kunnen bieden. Is er sprake van klassieke migraine dan zal er een verwijzing naar de neuroloog nodig zijn.

Hoe kunnen we botox toepassen bij migraine en hoofdpijn

Wanneer de klachten veroorzaakt worden door spierspanningen dan moeten we de veroorzakende spiergroepen behandelen. De spieren die verantwoordelijk kunnen zijn voor hoofdpijn zijn de spieren vanuit de nek die achter op de schedel aanhechten. Maar het kunnen ook de kauwspieren die aan de kaak, jukbeen en zijkant van het hoofd vastzitten zijn.

Mocht de oorzaak vanuit de nekspieren of kauwspieren komen dan kan er na identificatie van de gevoelige of pijnlijke ‘trigger points’ gericht behandeld worden op deze punten.

Botox bij migraine is een efficiënte en zeer doelgerichte behandeling. Die direct en alleen de veroorzaker van de klachten aanpakt. Vraag een gratis en vrijblijvend consult aan!

Botox tegen hoofdpijn door fronsen

De spieren waarmee gefronst wordt kunnen ook hoofdpijn veroorzaken. Wanneer u last heeft van zicht dat minder wordt dan kan dat hoofdpijnklachten geven door het samenknijpen van de ogen. Een eerste tip bij hoofdpijn is dus uw ogen laten testen!

Zijn uw ogen goed en heeft u desondanks toch hoofdpijn? Dan zal tijdens het consult onderzocht worden of de klachten door fronsen komen. In dat geval kan mogelijk een behandeling met botox de migraine en hoofdpijn kunnen verlichten.

De fronsbehandeling kan dan toegepast worden. Het resultaat hiervan zal zijn dat uw rimpels tussen de ogen verdwijnen en uw blik frisser en meer open is.

Een behandeling met botox en het herstel

Wanneer er botox voor migraine en spierspanningshoofdpijn wordt gebruikt dan kunnen mensen angst hebben voor de prikken en naalden. Echter is de behandeling zeer goed te doen. Ondanks dat u aantal prikjes krijgt zijn deze niet heel erg pijnlijk. Wij prikken met de zogenaamde ‘invisible needle’, deze naald is zeer dun.

Allereerst worden de pijnpunt geïdentificeerd en gemarkeerd. Daarna krijgt u de prikjes in de slaapregio. Na een aantal dagen kunt u al merken dat de spier begint te ontspannen. U zult merken dat in de loop van de tijd uw klachten afnemen en u zich vaak een stuk beter voelt. Belangrijk om te weten is dat botox tegen migraine een symptoombestrijder is en het zal u niet genezen.

De klachten zullen gereduceerd worden maar in de meeste gevallen nooit helemaal verdwijnen. Gelukkig komen er vaak periodes voor waarin de klachten minder zijn, met name als de klachten stress gerelateerd zijn.

Botox tegen migraine

Kosten van een behandeling met botox

De kosten van een botox behandeling tegen migraine en spierspanningshoofdpijn zijn afhankelijk van het aantal zones die wij moeten behandelen. Denk hierbij aan de frons, het voorhoofd of bijvoorbeeld de slaapzone. De kosten zijn als volgt:

Behandeling van 1 zone €150,00
Behandeling van 2 zones €275,00
Behandeling van 3 zones €400,00

 

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contactformulier Botox

JC Kliniek dr. Schortinghuis Drs. Mark Contini

Meer informatie aanvragen of contact opnemen

U kunt contact opnemen via het formulier of door ons te bellen. Wij horen graag van u en helpen u zo snel mogelijk verder.

Neem contact met ons op +31 591 271 005